-
Silili roman, kisa oyku, deneme yazari ve sair Roberto Bolaño’nun olum yildonumu (15 Temmuz 2003)
"Daha gec bir saatte baska sairler de geldi, bazilari damardan gercekci, bazilari degil, gurultu patirti cekilmez oldu. Bir ara, masamiza yaklasan her tuhaf yaratikla cene calan Belano ve Lima'nin beni unuttuklarini dusundum, ama sabaha karsi ceteye katilmak isteyip istemedigimi sordular. 'Grup' ya da 'hareket' demediler, cete dediler, bu da hosuma gitti. Elbette isterim, dedim. Cok kolay oldu. Iclerinden biri, Belano, elimi SIKTI, artik onlardan biri oldugumu soyledi, sonra da rencber sarkisini soyledik. Hepsi bu kadar. Sarkinin sozleri kuzeyde kayiplara karismis koylerden ve bir kadinin gozlerinden bahsediyordu. Sokakta kusmaya baslamadan once sarkidaki kadinin Cesàrea Tinajero mu diye sordum. Belano ve Lima yuzume baktilar, artik damardan gercekci oldugumdan hic kuskulari kalmadigini, hep beraber Latin Amerika siirini degistirecegimizi soylediler. Sabah saat altida bir taksiye binip Lindavista mahallesindeki evime geldim. Bugun universiteye gitmedim. Butun gun odama kapanip siir yazdim." Vahsi Hafiyeler

"Más tarde llegaron otros poetas, algunos real visceralistas, otros no, y la barahúnda se hizo imposible. Por un momento pensé que Belano y Lima se habían olvidado de mí, ocupados en platicar con cuanto personaje estrafalario se acercaba a nuestra mesa, pero cuando empezaba a amanecer me dijeron si quería pertenecer a la pandilla. No dijeron «grupo» o «movimiento», dijeron pandilla y eso me gustó. Por supuesto, dije que sí. Fue muy sencillo. Uno de ellos, Belano, me estrechó la mano, dijo que ya era uno de los suyos y después cantamos una canción ranchera. Eso fue todo. La letra de la canción hablaba de los pueblos perdidos del norte y de los ojos de una mujer. Antes de ponerme a vomitar en la calle les pregunté si ésos eran los ojos de Cesárea Tinajero. Belano y Lima me miraron y dijeron que sin duda yo ya era un real visceralista y que juntos íbamos a cambiar la poesía latinoamericana. A las seis de la mañana tomé otro pesero, esta vez solo, que me trajo hasta la colonia Lindavista, donde vivo. Hoy no fui a la universidad. He pasado todo el día encerrado en mi habitación escribiendo poemas."
-
Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams'in basrollerini paylastigi komedi Davetsiz Capkinlar (Wedding Crashers), 15 Temmuz 2005'te Amerika, Kanada ve Irlanda'da vizyona girdi.
-
1474 yilinda ilk yayinlanan kitap olan Troya Oykuleri'nin (The Recuyell of the Historyes of Troye) bir kopyasi, 15 Temmuz 2014'de Londra Sotheby's'de yapilan muzayedede 1,082,500 pounda satildi.
-
Netflix, Jamie Foxx’in basrolunde oldugu Project Power’in fragmanini yayinladi.
(New Orleans sokaklarinda, kullanan herkeste farkli super gucleri ortaya cikaran yeni bir gizemli hap hakkinda soylentiler yayilmaya baslar. Tek sorun, bu hapi alana kadar neler olacagini bilememektir. Kimileri kursun gecirmez bir cilde sahip olmak, gorunmezlik, olaganustu kuvvet gibi gucler elde ederken kimileri de bu hapa daha olumcul bir reaksiyon gosterir.)
-
Hz.Muhammed ve beraberindeki ilk muslumanlar, 16 Temmuz 622'de Mekke'den Medine'ye hicret ettiler. (Bu olay Hicri Takvim'in baslangici olarak kabul edildi.)
(The beginning of the Islamic calendar. Muhammad and his followers migrated from Mecca to Medina)
-
Kral Henry VI, hastaliklarin yayginlasmasini onlemek amaciyla 16 Temmuz 1439'da opusmeyi yasaklamis.
-
Yuksek Ronesans ve Maniyerizm stilinin baslangic doneminde Firenze'de calismalar yapan Italyan ressam (Andrea d'Agnolo) Andrea del Sarto'nun dogum yildonumu (16 temmuz 1486)

Madonna col Bambino e san Giovannino, 1515 circa (Roma, Galleria Borghese)

Madonna delle Arpie, 1517
-
Italyan ressam (Vincenzo da Pavia / Vincenzo Aniemolo / Vincenzo degli Azani da Pavia / Vincenzo degli Azani) Il Romano’nun olum yildonumu (16 Temmuz 1557)
Ascensione, XVI secolo

Fuga in Egitto, XVI secolo
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri