1 Ağustos tan itibaren 50 li fiatlardan başlayarak 70 li fiatlara gelirken son 2 gün hariç Yabancı fonlar CİTİ 31 milyon Deutshe 9 milyon lot olmak üzere 40 milyon lot mal almışlar..son 2 günde ise Bofa nın 6 milyon lot satışı var. Demekki yabancı son 2 haftada 35 milyon lot mal almış. 3 Mart 2022 de 25 TL den başlayan çıkışta yine yabancı 65 milyon lot alarak kağıdı 53 TL kadar çıkarmış daha sonra bu malı 46 TL kadar 1 haftada satmışlardı..Umalımki son 2 günde yapılan 6 milyonluk BofA nın satışının devamı gelmez..Belki Pazartesi Bankalardan , Ereğli den çıkan para tekrar buraya girer..O zaman 70 li rakamları tekrar görebilirz..
*Yatırım tavsiyesi değildir.
THY nin işleri kışın da iyi olacak bence. Avrupada enerji sorunu olduğu için kış turizminde patlama bekliyorum, özellikle Almanlar konusunda
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Sn antepli,
Soylediklerinizi baya mantıklı buldum.
Nedeni ise geçmiş raporlarin bazilarina bakinca yakıt maliyetleri geçen yıllarda ortalama %17 -%35 arasinda değişmiş gibi görünüyor
Geçtiğimiz aylarda baya yüksek yakit maliyetleri vardi. Hele ki mazot 30 liraya kadar dayanmıştı ve şuan 23 civari gibi.
Yani yakit maliyetlerinin bir miktar %10 kadar düştüğünü farz etsek, bunun yaninda gecen 3 aylik bilançoda 114 milyar ciro yapmış görünüyor. Gider olarak 92 milyar. (Maliyetler toplami ise Yaklaşık cironun %81 i yani)
Bunun %25 ustu ciro yapsa onumuzdeki bilançoda 145 milyar ciro yapabilir. Giderler petrol düşüşü etkisiyle yaklasik 0,80 den 0,70 lere inebilir. Yani 145x0,70=105 gibi maliyetlere inebilir. Yani yaklaşık 40 milyar gibi bir sermaye artışı çıkıyor.
Benim tahminim ozsermaye de 40 milyar ve uzeri fiyat artışını görebiliriz. Kâr olarak bunun alti diyebilir belki ama Özsermayesinde bu kadar artış olması çok olasi geldi bana. Üzeri benim için büyük bir surpriz olur.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Sene sonunda beklediğim özsermaye karının bu çeyrek sonunda 200 milyar TL beklenilmesi, iddialı bir yorum olmuş. Antepli haklı çıkarsan yemek ısmarlayacağım.
Who, baby, Who Will Save The World?
Yer İmleri