Sayfa 436/437 İlkİlk ... 336386426434435436437 SonSon
Arama sonucu : 3491 madde; 3,481 - 3,488 arası.

Konu: KARSN - Karsan Otomotiv

1. Herkese merhaba, forum baya sessiz ben de hazır zamanım varken yatırımcısı olduğum bu şirket hakkında bir şeyler yazmak istiyorum. Esasında Karsan her zaman bildiğim ama hiçbir zaman dikkatimi çekmemiş bir hisseydi ama Nisan ayında yayınlanan enflasyon muhasebeli 2023 bilançosu hemen hemen her kalemde iyileşme içeriyordu.Üstüne üstlük şirketin 2024 hedefleri de benim için ciddi bir potansiyel içeriyordu.Sadece ben değil bazı büyük yatırımcıların da çekti ki hisse o günden beri ciddi bir hacim artışı yaşadı ve fiyatı bist 100'e göre çok daha güçlü seyretmeye başladı ve o günlerden beri her gün hisseyi takibe başladım.Sonraki gönderiler de şirketin kendimce olumlu ve olumsuz yönerini yazacağım.

2. Olumlu Yönler:
    -2024 hedefleri ciddi bir ciro ve favök artışı içermesi, 80 ile 85 milyon euro favök hedefi ile hisse de ciddi bir yukarı yönlü iskonto oluşması
    -Türkiye ve dünyadaki daralmadan nispeten ertelenmeyecek iş modeli, genellikle ihale ve sipariş üzerine yapılan satışlar
    -Bu yıl üreteceği favökle beraber borçlulukta ciddi bir azalma olabilme ihtimalli ki borçluluk şirket için ciddi bir kamburdu
    -Ürün gamının yeni olması ve kısa zamanda ciddi bir yatırıma ihtiyaç duymaması
    -Dünyada hızlıca büyüyen elektrikli toplu taşıma pazarı
    -Şirketin sağdan direksiyonlu pazarlara girmesi Japonya ve İngiltere gibi
    -Dünyada ilk elektrikli otonom otobüse sahip olması ve yavaştan burada adet az olsa da sipariş almaya başlaması
    -Şirketin diğer üreticilere üretim yapması ve Megane sonrası olası daha karlı iş birlikleri
    -Son olarak şirket ceo'su Okan beyin 2 hafta önce Bloomberg yayınında bu yılı geçen yılın çok üzerinde kapatacaklarını söylemesi hatta önümüzdeki yıl için bile şimdiden ciddi bir sipariş aldıklarından bahsetmesi

3. Olumsuz yönler:
    -Son gelen 2 bilançonun bu yılki hedeflenen favök ve ciroyu yansıtmaması
    -Bilanço tarihini önceden açıklamaması, tabela şirketler gibi son gün son dakikada bilanço açıklaması
    -Yatırımcı ilişkilerinin hiçbir şekilde maillere geri dönüş yapmaması
    -Yatırımcı gözünde halen eski kötü imajının sürmesi
    -Şirketin en büyük kamburu olan borçluluk konusunda halen gözle görülür iyileşme kat etmemesi

4. Son olarak dün gece gelen bilanço bence piyasanın fiyatladığı kadar kötü bir bilanço değil. Dip notlarda görülenlerden İtalyan şirkete ödenen tazminat tek seferlik ciddi bir gider olmuş. Bir de dün gönderdikleri ve 3. çeyrek bilançoya yansıyacak gayrimenkul değerlemesi sonraki bilançoda ciddi bir katkı sağlayacak gibi.Üstüne üstlük 3. çeyrekteki kur artışı da bilançoyu olumlu etkileyecek.Zaten ilk 2 çeyrekte yaklaşık 10 milyon euro favök üretmişler, hedefe ulaşmaları için 3. ve son çeyrek en az 70 75 milyon euro favök açıklamalılar bu da ciddi bir artışa işaret ediyor. Fazla uzatmak istemiyorum ortaklar benim düşüncelerim bunlar Karsan'a hala güvenmeye devam ediyorum. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by orhanguler93 Yazıyı Oku
    Son olarak dün gece gelen bilanço bence piyasanın fiyatladığı kadar kötü bir bilanço değil. Dip notlarda görülenlerden İtalyan şirkete ödenen tazminat tek seferlik ciddi bir gider olmuş. Bir de dün gönderdikleri ve 3. çeyrek bilançoya yansıyacak gayrimenkul değerlemesi sonraki bilançoda ciddi bir katkı sağlayacak gibi.Üstüne üstlük 3. çeyrekteki kur artışı da bilançoyu olumlu etkileyecek.Zaten ilk 2 çeyrekte yaklaşık 10 milyon euro favök üretmişler, hedefe ulaşmaları için 3. ve son çeyrek en az 70 75 milyon euro favök açıklamalılar bu da ciddi bir artışa işaret ediyor. Fazla uzatmak istemiyorum ortaklar benim düşüncelerim bunlar Karsan'a hala güvenmeye devam ediyorum. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum.
    eline saglık cok guzel ve doyurucu bilgiler olmuş ama bugunku sert düşüş biraz hissede morel bozdu ...planlarımızı ve portföyümüzü bozmadan beklecez...Başka çaremizde yok...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

6. dün bir ihale aldı bugun yansımalarını görduk...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

7. Bilanço oldukça kötü geldi,

Sayfa 436/437 İlkİlk ... 336386426434435436437 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •