Sayfa 433/777 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,457 - 3,464 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Herkesin zayıf elini görmesi ne kadar kötü büyük oynadığı zanneden bir oyuncu için...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kurda 5 seviyesinin aşılması, psikolojik bir tatmin ve rahatlama sağlar mı?

Yoksa daha da mı azgınlaştırır ruh halini?

Artık ekonomik kavramlar yerine, içinde bulunduğumuz durum bir hastalıkmış gibi, tıbbi kavramlar kullanmaya başladım.

Hayırlara vesile olur umarım.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Herkesin zayıf elini görmesi ne kadar kötü büyük oynadığı zanneden bir oyuncu için...
    Konuyla ilgili olarak bir kısmını alıntıladım..üzüntü verici..

Erdogan's Weak Hand

……………

The United States can take a page from Germany's playbook; Germany experienced a similarly strained relationship with Turkey in recent years. Erdogan accused German authorities of ''Nazi practices'' after they blocked Turkish ministers from holding rallies targeting diaspora voters during the referendum campaign. The Turkish government refused to allow a Bundestag delegation to visit troops at a Turkish air base. It also arrested several German citizens on baseless charges. Berlin responded by implementing policies with economic costs while preserving lines of communication with Ankara, a strategy that has proved successful so far. It updated its travel advice to warn German nationals of the risk of arbitrary detention and its limited capacity to help; announced a review of German state guarantees for financing exports to Turkey and said it could no longer guarantee German corporate exports; and withdrew its support for near-term upgrade of the EU-Turkey customs union. Following Turkey's release of German political prisoners earlier this year (including journalist Deniz Yucel) and its recent decision to lift the state of emergency, Berlin announced that it was relaxing its travel advice and lifting sanctions.

Russia, too, has achieved results in its relationship with Turkey using economic measures. After the Turkish military shot down a Russian jet that violated its airspace in November 2015, Moscow issued sanctions and travel restrictions that ultimately led to an apology from Erdogan the following summer.

The Turkish economy is even more vulnerable to external shocks now than it was then, making it an important potential leverage point for the United States.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    "Çukurdan çıkmak için yapılabilecek en iyi şey önce kazmaktan vazgeçmektir."

Sevdim bu lafı...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Konuyla ilgili olarak bir kısmını alıntıladım..üzüntü verici..
    Desene enki, zayıflığımızı, kapıştığımız her devlet dilediği gibi kullanıp istediğini alıyor.

Almanya, Rusya istediklerini aldılar...

Şimdi sırada ABD...

Trump'ın Texas Holdem'den başka bir bildiği oyun yok.

Önünde dağ gibi fiş.

Bizimki durmadan Kasımpaşa usulü blöf yapmakta...

Ve neden durmadan kaybettiğini de Bilal'e soruyor.

İşimiz zor.

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Dün gelen AB bölgesi verilerine baktığımızda enflasyon idare ederken, büyümenin pekte parlak olmadığı görülüyordu..tipik bir mini stagflasyon örneği..biz daha büyüğünü yaşayacağızda, konumuz o değil şimdilik..

Esasen ECB'nin bırak faiz arttırmayı, Ocak'tan sonra bile QE'lere devam kararı alırsa benim için sürpriz olmaz..çünkü AB bölgesinde büyüme sakata girecek gibi gözüküyor..

Peki bütün bunların alıntıladığım yukarıdaki yazımla ne ilgisi var..ilgisi şu, ileriye doğru bir projeksiyon yapıldığında ABD'nin maalesef ''kırarım bacaklarınızı'' demeye devam edeceği gerçeği..yani bizim paçavracıların aksine güçten düşeceği yokta, benim tahminim ABD'nin ileride ekonomik anlamda gücüne güç katacağı yönünde..

Açıklayayım;

Resesyonlar krizler dünyanın gerçeği..kaçınılmaz..

İlk Jim Rickards demişti sanırım; FED bir dahaki resesyona/krize hazırlık için faiz oranını 3'lere çekecek..

Dün eski başkan danışmanlarından birisi (Reagan'nındı sanırım) FED'in aynı mantıkla, yani bir sonraki resesyon/kriz için önümüzdeki iki senede faizleri 4'e getirmesi gerektiğinden bahsetti..

Walla ne yalan söyliyeyim irkildim..Şu an FED faizi 2 olduğuna göre, FED'in önümüzdeki 2 sende sekiz arttırım daha yapması global ölçekte nasıl bir sıkıntı yaratır, düşünmek lazım..daha birde ''taper'' ın devam ettiği düşünülürse..

Neyse, öyle yada böyle FED faizleri hazır fırsat elindeyken(büyüme ve enflasyon rakamları açısından) arttırmaya devam edecek..artık ne kadar gidebilirse..Trump onu demiş, bunu demiş pek bir önemi yok..gemisini kurtaran kaptan..

Şurası belliki önümüzdeki resesyondan/krizden en güçlü çıkacak ülke yine ABD olacak gözüküyor..bu bir temenni değil, tesbittir..çünki yukarıda anlattığım gibi, Avrupa geriden nal toplamakla meşgul..Japonya zaten allahlık Ali bey..en güçlü rakip ÇİN'in Yuanı bile dolar fonlamasının zorlaşmasından beri dolar karşısında %8'den fazla değer kaybetti..başka bir şey demeye gerek yok sanırım..Diğer geri kalanlara gelince, önce biz dahil dolara gark olmuş kıvranıyoruz..

ÖZET: Öyle yada böyle bir sonraki resesyon/krizden en güçlü çıkacak ülke ABD olacaktır..Diğer ülkelerin pek savunma geliştirdiği söylenemez..kötü bir şekilde yakalanacaklar tahminim..bu durumda bize düşen en önemli görev uzun vadede dolar bağımlılığından kurtulabilmek olacaktır..pek ümidim yok ama tedbir almazsak kafamızın duvardan duvara çarpılması olasılık dahilindedir..bunlar sadece tesbitlerimdir, dolayısıyla YTD..saygılar..

NOT: Bu arada Atlanta FED 3. çeyrek büyüme tahminine 4,7 ile başladı..duyurulur..

ENKİ BİLADER.
    ELİNE SAĞLIK.
    Senin gördüklerini göremeyen ve hiçbir zaman da göremeyecek adamlar dümenimizin başında
    Her zaman söylerim bunlar daha iyi günlerimiz
    EURO stagflasyon
    USD resesyon
    TL, ZAR, PESO ise ........bation.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, mahkemenin Rahip Andrew Brunson'a ev hapsi vermesi üzerine, Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Dikkat ediyorum da yandaş medya, bu durumlarda pek sevdiği o klişe başlığı atmamış...

Hani "küstah tehdit" gibi...

Hürriyet : "skandal yaptırım açıklaması",

Milliyet: " ABD den skandal açıklama"...

Vatan: "ABD'den skandal yaptırım açıklaması"...

"skandal" benzetmesi uygun görülmüş müştereken...

Yumuşak bir yaklaşım.

8. ABD Hazine Bakanlığı, ABD vatandaşı Papaz Andrew Brunson'la ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı.(Foreks)

Sayfa 433/777 İlkİlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •