Sayfa 431/662 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. 1993 Kasım - 1994 Nisan arasındaki 6 ayda dolar kuru 11 bin liradan 34 bin liraya çıktı yani 3 e katladı. 2001 krizinde de 6 ayda dolar 600 bin liradan 1 milyon 800 bin liraya çıkmıştı yani 3 katına.

Bunu da not edelim, geçmişten bir uyarı olarak kenarda bulunsun.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Amacım insanları paniğe sevketmek değil. Sadece geçmişte yaşadığımız enstantanelerden dem vurarak temkinli olmayı tavsiye ediyorum o kadar. Nitekim şu anki konjonktür 1993 ve 2000 yıllarınki ile tamamen örtüşüyor, özellikle de sermaye akışkarının eksiye dönmesi, net rezervlerin sıfırlanması ve cari açık açısından. Kamu borcu yüksek değil ama 1993 ve 2000'de de yüksek değildi ve şu anki % GSMH seviyesindeydi. TR'deki ekonomik krizleri enflasyonist ortamın neden olduğu ödemeler dengesi krizleri tetikliyor.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Swap kanalları ve net hata noksan kalemi yani ülkeye giriş yapan kaynağı belirsiz milyarlarca dolar ekonomiyi ayakta tutuyor. Burada sorulması gereken şu: Nereye kadar?

4. Öyle görünüyor ki mevcut İşbankası sermaye yapısı aynen korunacak. Yeni kurulacak ve borsada işlem görecek olan halka açık İŞ Holdingin sermaye yapısı da bunun 1 e 1 aynisi olacak. Bu durumda mevcut her 1 lot İşbankası hissesi için 1 lot yeni İşbankası hissesi artı 1 lot da İş Holding hissesi verilecek. Şu anki 22 TL lik İSCTR hisse fiyatını baz alırsak, yeni İşbankası hissesinin baz fiyatı örneğin 12 TL, İş Holding hissesinki de 10 TL olacak.

Ooo TRENDcigim hosgelmissin. Her zamanki gibi can alici noktalari aciklamissin. Senden ogrendigimizin haddi hesabi yok, hakkini helal et.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    İş Holding başvurusu 2 ay önce 25 ağustosta SPK'ya yapılmıştı, yakında sonuçlanır ve onay çıkar. İş Holding girişimi SPK'nın II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 17. maddesinde düzenlenen "iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmen bölünme" yöntemi ile yapılacağı için normal halka arz şartları burada aranmaz. SPK onay verir vermez mevcut İşbankası hissedarları yeni İş Holding hisselerini almaya hak kazanır. Alelade bir dönüşüm oranı ile mevcut hisseler yenilerle değiştirilir. Normal halka arzlara uygulanan 3 yıllık bilanço şartı filan burada geçerli değil.
    Bolunmesinde aranmiyor, ama holding halka acik degil ki. Yani halka arz edilmesi baska bir asama. Bilancosu olmadan nasil olur ki bu is? 3 yil otelenmiyorsa hikayesi buyuk demektir yakin zaman icin.

7. TH gerçekten ilginç insansın. En son uyarı yapıp teknenle gezmeye çıkarken endeks kaçtı? Verdiğin bilgiler için sağol ama benim gözümde başka işlerini bilmem BİST için bal yapmayan arı gibisin kusurabakma.

O yıllar ile bu yıllar arasında dağlar kadar fark var. Büyük olasılıkla senin o beklediğin piyasa not artırımları ile millete verilecek coşkudan sonra ancak olur. Daha dur burası henüz başlamadı bile.

Birileri hisselerinde milletin elinden malını ucuza alabilmek için operasyon yapıp kastırmaktan para mı kazandı ki borsa yıkılsın?

Hele şu İş bankasına olmuşken ben çökeyim için teklif ettiğin para tam bir efsane idi. Hey gidi günler. Bu topicte arşivde neler var neler.

Neyse herkese hayırlı bol kazançlar dilerim. Buralarda mecburen bu kadar mesai bile bazen fazla.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

8. Bir de Hele senin gibi yurt dışından kurumsal imkanı olan birisi bu

halka arz furyasında malı götürmek varken neden tekne ile gezer esas orası çok ilginç.

Birileri de burada konuları bilmeden riw riw ediyor.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 431/662 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •