En son babam seçimden sonra uçacağız şahlanacağız diyordu. Bunun çamaşır makinesi bozuldu. Bana çamaşır makinesi al dedi. İnternetten bakıp sipariş vereceğim dedim. Ne duruyorsun her gün zam geliyor diye kızdı. Ne oldu hani uçuyordun şahlanıyordun dedim ağzını kapattı. İnternetten sipariş verip gelinceye kadar evde stokta olanı bağlattım.
Şöyle açıklayayım dayucuğum.
Herif asgari ücretle çalışıyor, eşi hasta ve çalışacak durumda değil, o yüzden mecbur ev hanımı olarak ev işlerini anca yapıyor, evde 3 denede okuyan çocuğu var.ev kira, babadan miras yok.
Bana açıkla
Bu adam asgari ücret ile geçimini nasıl başarıyor.
Bunu hesapla kitapla ve matematik ile çöz
Yoksulluk sınırı 91bin olan 1 ülkede 22bin ile nasıl geçiniyor.
Bunu bul
Bende şahlanmanın formülünü verecem
Hamdım Piştim Yandım
o kredi kartını kapatırsan anlarsın. Her evde aş kaynamıyor taş kaynayan evler var. Ha bir kısmı bıraktı kart ne zaman kapanırsa film o zaman bitecek. En son çalıştığım patronumun borcunu ödeme şansı yok. Ya çok büyük borcunu sıfırlayacak ihale alacak ya da sonuna kadar gidecek. Ha 100 milyona battı ha 1 milyar sonuçta ikisini de ödeyemez. Borcunu ödemeyen bataklara bir şey oluyor mu hapse mi giriyor. Tokatlayan tokatladığı ile kalıyor.
Açıklayamadın işteneymiş kredi kartı ile imiş, olm kkartı seni en fazla 3 ay erteler, sonra, sonrası yok, eee adam halen evi geçindiriyor. Matematikle çözemedin konuyu patronun borcuna evirdin, neymiş borcunu ödeyemezmiş
Patronları geç, onlar kredi iyileşmesi yaparak borcunu yüzdürür. Bizim konumuz asgari ücretle geçinenler nasıl geçiniyor, sorusuna çözüm.
Ona bakarsan,
Ülkenin nüfusu 85 milyon
Trafiğe Kayıtlı Toplam Taşıt Sayısı 32 Milyon
18 yaş altını ve 80 yaş üstünü nufustan çıkar, geriye kalanı araç sayısına böl,
Ülkede yaklaşık her 2 kişiden 1 inin arabası var durumu çıkıyor.
Olm yollardaki trafiki görmüyon mu, adamlar zıçmaya bile arabaynan gidiyo. Sana ödev
Bu atasözüne çalış
ayranı yok içmeye, tahterevalli ile gider sıçmaya.
Hamdım Piştim Yandım
Olm çok şanslısın, benim mahallede hep zengün mk bi ben fakirim. Geçen kızımla tartıştım, konu telefon, neymiş sınıftaki falanca arkadaşın ayponu varmış sen bana samsung aldın, eheu heu neymiş ayakkabısı adidasmış falanmış filanmış cart curt, eee hergün kantinde 500 tl harciyomuş sen bana 100 tl veriyon.eee Bende durumu toparlamaya çalışıyorum tabii, kızım onun babası çok maaş alır eve üçbeş maaş girer falan, bak evde benden başka çalışan yok falan filan derken ağzımızın tadı kaçtı. Mk millet çuvalla para harcıyor biz ordan kısalım burdan biriktirelim hesabı yapıyoruz
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri