Sayfa 431/1001 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531931 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Özel sektörümüz işini bilir.

Yurtdışındaki parasını dolaylı yöntemlerle yurtdışından temin edilmiş döviz kredisi olarak kullanmanın avantajları çok.

Bahsi geçen toplam özel sektör dış kredileri içinde bunun payının ne kadar olabileceği merak konusu.
    avantajlari cok ama dolar 4.50 tl olsun gorururm ben o ozel sektoru aglarken

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    GES projelerinin karlı olmasının tek sebebi devletin zararına fahiş fiyattan üretilen elektriği alması(ydı)... oda ocak 2018'de bitiyor. malum tulumbada su bitti. 42 tane yerli güneş paneli imalatçısı çıkmış ortaya bunların iş yapabiliyor olmasının tek sebebi anti-damping vergileriyle uzak doğu panellerin ülkeye girişinin engellenmesi. yani serbest piyasada rekabet edip ihracat falan yapamazlar... Geçen hafta katıldığım fuardaki bir konuşmacı 2018'de bu imalatçıların yarısının boşa çıkacağını söyledi.

Aynı fuarda gözlemlediğime göre bir çatı olayı tutturmuşlar son umut, normal vatandaş evinin çatısına(sanki herkez müstakil evde oturuyormuş gibi) kurduğu sistemle elektrik üretip fazlasını devlete satıcakmış, tabi geri dönüşler neredeyse 20 sene. sanmıyorumki çok fazla talep olsun. uzun lafın kısası özellikle güneş enerjisi santralleri devletin şişirdiği bir balondu ve devlet desteği azaltınca patladı. Aynı ispanya, almanya, avustralya'daki gibi. an itibariyle doğalgaz santralleri zarar ettikleri için komple sökülüp irana taşınıyor, çünkü alım garantisi bitince onlar bile serbest piyasada rekabet edemiyorlar.

Tabi önceden ges kurup 13.3 centten tedaşla sözleşme imzalayanlar köşe oldular.
    13.3 cent mi?

Ruzgari bilmem ama yurtdisinda 3-4 cent araliginda cok anlasmalar imzalaniyor gunes enerji ciftligi olarak

Turk hukumeti delimi bu kadar parayi veriyor elektrige? Git ithal et ucuz daha iyi

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    avantajlari cok ama dolar 4.50 tl olsun gorururm ben o ozel sektoru aglarken
    4.50 ha..şaşırtıyorsun beni..Türkiye'ye her geldiğinde dolar değersizleşiyordu hani..

Şimdi kronik cari açığın ne olduğu anlaşılıyordur sanırım..selamlar..

Subvanse ediliyorsa sorun yoktur..Subvanse edilemiyorsa, dış mihraklar..

4. Ülkede az bir miktar param kaldı, bu Zarrab davası ile nalları dikeceğiz gibi gözüküyor o yüzden hemen paramı çıkartmam lazım. Hala inanamıyorum, ne iş yaptığı belli olmayan bu şahsa 2015 yılında Recep Tayyip Erdoğan, Numan Kurtulmuş ve Nihat Zeybekçi en iyi ihracatçı ödülü vermişlerdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül töreni gerçekleştirildi. Reza Zarrab'ın mücevher sektöründe ödül aldığı törene ilişkin TİM'den de açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende ihracat şampiyonlarına ödülleri verildi.

Mücevher sektöründeki ödülü Volgam Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Reza Zarrab aldı.

Reza Zarraba ihracat ödülü
    REZA ZARRAB’IN ŞİRKETİ İHRACATTA 13'ÜNCÜ SIRADA
    Dikkat çekici şekilde kilo verdiği görülen Zarrab, ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden aldı.

5. Başbakan Binali Yıldırım: Onlar ambargo koydukları ülkelerle rahat rahat ticaret yapacaklar, Türkiye yapınca bu suç olacak. Buna kargalar güler. İran ile Amerika uçak satışı konusunda prensip anlaşmasına vardılar. Sonra da Türkiye ambargoyu deldi gibi ipe sapa gelmeyen şeyler iddia ediyorlar.

---

Bunlarda yalan söylemek ve çarpıtmak hastalık derecesine gelmiş artık. Boeing anlaşması daha bu sene yapıldı ama Türkiye'nin ambargoları delmekle suçlandığı tarihler ise 2011-2015 arası diye biliyorum.
    Son düzenleme : efet; 22-11-2017 saat: 19:37.

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    baskanim ne olacakta 3.70 e gelecek? mb likitide ivir zivir ugrasmiyorum yuzde 15 faiz deseydi belki, o da belki.. 3.70 e gelecekse verelim ablamiza 50 bin tl bi short acsin ogrensin nereye geliyor, keske gelse..
    Pariteninde etkisi var gözüküyor..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bunlar avukatlığa başladıysa işler kesat bizim devletimiz için...

Bu arada biraz ayrıldık bilgisayarın başından bizim Kayserili baya keyiflenmiş...

Dolarin hafif gerilemesinin sebebi açık , merkezin bugün ilkkez tavandan %12.25den piyasayi fonlamasi..

Dolar/TL fonlamanin başladığı saat 16:01'de 3.9670 idi.. Sonrası malum.. Bakalim nekadar etkili olacak..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 431/1001 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •