Sayfa 434/693 İlkİlk ... 334384424432433434435436444484534 ... SonSon
Arama sonucu : 5543 madde; 3,465 - 3,472 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bizim göya en iyi traderlarımız bile index fonları yenemiyor getiri olarak. Redditçiler haklıymış. Marketi beat etmek normal yatırımcı için imkansız.

Alacan index ETF'i oturacan aşağı.

ytd
    aynen UK'den alıyorum HSBC s&p 500 ucits i bakıyorum keyfime
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2. Swissquote'yi deniyorum. Benim gibi her ay küçük alanlar için bence uygun bir yer değil. Eğer belli periyotlarda yüklü alımlar yapan bir profilim olsaydı mantıklı olabilirdi. En nihayetinde İsviçre bankası.

swiss.jpg

3.  Alıntı Originally Posted by gio Yazıyı Oku
    Swissquote'yi deniyorum. Benim gibi her ay küçük alanlar için bence uygun bir yer değil. Eğer belli periyotlarda yüklü alımlar yapan bir profilim olsaydı mantıklı olabilirdi. En nihayetinde İsviçre bankası.

swiss.jpg
    Tek seferde 1500-2000 dolar gömücen ki bir şeye benzesin. Başka seçecek kalmazsa bu da düşünülebilir...

ytd

4.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    aynen UK'den alıyorum HSBC s&p 500 ucits i bakıyorum keyfime
    HSBC'nin s&p 500 etf'ini almak icin IB'yi mi kullaniyorsunuz? Neden irlanda'da olan ayni bir etf tercih etmediniz?
    HSBC premier musterileri icin dunyanin her yerinde kolay hesap acma ve aninda masrafsiz para transferi opsiyonlari sunuyordu, hatta butun hesaplarinizi tek ekranda goruyordunuz, fakat herseyde oldugu gibi TR icin bu mumkun degil.

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    %10da stopaj olması lazım bide. Başka bir vergi vs uğraşmıyonuz
    %550 getiriyse %55i alıyor diye biliyorum.

Diğer not Bu yıllık gider günlük olarak fon fiyatından düşüyor tabi gider 550nin içinde. Normal brüt getiri 550nin üzerinde.
    ben sanki TR'daki fonlar ABD'dekileri zit olaraktan brut getiriyi yayinliyorlar diye okumustum, yani yonetim ucreti kesilmeden.
    emin olan birisi teyit edebilirse iyi olur.
    bunun disanda %20 ABD temettu'den kesiyor, o zaten yansitiliyor.
    TR da toplam getiriden %10, buna dovizdeki getiri de dahil. Bu kesinti stopaj olarak satis yapilinca...

Capture.jpg

6.  Alıntı Originally Posted by ratso Yazıyı Oku
    ben sanki TR'daki fonlar ABD'dekileri zit olaraktan brut getiriyi yayinliyorlar diye okumustum, yani yonetim ucreti kesilmeden.
    emin olan birisi teyit edebilirse iyi olur.
    bunun disanda %20 ABD temettu'den kesiyor, o zaten yansitiliyor.
    TR da toplam getiriden %10, buna dovizdeki getiri de dahil. Bu kesinti stopaj olarak satis yapilinca...

Capture.jpg
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YAY

tefas'taki oranlar yonetim oranlari dusmus net rakamlar. satarken %10 stopaj disinda baska bir sey yok.

kıstasıyla beraber kıyaslaması aşağıdaki gibi. hissenin/fonun kendisini dolar olarak tutmak ile arada uçurum yok diye düşünüyorum.

yay.jpg

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
    + ilaveten
    TEFAS'taki "yabancı" menkul kıymet ve emeklilik fonlarının detaylı portföy dağılımına;
    > portföy yönetim şirketlerinin sitelerinden
    https://www.kap.org.tr/tr/sirketler/PYS

> Kap.org sitesinin "Fonlar" butonundan detaylı olarak ulaşılabilir.
    https://www.kap.org.tr/tr/
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
    Yatırımcı Rehberimin son halini paylaşıyorum. Özellikle yabancı kaynaklar için önemli linkler mevcut.
    (Türkçe,İngilizce ve Almanca linkler içerir.)

https://dividendexpert.blogspot.com/...l-linkler.html

Sayfa 434/693 İlkİlk ... 334384424432433434435436444484534 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •