Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 432/433 İlkİlk ... 332382422430431432433 SonSon
Arama sonucu : 3459 madde; 3,449 - 3,456 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Bu arada ABD hisselerinde yabancı sahipliği oranı da tarihi yüksek seviyelerde sanırım. 65 mi ne? Yanılıyorsam birisi düzeltsin.....
    ABD hisselerinde yabancıların payı %30 ve 67x0.3=20 trilyon dolar civarında. Ama bu pay sürekli artıyor. 2025 sonu itibariyle yabancı payında 2024 sonuna oranla 2.8 trilyon dolar artış olacakmış.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ABD hisselerinde yabancıların payı %30 ve 67x0.3=20 trilyon dolar civarında. Ama bu pay sürekli artıyor. 2025 sonu itibariyle yabancı payında 2024 sonuna oranla 2.8 trilyon dolar artış olacakmış.
    Tamamdır ben yanlış hatırlıyor muşum o zaman. Ok. Yürüyen veri kütüphanesi adam.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mathias tanım itibariyle en tepeden %10 a kadar olan düşüşler salınım kapsamındadır düzeltme değil. %10-20 arası düşüşler düzeltme oluyor. %20 lik düşüş kritik seviyedir, düşüş bunu aşarsa teknik olarak trend değişikliği ortaya çıkar ve ayı piyasası başlar.
    TH o kitapda yazan birşeydir. Gün boyu soluksuz düşerek eksi 5 kapayan bir borsa hemde kocaman bir borsa 2 sandalye bir masa patron şirketi değil. Bir düzeltmeye girdi .Yada en en en azından 1-2 gün daha satıcı ağırlıklı geçmesi beklenirken ı ıh. ertesi gün hiç bişi olmamış gibi aynen devam yukarı. Neden? trump çin dedi. Sabahına hayır anlaşmaya yakınız dedi. Trump da bizim kilerin bir başka versiyonu. Bizde CHP davası orada da çin olarak işliyor.

deva-i dert NVIDIA yüksek karlılık falan . Hocam ciro nun 10x inden fiyatlanıyorlar. Ne karı ne nakit akışı ne eski sanayi yeni teknoloji. ciro 10x diyorum bak. Kar değil. NVIDIA eps lerine bir bak bakalım ?

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    .... Fiyatlamada cömertlik sınırları bir süre sonra aşılıp gerçekler yerine algıların oluşturduğu yeni gerçeklere göre hız ayarları yapıldığı için bir süre sonra kaza kaçınılmaz oluyor.... .
    "Bir süre sonra" değil en baştan itibaren algılar devrede. Algılar gerçeği çarpıtıyor, çarpıtılan gerçeklerden yeni algılar üretiliyor, yeni algılar gerçekleri daha da çarpıtıyor,.... wash and rinse, bu döngü sürekli artan dalgaboyu ile duvara çarpana kadar devam ediyor. Al sana işte Soros'un Refleksivitesi.

5.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Tamamdır... Yürüyen veri kütüphanesi adam.
    Haha 😊😊😊😊😊😊

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    TH o kitapda yazan birşeydir. Gün boyu soluksuz düşerek eksi 5 kapayan bir borsa hemde kocaman bir borsa 2 sandalye bir masa patron şirketi değil. Bir düzeltmeye girdi .Yada en en en azından 1-2 gün daha satıcı ağırlıklı geçmesi beklenirken ı ıh. ertesi gün hiç bişi olmamış gibi aynen devam yukarı. Neden? trump çin dedi. Sabahına hayır anlaşmaya yakınız dedi. Trump da bizim kilerin bir başka versiyonu. Bizde CHP davası orada da çin olarak işliyor.

deva-i dert NVIDIA yüksek karlılık falan . Hocam ciro nun 10x inden fiyatlanıyorlar. Ne karı ne nakit akışı ne eski sanayi yeni teknoloji. ciro 10x diyorum bak. Kar değil. NVIDIA eps lerine bir bak bakalım ?
    Tüm güncel ve forward rasyolarına bakıyorum hocam.. Bu ilk defa böyle fiyatlanan bir durum değil ki. Price to sales teknoloji şirketlerinde çoğu zaman yüksek seyrediyor zaten. Bu yeni bir olgu değil, istenirse tarihsel rasyolara bakılıp kıyaslamalar yapılabilir. Bu balonlaşma olmadığı anlamına gelmiyor elbette, ama balonun daha ne kadar şişebileceğini ve ne zaman patlayacağını kestirebilecek bir done, bir kıstas, bir işaret yok elimizde.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    TH o kitapda yazan birşeydir..... en azından 1-2 gün daha satıcı ağırlıklı geçmesi beklenirken ı ıh. ertesi gün hiç bişi olmamış gibi aynen devam yukarı..
    Aynen dediğin gibi, kitap öyle diyor.

Unutma sistemde devasa kaldıraç var. Ayrıca hem yurtdışındaki yatırımcıları hem de ETF ler ve endeks fonları kanalıyla ABD hanehalkı sürekli hisselere para pompalıyor. Kendine ev arayan sermaye küresel bağlamda çok fazla.

8. Para nereye akıyor ve neden akıyor sorusu önce temel sebeplerle, sonra temel sebeplerin baz alınarak hayal dünyasında oluşturulan algılarla yine yeni yeniden doğmasıyla açıklanabilir ancak. Soros'un bunu refleksivite teorisi olarak kavramsallaştırmış olması güzel. Zira insanlar bence kavramlarla düşünmeye daha yatkın. Sonuçta verdiğim otoban ve hız meselesi de aslında buna uygun. Normal yoldan otobana çıktığınızda normal yolda hızlı gittiğinizi düşündüğünüz bir hız seviyesinin orada görece yavaş kaldığını algılamanızdan sonra zihniniz size yeni bir normal hız algısı oluşturuyor. Bu şekilde normal şehir hız limitlerinin üstüne çıkıyorsunuz ve hızlı gittiğinizi artık sorgulamıyorsunuz bile. Sonrasında size normal gelen zihninizin daha yeni belirlediği hız limitleriniz bir bakıyorsunuz başkalarına göre yine yavaş kalıyor ve bu durumda zihniniz tekrar yeni bir normal hız limiti üretiyor. Hız artışı ivme artışına dönüyor, ta ki sürdürülemez oluncaya kadar. Sonuçta ivme artışı genelde kazalarla bitiyor.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Sayfa 432/433 İlkİlk ... 332382422430431432433 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •