Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 433/639 ÝlkÝlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon
Arama sonucu : 5201 madde; 3,457 - 3,464 arasý.

Konu: VERTU - Verusaturk Giriþim Sermayesi Yatýrým Ortaklýðý A.Þ.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    sattýðý acýbadem selülüz hakkýnda my netten bir arkadaþ þöyle bir yorum yazmýþ..:

Arkadaþlar, kap.gov.tr'den bu þirketin 6 aylýk bilançosunu birlikte okuyalým.

1) Toplam dönen varlýklar (nakit ve nakite çevirilmesi mümkün) ~ 15 milyon TL. kýsa ve uzun borç toplamý 6.2 milyon TL. Döviz borcu yok. Yani dönen varlýklarý tüm borçlarýn çok üzerinde.

2) Satýþlarýnýn %83'ü ihracat, yani büyük ölçüde döviz bazýnda geliri var.

3) Esas faaliyet kar artýþý %318, net kar artýþý %286

4) Fiyat grafiðine bakýn, 2015 Temmuz ayýnda USD 2.75 TL iken, bu hisse senedi 6.94'ü görmüþ.

5) Bu grubun diðer 3 þirketinin fiyatý tarihi zirvelerinde iþlem görüyor.

demek istediðim vertu nun elindeki tüm þirketler çok kalitelidir...geçen gün biraz iþtiraklerine baktým...çok hoþuma gitti...kýsacasý vertunun altý doludur vede çok kalitelidir....
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

Satýlan Paylarýn Nominal Tutarý
    5.071.148,653

Beher Pay Fiyatý
    2,71

Toplam Tutar
    13.742.812,85

bu kýsým çok önemli...bu satýþtan toplam gelir 13,742,812 tl dir..þirket gelecek bu nakit ile gözüne kestirdiði baþka bir þirkete yatýrým yapacaktýr..
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

kap haberinin tamamý þu þekildedir...

Finansal Duran Varlýk Satýþý A+ A-
    Özet Bilgi
    Acýselsan Acýpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Þ. Paylarýnýn %47,30 Oranýnda Satýþý Hakkýnda
    Ýlgili Þirketler
    [ACSEL]
    Ýlgili Fonlar
    []
    Finansal Duran Varlýk Satýþý

Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
    Hayýr (No)

Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
    Hayýr (No)

Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
    -

Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
    Hayýr (No)

Bildirim Ýçeriði

Satýþa Ýliþkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    19/10/2018

Satýþa Ýliþkin Yönetim Kurulu Kararýnda Baðýmsýz Üyelerin Çoðunluðunun Onayý Var mý?
    Evet

Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Ünvaný
    Acýselsan Acýpayam Selüloz Sanayi Ve Ticaret A.Þ.

Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Faaliyet Konusu
    Selüloz ve Selüloz Türevlerinin Üretimi ve Ticareti

Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Sermayesi
    10.721.700-TL

Ýþlemin Tamamlandýðý/Tamamlanacaðý Tarih
    -

Satýþ Koþullarý
    Peþin (Cash)

Satýlan Paylarýn Nominal Tutarý
    5.071.148,653

Beher Pay Fiyatý
    2,71

Toplam Tutar
    13.742.812,85

Satýlan Paylarýn Finansal Duran Varlýðýn Sermayesine Oraný (%)
    47,30

Satýþ Sonrasýnda Finansal Duran Varlýktaki Ýþtirak Oraný (%)
    0

Satýþ Sonrasý Sahip Olunan Oy Haklarýnýn Finansal Duran Varlýðýn Toplam Oy Haklarýna Oraný (%)
    0

Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Ortaklýðýn Kamuya Açýklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamýna Oraný (%)
    8,46

Ýþlem Bedelinin Ortaklýðýn Kamuya Açýklanan Son Yýllýk Finansal Tablolara Göre Oluþan Hasýlat Tutarýna Oraný (%)
    -

Ortaklýðýn Faaliyetlerine Etkisi
    Olumlu

Satýþ Sonucu Oluþan Kar/Zarar Tutarý
    709.962-TL

Varsa Satýþ Karýnýn Ne Þekilde Deðerlendirileceði
    -

Varsa Satýþ Karýnýn Ne Þekilde Deðerlendirileceðine Ýliþkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    -

Satýn Alan Kiþinin Adý/Ünvaný
    Verusa Holding A.Þ

Karþý Taraf SPK Düzenlemelerine Göre Ýliþkili Taraf mýdýr?
    Evet (Yes)

Satýn Alan Kiþinin Ortaklýkla Ýliþkisi
    Hakim Ortak

Varsa Ýþleme Ýliþkin Sözleþme Tarihi
    19/10/2018

Finansal Duran Varlýðýn Deðerinin Belirlenme Yöntemi
    Beher pay satýþ fiyatýnýn, Borsa Ýstanbul Toptan Alýþ Satýþ Ýþlemlerine Ýliþkin Uygulama Usulü ve Esaslarý hükümleri kapsamýnda, bugünden baþlayarak geçmiþ 10 iþ günü boyunca oluþmuþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn ortalamasý alýnýp en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý suretiyle tespit edilmiþtir.

Deðerleme Raporu Düzenlendi mi?
    Düzenlenmedi (Not Prepared)

Deðerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
    Satýþ iþlemine konu varlýðýn pay olmasý ve söz konusu paylarýn devrinin borsada gerçekleþtirilecek olmasý nedeniyle SPK?nýn II-17.1 sayýlý Kurumsal yönetim Tebliði?nin 9/2-b maddesi çerçevesinde deðerleme raporu yaptýrýlmasýna gerek bulunmamaktadýr.

Deðerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarasý
    -

Deðerleme Raporunu Hazýrlayan Deðerleme Kuruluþunun Unvaný
    -

Deðerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
    -

Ýþlem Deðerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleþtirilmemiþse/Gerçekleþtirilmeyecekse Gerekçesi
    -

Açýklamalar
    Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 19.10.2018 tarihinde (bugün) almýþ olduðu karar doðrultusunda,

-Sermaye Piyasasý Kurulu'nun III-48.3 sayýlý Giriþim Sermayesi Yatýrým Ortaklýklarýna Ýliþkin Esaslar Tebliði hükümleri ve bu tebliðde yer alan giriþim sermayesi yatýrým portföyü ile sýnýrlamalar ve oranlar da dikkate alýnarak farklý sektörlerde yeni yatýrým imkanlarýnýn deðerlendirilmesi amacýyla, 2012 yýlýndan bu yana Þirketimiz portföyünde bulunan giriþim þirketimiz Acýselsan Acýpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Þ.'nin sermayesinin %47,3'üne tekabül eden 2.036.291,845 adet borsada iþlem görmeyen statüde, 3.034.856,808 adet borsada iþlem gören statüde olmak üzere toplam 5.071.148,653 adet payýn tamamýnýn Verusa Holding A.Þ'ye satýlmasýna,

-Beher pay satýþ fiyatýnýn, Borsa Ýstanbul Toptan Alýþ Satýþ Ýþlemlerine Ýliþkin Uygulama Usulü ve Esaslarý hükümleri kapsamýnda, bugünden baþlayarak geçmiþ 10 iþ günü boyunca oluþmuþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn ortalamasý alýnýp en yakýn fiyat adýmýna yuvarlanmasý suretiyle 2,71 TL olarak tespit edilmesine,

-Satýþ iþleminin Borsa Ýstanbul Toptan Satýþlar Pazarý'nda gerçekleþtirilmesine

oybirliði ile karar verilmiþtir.

Satýþa konu iþlemin SPK'nýn II-23.1 sayýlý " Önemli Nitelikte Ýþlemlere Ýliþkin Ortak Esaslar ve Ayrýlma Hakký Tebliði" çerçevesinde deðerlendirilmesi neticesinde; iþleme konu mal varlýðýnýn kamuya açýklanan son finansal tablodaki kayýtlý deðerinin kamuya açýklanan son finansal tablolara göre varlýk (aktif) toplamýna oranýnýn %8,46, Ýþlem tutarýnýn (13.742.812,85) yönetim kurulu karar tarihinden önceki altý aylýk günlük düzeltilmiþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn aritmetik ortalamasý baz alýnarak hesaplanan ortaklýk deðerine oranýnýn % 7,97 veya, Devredilecek veya kiraya verilecek veya üzerinde ayni hak tesis edilecek mal varlýðý unsurunun son yýllýk finansal tablolara göre elde edilen gelire katkýsýnýn, son yýllýk finansal tablolardaki gelirlere oranýnýn %0 olmasý ve bu oranlarýn Teblið'de belirtilen önemlilik kriteri için belirlenen %50 oranýnýn altýnda kalmasý nedeniyle satýþ iþlemi açýsýndan Önemlilik Kriterleri'nin saðlanmadýðý, bu nedenle de Satýþ iþleminin önemli nitelikte bir iþlem olarak deðerlendirilemeyeceði anlaþýlmýþ olup, bu kapsamda da þirket ortaklarý açýsýndan ayrýlma hakký doðmamaktadýr.

ama mantýk olarak baktýðýmýzda verusa holdin 33 tl lerdeki fiyatlarýndan 20 leri görecek kadar indi daha sonra da 28,20 lere kadar dün topladý..vertu ise 6 tl lerden 3,14 e kadar indi ve henüz toplamadý...patron da milyonlarca lot topladý...son 20 gündür de baský had safhadaydý...neredeyse ky býrakmadýlar hissede...bir çok ky stop satýþý yaptý...meydan artýk patron ve adamlarýndadýr....doðrusu ne yaparlar bilemeyiz...

hem güzel bir bilanço yolladýlar hem de üzerinden varlýk satýþý yaptýlar...çifte güzel haber..bir çeþit piyango vurdu..gerisi patronun ne yapacaðýna kalmýþ..

ama ne yazýk ki bu hissede pek ky kalmamýþtýr...son 20 günde uygulanan baský doðru dürüst bir ky yý hissede býrakmadý...anlaþýlan patron kaymaðý yine kendisi yiyecek...topladýðý 4 milyona yakýn lotlar ile iyi bir kar yapacak..neyse dostlar þimdilik bu kadarlýk yorum yeterdir...ben hepimize baþarýlar diliyorum..

Alýntý Originally Posted by keko Yazýyý Oku
    ama ne yazýk ki bu hissede pek ky kalmamýþtýr...son 20 günde uygulanan baský doðru dürüst bir ky yý hissede býrakmadý...anlaþýlan patron kaymaðý yine kendisi yiyecek...topladýðý 4 milyona yakýn lotlar ile iyi bir kar yapacak..neyse dostlar þimdilik bu kadarlýk yorum yeterdir...ben hepimize baþarýlar diliyorum..
    Haftalardýr elimde olan kaðýdý cuma günü kapanýþý yakýn lanet okuyarak sattým elimde olduðu sürede birgün bile gün yüzü göstermedi yýllardýr borsadayým bunun kadar psikolojimi bozan kaðýt hatýrlamýyorum. Maalesef ben sattýktan sonra iki güzel haber yolladý. Hissede olan arkadaþlara bol kazançlar dilerim ama o çocuðu speðe de son birþey demek istiyorum AL SENETLERÝ KIVIR KIVIR G...NE SOKKKK P.Ç

GM8 go cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý Originally Posted by fb_06 Yazýyý Oku
    Haftalardýr elimde olan kaðýdý cuma günü kapanýþý yakýn lanet okuyarak sattým elimde olduðu sürede birgün bile gün yüzü göstermedi yýllardýr borsadayým bunun kadar psikolojimi bozan kaðýt hatýrlamýyorum. Maalesef ben sattýktan sonra iki güzel haber yolladý. Hissede olan arkadaþlara bol kazançlar dilerim ama o çocuðu speðe de son birþey demek istiyorum AL SENETLERÝ KIVIR KIVIR G...NE SOKKKK P.Ç

üzüldüm senin adýna sayýn fb nasibin yokmuþ yapacak biþey yok canýn saðolsun üzülme

bende alsat yapýyordum perþembe günü 3.22 den satmýþtým dün aldým 315 ortalamayla

ne diyelim nasip

Alýntý Originally Posted by bdayým Yazýyý Oku
    üzüldüm senin adýna sayýn fb nasibin yokmuþ yapacak biþey yok canýn saðolsun üzülme

bende alsat yapýyordum perþembe günü 3.22 den satmýþtým dün aldým 315 ortalamayla

ne diyelim nasip
    Teþekkürler bdayým. Bende pazartesi alttan alabilirim diye satmýþtým artýk bize aldýrmaz. sizlere iyi kazançlar

Sayfa 433/639 ÝlkÝlk ... 333383423431432433434435443483533 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •