Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 434/931 İlkİlk ... 334384424432433434435436444484534 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 3,465 - 3,472 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    sayın hakem, koskoca fon yöneticisine "parayı bankaya koydum mevduat yaptım" demek yakışır mı? alengirli işler yapması lazım ki mevduattan fazla kazansın.
    tabi bazen tersi de oluyor... isyat için çoğu zaman tersi oluyor
    Ya sayın serkan messiyi seyredin o kadar basit ayak hareketleri ile bazen o kadar inanılmaz faydalı işler yapar ki ya nasıl oldu diye tekrar tekrar seyretmek ister insan.Bazen basitlik çok ama çok iyidir.Bu ara düz mantık inanılmaz faydalıdır.Yaptılar işte şovlarını onlar da dayak yedi biz de yeter bu şov iş.Brezilya gibi mükemmel oynayıp eleneceklerine fransa gibi akılcı oynayıp hep yensinler )))))))

2.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    insanların kafasını karıştırma, öyle bir şey olmaz, kar her hisse sahibine eşit olarak bölüştürülür. açıkta kalan hisse filan da olmaz.
    ben her hisse sahibine ayrı miktar diye bişey demedim ki.benim demek istediğim yabancı oranı yüzde 7 oranında eksildi.şimdi bu eksilen oran dışardamı içerdemi biliyormusun,ben bu oranın içerde yani şirket aracı kurum bünyesinde olduğunu düşünüyorum ve 93 e gelmeden aracı kurum elinden çıkaramaz eger çıarırsa zarar eder , buna göre bir tez üretiyorum satılması gereken ancak satılamayan şirketin elinde kalan hisseler temettü kapsamına alınmaz sadece dışarıda olan hisseler temettüden faydalanır ve karda bu hisse miktarı kadar dağıtılır ee işyatta karın hepsini dağıttığına göre bize 7 lık oranıda verecekler diye düşündüm.

3. yani olayı dahada basitleştireyim. bir evde 4 kişi ye düşen ekmek sayısı 2 dir ,ama dışarıdan bir misafir geldi ancak ekmek sayısı aynı kaldı yani 2 şimdi misafirede bir pay verilecek herkez kendine düşen paydan 2 şer dilim misafire verdi. şimdi kişi sayısına düşen ekmek azalmadımı yani .birde bunun tersini düşünelim yani evdeki kişi sayısı azaltalım ekmek yine aynı kalsın busefer ne oldu kişi sayısına düşen ekmek miktarı çoğalmadımı aynı işyattan giden yabancı oranı gibi. burda ek mek ( kar olarak ) düşünülmeli .

4.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    yani olayı dahada basitleştireyim. bir evde 4 kişi ye düşen ekmek sayısı 2 dir ,ama dışarıdan bir misafir geldi ancak ekmek sayısı aynı kaldı yani 2 şimdi misafirede bir pay verilecek herkez kendine düşen paydan 2 şer dilim misafire verdi. şimdi kişi sayısına düşen ekmek azalmadımı yani .birde bunun tersini düşünelim yani evdeki kişi sayısı azaltalım ekmek yine aynı kalsın busefer ne oldu kişi sayısına düşen ekmek miktarı çoğalmadımı aynı işyattan giden yabancı oranı gibi. burda ek mek ( kar olarak ) düşünülmeli .
    Kalvin, doğru düşünmuyorsun. Şirket sermaye artırıp azaltmadigi sürece hisse senedi sayısı sabittir. Senedin kimin elinde olduğu, yabancı, yerli, aracı kurum, şirketin kendisi vs farketmez. Dağıtılacak kar payı hisse senedi sayısına bölünür ve hisse sahiplerine ödenir.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

5.  Alıntı Originally Posted by gandalf967 Yazıyı Oku
    Kalvin, doğru düşünmuyorsun. Şirket sermaye artırıp azaltmadigi sürece hisse senedi sayısı sabittir. Senedin kimin elinde olduğu, yabancı, yerli, aracı kurum, şirketin kendisi vs farketmez. Dağıtılacak kar payı hisse senedi sayısına bölünür ve hisse sahiplerine ödenir.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    bizim dükkandada temettü veriliyor bizdeki işleyiş benim dediğim gibi oluyor. o yıl içinde yapılan kar dükkandaki kişi sayısına ve aldığı maaş oranına göre bölünüyor eger olurda temettüden önce işten çıkan 10 kişi olursa ona ne kadar çalıştıysa okadar temettü verilip kalan ona ait temettüde çalışan kişilere pay ediliyor ve kesinlıkle temettüden dükkan sahibi pay almıyor.yani kar az olsada ne kadar az kişi olursa okadar çok temettü düşüyor kişi başına ama temettüden önce 10 kişi işe alınırsa o temettüden 110 kişi yararlanıyor böylece kişi başına temettü oranı düşüyor zaten temettü oranınıda yapılan kara denk gelecek şekilde işyerindeki çalışan kişi sayısı ve maaşına göre belirliyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    arkadaşlar bir tezim var gene benim : yabancı oranı üzerinden baktığımda 3,1 lerde gözüküyor, geçen sene 10-13 civarlarındaydı yanlış hatırlamıyorsam .karın hepsini dağıttığını düşünürsek gene şimdi bu yabancı oranı eğer temettüye kadar yükselmez ise kar azda gelse onlara dağıtılacak paylar bizlere düşecek diye bir tez ürettim kafamda ne kadar doğru bilemiyorum ama haliyle ben busenede yüksek bir temettü geleceğini düşünüyorum bu açıdan baktığımda.( eger yabancı oranı artmaz ise tabi ).
    Kalvin kimse kimseye bedava temettu vermiyor.

Önce parasını basacan borsada hissen kadar temettu alacan.
    (az veya çok temettu olayından bahsetmiyorum)
    Temettuyu ha ali veli almış, ha hans veya george almis farketmiyor.

Yani onlar hisse almayıp temettuden feragat ederse bize daha çok temettu vermiyorlar.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. tamam kabul üstelemicem daha fazla ,anlaşıldı çürüttünüz tezimi )

8.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    ben her hisse sahibine ayrı miktar diye bişey demedim ki.benim demek istediğim yabancı oranı yüzde 7 oranında eksildi.şimdi bu eksilen oran dışardamı içerdemi biliyormusun,ben bu oranın içerde yani şirket aracı kurum bünyesinde olduğunu düşünüyorum ve 93 e gelmeden aracı kurum elinden çıkaramaz eger çıarırsa zarar eder , buna göre bir tez üretiyorum satılması gereken ancak satılamayan şirketin elinde kalan hisseler temettü kapsamına alınmaz sadece dışarıda olan hisseler temettüden faydalanır ve karda bu hisse miktarı kadar dağıtılır ee işyatta karın hepsini dağıttığına göre bize 7 lık oranıda verecekler diye düşündüm.
    Ben de onu diyorum içerde dışarda diye birşey yok. Yabancı oranı denilen şey halka açık kısmın yabancı aracı kurumların takasında bulunan miktardır. Kalanı da yerli aracı kurumların takasında durur. Satılamayan, elde kalan açıkta bekleyen hisse yoktur. Ancak şirket alım satım yaparak halka açık kısmı azaltır veya artırır bu da izne tabidir. İzinsiz ve habersiz alım satım yapamaz. Yani yabancı sattıysa yerli almıştır. Bunun başka açıklaması yok. Son olarak şirketin kendi bünyesinde bulunan yanı halka açık olmayan hisseler icin de temettu hesaplanır ve o para şirket içinde kalır. Halka açık kısmı oranıyla temettu miktarı alakasızlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 434/931 İlkİlk ... 334384424432433434435436444484534 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •