Arkadaşlar bir soru;
Bende NNF ve MAC var, bildiğiniz gibi hisse yoğun fonlar ve %80 hisse senedi bulundurmak zorunda olduğunu biliyorum. Ancak isminde "değişken" bulunduğu için biraz da risk azalsın diye TCD-Tacirler Değişken fon almıştım. Dün iyi getirince içeriğine bakayım dedim ve %88 hissede olduğunu gördüm.
Sorum şu, değişkenlerde ne kadar esneklik var, KAP'ta falan aradığım bilgiyi bulamadım. Hisse senedi portföyünü nereye kadar düşürebilir TCD, ona göre yine riskli olduğunu düşünürsem azaltacağım.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Fonlar, izahnamelerinde belirlenen sınırlara uymak zorundalar. TCD için şu linkteki izahnamede, neye ne kadar yatırım yapacağı bilgisi var: https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...71ba9e820b6c68
Merhaba,
KPC`yi de mi eklesek. Katilim fonlari borcu az hisseler aldiklari icin kriz zamanlari daha iyi performans sergiledigi soyleniyor.
VESBE 4.79
YATAS 4.76
KNFRT 4.60
ORGE 3.81
ISDMR 9.65
KFEIN 3.56
GENTS 4.55
HLGYO 4.48
CEMTS 4.98
EGEEN 4.59
ASELS 9.15
BIMAS 9.56
ALKA 4.49
ALKIM 9.70
ALBRK 4.32
yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
Saat 16:00 oldu Vakıfbank halen göçük. Sabahtan beri uğraşıyorum, sadece bir kere işlem yapmayı başarabildim.![]()
bankada tutuğum fönü satınca valör günü gelip çattığında , mangırlar öğleden sonra hesaba geçiyor ... eeee aracı kurumda sattığım fön valör günü sabahtan hesabıma yatmış oluyor ... neden böyle oluyor ...
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Yer İmleri