arkadaşlar bu teknoloji içerikli fonlar AFT-YAY vb. doğrudan NASD** odaklı mı.... orayımı takip etmeliyiz... 1-3-5- yıllık çok güzel getirileri var..... bu konuda kimi ya da nereyi takip etmeliyim...
arkadaşlar bu teknoloji içerikli fonlar AFT-YAY vb. doğrudan NASD** odaklı mı.... orayımı takip etmeliyiz... 1-3-5- yıllık çok güzel getirileri var..... bu konuda kimi ya da nereyi takip etmeliyim...
Her birinin tanıtım sayfasında referans değerleri yazar oradan bakabilirsiniz.
Mesela AFT
%55 MSCI WORLD INFORMATION TECHNOLOGY NET TOTAL RETURN USD INDEX + %10 MSCI WORLD CONSUMER DISCRETIONARY NET TOTAL RETURN USD INDEX + %25 MSCI WORLD COMMUNICATION SERVICES SECTOR NET TOTAL RETURN USD INDE + %10 GETIRI_HANGSENG (AK)
Evet ama sorun şu ki son bir buçuk aydır ppf'lerin yani piyasa faizinin dahi altında getirileri var. Eleştirilenlerin de hisse fon gibi ya da yoğun hisse taşıyan değişken fonların getirileri gibi beklentileri olduğunu sanmıyorum. Benim de yok.
Ama MK yani mevduat karşılığı bile 8-8.5 lara geriledi maalesef.
İyi bir fon her vadede elbette , ancak son zamanlarda performans düşüklüğü olduğu da aşikar. O tespiti de yapmak gerek bence.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
EIB fazla muhazakar bir fona dönüşmesini yadırgamistim ama 45 günlük süreçte hakli olduklarını gösterdiler.
Eib'e en yakın risk profili ti4, ti7 gibi mutlak getiri hedefli değişkenler ama aralarında aylıkta bir ppf getirisi kadar bir fark var.
GMA son portföy dağılımı bana defansiflesme stratejileri var gibi düşündürttü. Eğer endekste bir düşüş yaşarsak 27 temmuzdan baslayan surec kadar dayak yemez diye umit ediyorum.
SUA, GMA kadar volatil bir profili olmadığı icin zarar yazmadı ama sürünüyor. Ben onların da fon portföyünde bulunan sabit getirili menkul kıymetlerin (portföyünün yaklaşık %70i) değer kaybının etkisi olduğunu düşünüyorum.
Bikaç gün önce aynı amaçla bir filtreleme yapmıştım
Belki işine yarayan olur
-Tefaşda görünen aralıkların her birinde(1 ay, 3 ay, 6 ay vs.) FIL'in yaklaşık 1.4 katı getirisi olanlar
-Yabancı, döviz, kıymetli maden, özel, serbest fonları eledim
-Bazı aralıklarda FIL'i geçemeyenler de var listede(Kırmızı highlight olanlar getiri koşulunu sağlayanlar), onlar için kanaat notu kullandım diyelim
![]()
ıpv 0,28
tdg 0,39
tta 0,38
tte 0,56
ıpj 1,15
Yer İmleri