Sayfa 434/472 İlkİlk ... 334384424432433434435436444 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 3,465 - 3,472 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yasa şöyle, işçi emeklisi için konuşuyorum.

Her yıl enf oranı kadar maaş artar. Ek iyileştirmeler, ilave zamlar potansiyel emekli maaşına yansımaz. Yıl sonu enf %38 ise, bif de büyümemin %30 u var tabi, 3,3 diyelim, buradan da %1 gelir. Toplamda maaşlar %39 artar emekli adayları İçin.

Ama bu yıl emekli olan ocakta alması gerekenden fazla maaÅŸ aldı, bunun etkisiyle yıl başına göre maaÅŸlar 1,5*1,25=1,87 katına çıktı, 2025 ve sonrasında emekli olacak SGK lıların ise maaşı 1,39 kat artacak. 1,87/1,39=1,35,,,,,Yani bu yıl içinde emekli olan, sonraki yıllarda emekli olacaklardan hep %35 fazla maaÅŸ alacak. Belki 20 yıl, belki 30 yılâ€Â¦maaÅŸ kesilene kadar geçerli olacak yani bu durum.
    Hocam çok teşekkür ederim şimdi gayet net anladım

İşin sırrı 3.cümlede gizli…

2.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Böyle bir şey var mı gerçekten acaba? Bilhassa sn. Tantrum buralarda ise yorumlarsa çok makbule geçer.

https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/h...ayanlar-dikkat
    Böyle bir şey var evet... enflasyonun düşüşe geçtiği yıllarda emekli maaşı hesaplama yönteminden kaynaklanan durum dolayısı ile aralık emeklileri bir sonraki yılın emeklisine göre ömür boyu daha yüksek maaş alıyorlar.
    Şimdiden konuşmak için erken ama muhtemeen 2025 emeklisi de 2026 emeklisine göre daha avantajlı olacak.

3.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Hocam, zamlı maaş e-devlette görünüyor zaten. Bu zammı geri mi alacaklar? Bir de yılbaşından sonra yine zam almayacak mıyız? Ben 2025 te emekli olursam nasıl %35 daha az maaş alacağım? Kısa bir özet geçebilir misin sana zahmet. Valla kafam basmıyor
    E devlette görülen zamlı maaş, emekli olursanız bağlanacak maaşı gösteriyor. Emekli olmayıp, Ocak ayında bağlanacak emekli maaşınız hesaplandığında bu görünenin altında oluşacaktır. Emekli olursanız bu görünen maaş bağlanır + ocak 2025 zammı da eklenecektir.

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    E devlette görülen zamlı maaş, emekli olursanız bağlanacak maaşı gösteriyor. Emekli olmayıp, Ocak ayında bağlanacak emekli maaşınız hesaplandığında bu görünenin altında oluşacaktır. Emekli olursanız bu görünen maaş bağlanır + ocak 2025 zammı da eklenecektir.
    Bunun böyle olabileceğini hiç düşünmemiştim sanki ekranda görünen rakam kazanılmış hak gibi geliyordu Çok teşekkür ederim Serkan Bey. O zaman biz de ufaktan yol alacağız artık yıl sonuna kadar sanırım

5.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Bunun böyle olabileceğini hiç düşünmemiştim sanki ekranda görünen rakam kazanılmış hak gibi geliyordu Çok teşekkür ederim Serkan Bey. O zaman biz de ufaktan yol alacağız artık yıl sonuna kadar sanırım
    Gelecekte yeni emekli/eski emekli ayrımı olacak. Sen 2024 öncesi emeklisin tabi fazla alırsın ben 2025 de emekli oldum gibi konuşmalar geçecek

6.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    ilginçmiş, o zaman bende iyi ki emekli olmuşum dedim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    2025 de emekli olan muhtemelen %30-40 arası daha az maaş alacak..... Özgür erdursunu iyi takip edin..... Ben yıllık izinlerimi yazdım, sonrasında işyerine emeklilik için dilekçeyide yürürlülüğe koyması içinde verdim... muhtemelen eylül 15 inde ayrılışım olacak. .... aralıkda da olabilirdim ama bunlara güvenmiyorum...aralıkda sistemi kapatır mapatırlar.... Ha belki biraz abartı oldu ama gram güvenmiyorum bunlara..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8. Ben de aynı yolu izlemeyi düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    2025 de emekli olan muhtemelen %30-40 arası daha az maaş alacak..... Özgür erdursunu iyi takip edin..... Ben yıllık izinlerimi yazdım, sonrasında işyerine emeklilik için dilekçeyide yürürlülüğe koyması içinde verdim... muhtemelen eylül 15 inde ayrılışım olacak. .... aralıkda da olabilirdim ama bunlara güvenmiyorum...aralıkda sistemi kapatır mapatırlar.... Ha belki biraz abartı oldu ama gram güvenmiyorum bunlara..

Sayfa 434/472 İlkİlk ... 334384424432433434435436444 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •