Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Tum markalara hakim bir marketteydim. Resminide cekip atacagim reyonlarin . Mesela tereyaginda 8 10 marka var . Kefirde sutte tum markalar var akliniza gelebilecek.
Bilin bakalım ne yok. Kesinlikle pınarın marketler ile kontagi yok. Marketlerde yer alan tek urunu pınar labne .
Bazı marketlerde de süt .
Ayran yok kefir yok peynir cesidi yok meyve suları yok , tereyagı yok , hicbirseyi yok.
Bence yol ayriminda bu sirket , ya buyuyup tek catı altinda birlesip magazalasacak inanilmaz verim elde edecektir.
Yada pınaronline trendyol getir gibi depoları olan kurumlarla anlasacak inanilmaz bir pr reklam calismasi ile sahaya inecek.
.
Dun protein sut almak icin 4 market gezdim birinde anca bulabildim . Pınarın en bilinen isi sut zaten.
Temelde yanlisliklar var.
Bunun yaninda sutas butun reyonlara.hakim . Icim markasiyla beraber tum urunleri var ve hakim . Diger marka ise eker . Her urunu var . Heryerde kolaylikla bulunaniliyor .
Kesinlikle pinarın pazar payı hakimiyeti yok. Antalyada durum bu ise dogu ic anadolu karadeniz guney dogu dusunemiyorum .
Izmir ve istanbul temelli sanirim marka.
Buna ragmen yaptigi ciroda efsane bence . Az kipirdasa o ciro 50 milyarı bulur . Net .
Temelde sorunlar var , bir yol secmeli
Bir diger ihtimalde yurticini boyle kabullenip , baska pazara girecek . Arap pazarinda ozellikle.cinde kontak kurup agresiflesecek. Ihracat izini nedir sutte bilmiyorum ama .
Agresiflesirse cunku cin sanayide ucuzluk uretebilir . Gıda da bunu yapamaz.
Bu kozu kullanacak .
Baskada sansı yok zaten .yolunu secerse iyi olur yoksa tarih olur . Arsası binası tarlasiyla kalır
Sn. Şakir
Pınar süt'ün şu an satış, pazarlama gibi bir sorunu yoktur.
Almanya, Irak, BAE, Suudi Arabistan, katar gelişen pazarları, Türki cumhuriyetlerde de azda olsa varlar.
Cin pazarından şirketin paylaşımlarından anladığım kadarıyla beklentileri büyüktür. 1.5 milyar nüfüsta dev bir pazar, gelir seviyleri arttıkça süt ve süt ürünleri tüketimi artmakta, politik gelişmelerle yeni zellanda ve avustralyaya alternatif ürün sunacak ülkelere pazarını açmıştır. Türkiye de işte pınar süt ürünleri satılmaya başlanmıştır,
yıllar içinde umarım büyük Çin pazarından Pınar süt te nemalacaktır. Gelir ve kazançlarını artıracaktır inşallah.!
Néy Nâmé...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
Evet bende yurtdisinda agresiflessin diyorum , suan 45 milyon usd ihracat. Bunun 450 m usd olmasi lasim. . Çin olayi saglam olursa çinde devaluasyon oldukca burda kur tutuldukca inanilmaz kar marjlari ortaya cikacak.
Bu firsati gormuyorsa biri gozune soksun yada msj atsinlar kapsamli sunum yapip . Ince detayli calismalarini saglayalim .
Yurt icinde bim nasıl parekende lideri olduysa migros urun cesitliligi ve kampanyalari migros jetleri ile bimden pay aldı .
Bim ne yapti file yi kurdu inanilmaz bir urun gamiyla migrosa giden pazar payini geri aliyor .
Durum kiyas bu. Pınarda sarkuteri magazasmalriyla inanilmaz kampanyali urunleriyle kalitesiyle urun gamiyla marketlerin elinden alabilir . Bundan bahsediyorum ornekleri ile .
Sen tereyagini 580 den 400 e indiriyorsan . Ve sirkulasyon olmadan bunu yapiyorsan. Sirkulasyon ile 370 de satabilirsin demektir.
Harras suan tereyagini 350 liraya satiyor .
Simdi sen markani kullanamiyorsan gecmisini kullanamiyorsan. Harras gelir bogar seni . Niye magazasmasi ile . Yoksa harrasi kim ne bilir .
Ciddi olunmalı . Bu konuda . Yoksa gitgide pazar da yok oluyor .
Bulundugum yerde 500 metre icinde. Migros file carfr sok a101 bim var . 1 km.otede macro var . Ve ben pinarın dogru duzgun urununu goremiyorum . Daha ne olmasi lazim .
Az kipirdayip marketlerle kampanyalarla ortaya ciksa ciro zaten 50 milyar olur inanin .
Bilerek gorerek yaziyorum .
Parekendenin sifresi kampanya ve urun cesitliligi . Ulasilabilir olma .
bu hacim sorununun çözülmesi lazım.......sanki boykot buna yapılmış gibi......şaka gibi 3 milyon hacim var ......finansallarla ilgili sanırım kimse girmek istemiyor.....şu genel kurul onayından sonra bakalım hareket başlarmı......bu devasa sermaye tavan artışlarının sebebi olmalı muhakkak....
Yer İmleri