Sayfa 430/611 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480530 ... SonSon
Arama sonucu : 4881 madde; 3,433 - 3,440 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Yalnız bu banka alma kumarı kimlerin elinde patlayacak, Bankaların kötü duruma düşeceği çok açık. Faizler arttınca bu verdikleri krediler elinde patlar. Devlete verdiklerinden bile feci zarar ederler. Neye güvenip bu işleri yapıyorlar anlamıyorum. Yarın bu hükümet çıkar politikayı değitirirse yazacakları zararı düşünün. Olmadı yeni hükümet mecburen yapacak. Hele bu kış aleni sermaye konrolü gelirse yandı gülüm keten helva. Birilerinin elinde fena patllayacak o banka hisseleri. Eczacıların tek iyi tarafı japon evi gibi olması. Her koşulda ayakta kalır. Akmaz kokmaz sinameki hisse.
    Aslında herkese patlayacak.
    Bankada %16-17 faizle mevduat tutan birinin parası resmi enflasyonla bir yılda %40 a yakın eriyor. İkinci bir yılda daha benzer bir enflasyon yaşanırsa tasarrufların satın alma gücü beşte birine geriliyor.
    Şimdi KKM vs ticari mevduat, yaşlılar mevduat yapıyorlar ama bu sıcağa kar dayanmaz.

Bir ömür boyu yapılan tasarruflar bir iki yılda eriyor.

Bunun açacağı sonnuçlar da uzun vadeli olur, mevduat yapacak kimse bulamazsın. İnsanlar yeniden lira tasarruf etmeye kolay kolay ikna olmazlar. Mevduatlar kaybolur. Bankacılık sistemi ağır bir ölüm yürüşüne geçer. Bankalar arasında özel sektör/kamu ayrımı anlamsızlaşır. Bu yüzden birisi illa banka hissesis alacaksa, en ucuzunu, diyelim Halkank'ın değer artışına oynayabilir.

Bankacılığın yavaş ölümü tabi borsaya da iyi gelmez.
    Göreceğiz bakalım ne olacak???
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

2. Ben ayakta kalmaktan en azından iflas etmemeyi kastediyorum. Eczacı ölü eşek ama iflas etmez. Bütün işi dışarıyla ilgili. Bu yüksek enflasyon ortamı kaynak tahsisini bozdu. Ne verimlidir ne değildir karıştı. Herkes mala koştu. Sular çekildiğinde krediler çok pahalı olduğunda tüm hesap yeniden yapılacak. Tabi ki bu çok sancılı olacak. Ve uzun yıllar çıkış da olmayabilir. Arjantin gibi.

Bütün mesele yüksek teknolojik üretim yapacak kapasiteler geliştirmek. En az 10 yıl buna çalışmak. Kimya, elektronik, metalurji vs.sofistike temel girdilerin yerli üretimi. Ve bu yolla dış ticaret açığının kapanması. Bizde ihracat artışı diyorlar, ithalat daha fazla artıyor. Buna eskiden benim bildiğim reexport derlerdi. Türkiye'nin katkısı pek az. Buradan çıkış yok. Kur artışı da ihracat artışı falan getirmez, enflasyon getirir. Yüksek teknolojik kapasite artışı. Evet sözde kolay yapılması ise zor. Ama tek yol bu. yoksa Arjantinleştik gibi. Politik çekişmede eklenirse batıyla daha kötüsü Venezuelalaşmak. Hakkımızda hayırlısı. Diyelim işler iyi gitti batının desteğini aldık dengelerin yeniden biraz oturması bile bir kaç yıl alır. Ha bu yol yine sömürgeleşmeye çıkar. KOLAY ÇÖZÜM YOK.

3. Arkadaşlar sizi uzun süredir okuyorum Mart 2020 yılında bu hisse senedini ald8m.patronun instagraminda paylastigi resimlerinin altına yorum yaptım ilkinde bizi mağdur etmezsiniz diyerek ovdumu görünce beğenmiş sonraki yorumumda çok geride kaldık diye eleştirince hemen hesabını engellemis.ayrica taşınmazların güncellenmediginden şikayet edecegimize neden mahkeme yoluna birleşip gitmiyoruz hiç avukat akrabanız yokmu.bir adli makamlara basvuralim bakalım bu düzen böylemi gidecek bir şirketin mali yapısı incelensin derim

4. Piyasada çok fazla bu yönetimle çalışan ky adı altında telegram cı var biride Özkan denilen biri ky bilgilendirme adı altında patronun adamı olduğunu düşünüyorum ky 2 yıldır uyutuyor ona bakan alıp satmıyorum diyor ki biride benim sazan balığı gibi düştük bu tür insanların lafına bakmayın bunlar aslında patronun elemanı yada patrona farkında olmadan yardım eden ütopyacılar kağıt sağlam doğru ama patron istemeden gitmiyor kardeşim durum bu

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hiç bir fikrim ve önerim yatırım tavsiyesi değildir. Ciddiye alınmasın sorumluluk kabul etmiyorum

Hissede spe...in manipulatif hareketleri değişik taktiklerle devam ediyor.Son zamanlar da sabah açılışta KY nın hızlı alışlarıyala fiyat hızlı yukarı oluyor.Daha sonra fiyatı yavaş yavaş aşağı çekerek akşam kapanışı mümkün olduğu kadar en alt seviyeden yapmaya çalışıyorlar .Böylece KY aldığına pişman ederek terbiye ediyor hemde hisseyi kontrolü altında tutmuş oluyor.Bir yaşlarını kuş.Bunlar çok iğrenç ve sinsi oyunlar.

Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yatırım tavsiyesı değildir.Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

6.  Alıntı Originally Posted by REK Yazıyı Oku
    Hissede spe...in manipulatif hareketleri değişik taktiklerle devam ediyor.Son zamanlar da sabah açılışta KY nın hızlı alışlarıyala fiyat hızlı yukarı oluyor.Daha sonra fiyatı yavaş yavaş aşağı çekerek akşam kapanışı mümkün olduğu kadar en alt seviyeden yapmaya çalışıyorlar .Böylece KY aldığına pişman ederek terbiye ediyor hemde hisseyi kontrolü altında tutmuş oluyor.Bir yaşlarını kuş.Bunlar çok iğrenç ve sinsi oyunlar.

Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Daha önce yazmıştım, banka/endeks hareketi varken bir şey yapmaz, kendisini saklar, hissenin gözü de aşağıya bakar. Tersi olursa ( yani piyasa hareketliyken hisseye de hareket gelirse) benim için çok büyük sürpriz olur.

Rahat olun, nasılsa direksiyondakine bağlıyız.

not: bence sabah alan da akşam düşüğe veren de kendisidir.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7. Bu adamlar şimdi değil her zaman baskı yapıyor. Piyasada ne olduğu çok önemli değil. Kendi oyun planları var. O plana göre işlerini görürler. Piyasa döndüğü zaman da iyiye gitmeyebilir. Kendi zamanlamaları var. Bütün dertleri şirketin değerini örtmek. Dikkatleri uzaklaştırmak. Holdingin Kazakistan anlaşması eğer söylenen doğruysa müthiş. 1500 ton rezerv. 10 ton yıllık üretim.(Bunu sosyal medyada gördüm. Tamamen uyduırma olabilir. Pek dikkate almayın) Bu Esanı hemen ikiye katlayacak bir gelişme. Fiyatlandı mı hayır. Zaten sektör dergileri olmasa haberimiz bile olmaz. İlacın şirket alımı hala fiyatlanmadı. Hiç bir şey fiyatlanmadı. Fiyatlanacak mı bilmiyoruz. Ortada bir piyasa yok. Demirden bir el fiyatı yönetiyor. Fiyat ne dersen patron neye karar verirse fiyat o. 40 cent ile 4 usd arası tüm fiyatlar mümkün. Nasıl mümkün oluyor bu. Yatırımlcıları uzak tutmak için şirket değeri konusunda bilinçli bir şekilde 'müphem' ortam yaratılıyor. Değerleme yapmıyor. Karı masraflar yoluyla holdinge aktarıyor. Daha önemlisi her şeyi göze alıp hisse alanı da pişman ediyor. Burnundan getiriyor. Başka hisselere bakıp üzülüyorsunuz. Bu baskı sürüp gidiyor. Evet biz eskiler bekliyoruz. şirket değerli mi, değerli. Ne zaman ederini bulur., Onu da patron biliyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

8. Halik bilmezse balık bilir demişler. (aslı farklı) Bu durumda balık biz oluyoruz. Kelime oyunundan faydalanıp " alık" da diyebilirsin. Yine de kendimizi küçümsemeyelim, hiç olmazsa kıymetini biliyoruz, bilirken talih kuşunu bekliyoruz.

Sayfa 430/611 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480530 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •