Sayfa 431/1002 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531931 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

NBZ bende var dostum 6 gunluk getiri mk 5.44 (usd bazli olarak)
    Bende isbanka ile osmanli da sikinti oldu bende onlari almadim, yapi kredi dekiler de biraz buyuk miktarda almak lazim onlari da es gectim...
    Ayrica serbest fon gruba seni de bekliyoruz...
    https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=50332

Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    NBZ serbest fonu alinamiyor. Nedenini biliyor musunuz ? Neo portfoy ile konusan oldu mu acaba ? Talep aliniyor ama 13:30 dan sonra tefasdan iptal olduguna dair bildirim geliyor.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

hem tl hem usd ile alinabilir.....

Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Selamlar sayın Blackmirror, döviz ile mi alım giriyorsunuz? Bu tür serbest fonlarda bazen doviz ile alım gerekiyor diye biliyorum ben

M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

- 55.29 da repo ters repo var
    bunlar usengeclik edip arti lari ile eksi leri de ayni dosyaya yazip topluyorlar, bir sonraki ay tersine islem yapip duzeltirler merak etmeyin...

Gecen ayki durum su sekilde
    devlet tahvili 2.54%
    ozel sektor tahvil 143.8%
    mevduat 6.63%
    yatirim fonu 2.32% IDF fon 1.5 milyon adet......
    repo ters repo -55.29%

toplayinca da yuzde 100 goruluyor

115bin lira da yonetim gideri olusmus, masallah yahu...

Saygilarimla
     Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    sakat o zaman ,ozel sektor bu kadar oranda borçlanma olması
    Son düzenleme : servetbey; 20-04-2022 saat: 20:11.

4. Yapacakta pek bisi yok aslinda. Piyasa cok daralmis durumda. Serbest piyasa gibi ama serbest piyasa degil gibi de.

Ons gumus , altin yatirimi yapsan fed faiz arttirimi var.

Sanayi emtialarina yatirim yapsan resesyon soylentileri var.

Euro yatirimi yapsan avrupa nin resesyona girme ihtimali cok yuksek. Avrupa merkez bankasi pek fazla faiz arttirmaya istekli degil gibi.

Usd yatirimi yapayim desen superbono cikar elimiz yanar. Enflasyon korumali mevduat ayni sekilde.

Bist e yatirim yapayim desen yine superbono tehlikesi var.

Superbono Tansu ciller zamaninda cikmis herhalde.
    Okudugum kadariyla kisa surede tukenmis o zamanlar. Tansu ciller ruhuna benzer donemler mi yasiyoruz bilmiyorum. Bilmedigim donemler.

Taylorizm akiminda anlatildigi gibi , gordugum kadariyla en iyi tek yol 3 aylik KKM yapmak olabilir. Bilimsel Yönetimin İlkeleri'nin babasi Frederick Winslow Taylor. Ama bence superbono soylentisi buradada dengeleri bozuyor.

Superbono bir nevi Thor ' un cekici gibi.

Yatirim tavsiyesi olarak dikkate almayiniz. Aklimdan gecenleri yazdim.

5. Bazı arkadaşları çok karamsar ve çaresiz görüyorum. Arkadaşlar ; aslında sizde çoğu yatırım aracının balon olduğunu yazıyorsunuz. Faizler ölmüş, bono - tahvil boş işler. Geriye ne kalmış, BIST . Ülkede otomatiğe bağlanmış zamlarla kim palazlanıyor bakınız. Elbette üretim yapan şirketler. O halde şirketler kazanmayı garanti etmişler. Durgunluk bu ülkede olmaz. Neden diye sorana 5 sayfa yazarım.

Borsa da özellikle gün içi sert düzeltmeler yaparak acemilerin gözünü korkutuyorlar. 3-5 gün %1 - 2 yükselip sonra 4 gün düşse daha riskli. Az az ama daima ileri diyerek gidiyor. Alternatifi çıkana kadar da gider. Yabancılar banka hisselerini almaya başlamışlar. En kolay giriş ve çıkış bankalara olduğundan alıyorlar. Ayrıca bankalar hiç bir şey yapmasalar da merkezden 14 ile borç alıp 20 -25 ile hazineye vererek risksiz kazanç elde ediyorlar. Haliyle bu hisseleri alan yabancı gelirken 14,60 lardan dolarını bozuyor ve tek korkusu çıkışta kur zararı yazmak oluyordu. Şimdi bu kur riski de kalmadı ( dışarda yapılan toplantılarda söz verilmiş olmalı ki kur dümdüz gidiyor. )

Hiç bir şeyden haberi olmayan gariban yerli küçük yatırımcı ( aslında tasarrufçu ) güzelce soyuluyor. Senmisin harcamayan, tasarruf yapan biz elindeki parayı almasını biliriz diyorlar. Herkese bol kazanç. Yatırım tavsiyesi olmayıp, dert ortaklığıdır.

6. Netflix hisseleri %35 çakılmış. Demek AFT de çakılacak.

Edit: %41'miş.

7. Yatırım Fonları X

Aft netflix e dayanmış galiba YAY dan %2 daha fazla değer yitirmiş

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. njr ne yapmış bu hafta öyle yaw? portföyünde riskli araç da yok görünürde..baf'cıların incelemesi gereken bi vaka aslında.

Sayfa 431/1002 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •