Originally Posted by
tarik1234
Para kazanma her şekilde olur sen 15 Sebe’de 400 milyar dolar cari açık verir üretim yapmaz parayı malum beton köprü hastane yola gömersen adamlar gelir senin paranı açığa satar bunda kötü bişey yok para yükselirken kazanılacağı gibi böyle işlemlerlede kazanılır ,düşmeyeceksin mevzu düşersen 1 damla kan ve köpekbalığı ?! BDDK tüm adımları maalesef yanlış swap kısıtlamaları vs çözüö değil tek çözüm cari fazla vermek yani düşük büyüme ve tasarruf yüksek işsizlik kaynakların doğru (teknoloji ,aramal üretimi , ihracat ,tarım ,eğitim de kullanılması ) başka çözüm yok ,sen 3.boğaz köprüsü zarar ederken daha yüksek maliyetli 100.000 nüfuslu Çanakkale’ye Köprü yaparsan olmaz o iş öncelik ağızda üretim ama kafa hep inşaatta borsamızda buna uydu egeen koza gibi borçsuz şirketlerin borsadan olumlu ayrışması Sizce tesadüfmü ? İhracat yapan yada düşük borçlu tüm şirketler borsadan ayrışmış bim şok Migros Koza hariç 30 gişeleri berbat durumda ve bu çok doğru bir durum maalesef ,yabancı yoğun kağıtlar dahada kötü olacak ,adam swap ile parasını hedge edemeyince son yol cds gidiyor ve orayı patlatıyor cds yükselmesi faiZleri yükseltip borsayı düşürüyor , yapılması gereken üretim ve cari fazla bunlar yapılmadan BİST 30-50 Kağıtlarının yükselmesini beklemek bence manasız , hem kendini içe kapatmaya çalışacaksın e bitaftan 470 milyar dolar borcu çevireceksin ikisi birden olmaz , swap mevzu 5-6 ay oldu kimse ile anlaşma yapılmadı orada %1 faizle para verecek IMF var ama biz 7-8 ile borçlanıyoruz IMF istenmez paranın nereye harcanacağı kontrol edilir o fondan inşaata para gömemezsin vs adamlar zamanında sterline bile yaptılar kısaca çoğu şeyi yanlış yaptığımız için bu durumdayız yabancıya saldırmadan öz eleştiri yapıp hatalardan dönülmesi ülke için kazanç olur
imf para verir ama ülkeyi de o yönetir, gavur geri zekalı mı senin ülkenin büyümesine izin verecek? Arjantinde imf yok mu sanıyorsunuz. Bu ülke s400le yeni yeni ABD den özgürleşiyor, dolar stoktan çıkıp altına geçiyor, yarın dolarda hiperenflasyon başlayınca seni dolar da kurtaramayacak ama biz Avrupa ve ortadoğunun en güçlü ülkesi olacağız. İsrail ne olur akdenizde petrol geçişi için izin ver diyor. Türk devletleri ve macaristanla ortak paraya doğru gidiyoruz. ABD türk devletlerini Rusya ya da Çine bırakmak istemiyor çünkü. Başkasına gel beni yönet demenin vatan hainliğinden farkı yok aslında.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri