Artan

4,07 10 18:10
10,45 10 18:10
80,30 10 18:10
15,84 10 18:10
4,62 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

90,90 -10 18:10
26,64 -10 18:10
26,12 -9.99 18:10
272,75 -9.98 18:10
286,50 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.226.052.562,50 18:10
9.715.077.469,95 18:10
8.702.153.120,50 18:10
7.872.799.192,40 18:10
7.444.557.340,42 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 436/1003 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536936 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,481 - 3,488 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by Mutlumur Yazıyı Oku
    Cok tesekkurler degerli yorumlariniz icin.. lakin sonucta bir uzun vadeli bir portfoy baska nasil olusturulabilir ki.. ilk basta konjonkture gore bir varlik dagilimi ( misal su kadar hisse fon bu kadar degisken vs) sonrasinda da fonlari secmek de gecmis 1-3 yillik surdurulebilir performans disinda baska ne data var ki elimizde... hatta fon sayisini fazla turarak sizin de deginsiginiz sans faktorunu minimize etmeye calistim..

Sizin tavaiyeniz ne olur peki fon sepeti olustururken neye bakmak lazim ?
    Bir tavsiyem olmaz elbette, sadece ne dersiniz dediniz diye ufkunuzu açmak, katkı sunmak maksatlı daha farklı şeylere de bakmanız gerekebilir diye yazdım. Bu minvalde bakıldığında, o listelerde önlerde çıkan bazı fonların aslında çöp hükmünde olduğunu, sadece konjüktürel başarılı olduğunu ifade etmek için yazdım.
    Ama elimizde sadece getiriler yok, performans raporlarında benchmark başarıları da var, bakılabilir.
    Her şekilde iyi olur umarım, bol kazançlar dilerim. ( Fonarşi notları diye bir topic var, hemen altlarda, bir kaç makale ile anlattım aslında, göz atabilirsiniz vaktiniz varsa )
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    En iyi performans, en iyi getiri demek değildir. Eğer öyle olsaydı, fon seçerken tefaştan sıralama yapmak dışında hiç bir şeye bakmazdık. Performans, sürdürülebilir getiri demektir. Geçmişte iyi olan gelecekte iyi olacak demek değil.

Geçmişte iyi olanın gelecekte de iyi olacağının en önemli ve tek işareti ''benchmark'' yani kıyas getirisi başarısı.
    Altının %60 getirdiği dönemde, %60 getiren bir altın fonunun iyi performansından değil, altının iyi performansından söz edilir söz gelimi. Hisse fonları aynı dönemdeki endekse, döviz bazlıları döviz getirisine, yurtdışı fonları , baz aldıkları endekslere göre mukayese edin.
    Diyelim ki bugdaya yatırım yapan bir fon. Bugdayın %90 getirdiği dönemde %70 getirmişse başarısızdır. Yarın, buğday gerilediğinde getirisini fazlasıyla götürecektir.
    Ancak buğdayın %-30 yaptığı dönem aralığında %-10 yapan bir buğday fonu çok çok başarılıdır, er geç, yatırımcıya getiriler sunacaktır.
    Nasıl herhangi bir ürünün alırken sadece fiyata değil fiyat/performansa bakıyorsanız. Fon alırken de getiriye deği, getiri/benchmarka bakmanız gerek.
    Çünkü baz alınan dayanak varlık ya da endeks er ya da geç dolar bazında aynı yerlere dönecektir. Bu esnada, dayanak varlığını/kıyas kriterini relatif olarak geçen fonlar sadece ''reel getiri'' sağlayacaktır.

Ayrıca fonları asla toplu halde değil sadece kendi kategorilerindeki muadilleri ile mukayese etmeniz gerek. Aksi takdirde, taşlık arazide koşan bir at ile kum arazide koşan bir atı kıyaslamış gibi olursunuz. Adil olmaz, gerçek başarıyı görmezsiniz.

O listede son 5 yılda rekorlar kırıp, ondan önceki koca 5 yılda %3 getiren fonlar var. Çünkü başarıları sadece dayanak varlığın artmasından doalyı, kıyas kriteri üstüne ekledikleri tek puan yok. Çünkü yürüdükleri yolda kafalarına tesadüfen yağan yağmurdan ibaret, kendi yarattıkları, başardıkları bir bereket yok. Yağmur er geç duracak.

Tüm bunları uzun vade perspektifli bir yatırım planlıyorsanız söylüyorum, amacınız fon trade etmekse, alıp satmak ise , söylediklerimin tümü geçersizdir.
    tamam, iyi yönetilen fonu araştıracağız. peki bu yeterli mi? bu belki ortalamanın biraz üzerinde getiri sunar ancak. ortalama dediğim, fon ortalaması. son birkaç senedeki fon getirilerinin yüksek olması, dünyadaki para bolluğundandır. altın artmıştır, hisse artmıştır( faiz kasıtlı düşük tutulup, acemi ky ler sayesinde fonlar spekülatif kazanç sağlamıştır), döviz artmıştır. bunların hepsinin artması olağan değildir. demek istediğim şudur: sadece doğru fonları seçmek yeterli değildir, doğru fon çeşitlerinde bulunmakta çok önemlidir. şimdiki mesele, önümüzdeki sene için hangi tür fonlara ağırlık verelim. örneğin eurobond fonları toplamaya başlamıştım, lakin doların hızlı gelmesi nedeniyle, alışlarımı kestim. bir süre likit fonlar iyi olacak gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by Sorrow Yazıyı Oku
    Grafik halinde de gösteriyor mu acaba genel portföyü? Ay ay kazançları vs.

Fon Canavarı uygulamasında fonu satın aldığım tarihi bile giremiyorum. Acaba portföyünüzü nereden takip ediyorsunuz? (Genel olarak herkese soruyorum)

investing veya yahoo finance'ta hiçbir yerde fonlar yok maalesef, portföy takibi yapabileceğim.
    Fon Canavarı'nın sahibi aramızda mı acaba?

4. Ktm %+0,343
    mps %+1,363
    opb %+0,392
    sua %+0,323
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

5.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    tamam, iyi yönetilen fonu araştıracağız. peki bu yeterli mi? bu belki ortalamanın biraz üzerinde getiri sunar ancak. ortalama dediğim, fon ortalaması. son birkaç senedeki fon getirilerinin yüksek olması, dünyadaki para bolluğundandır. altın artmıştır, hisse artmıştır( faiz kasıtlı düşük tutulup, acemi ky ler sayesinde fonlar spekülatif kazanç sağlamıştır), döviz artmıştır. bunların hepsinin artması olağan değildir. demek istediğim şudur: sadece doğru fonları seçmek yeterli değildir, doğru fon çeşitlerinde bulunmakta çok önemlidir. şimdiki mesele, önümüzdeki sene için hangi tür fonlara ağırlık verelim. örneğin eurobond fonları toplamaya başlamıştım, lakin doların hızlı gelmesi nedeniyle, alışlarımı kestim. bir süre likit fonlar iyi olacak gibi.
    Hocam yazdığımı hiç okumamışsınız, anlatmak istediğim ile söylediğinizin ilgisi yok. Bambaşka bir şeyden bahsediyorum ben. Elinizdeki portföyü çeşitli finansal enstrümanlara bölerek sepet yapmak bambaşka mevzu. Hangi kategoriye yatırım yapmak gerektiği yine bambaşka bir konu. Ben bir fonun başarısı için onun getirisinin tek ölçüt olamayacağını anlattım. Neye yatırım yapan fon olursa olsun, önemli olan yatırım yaptığı ürünü geçmesi diyorum.
    Dayanak varlık 100'den 110'a giderken 120'ye gidebilen bir fon, o ürün tekrar 100'e döndüğünde 110'a dönecek. Bir vadede, yatırım yapılan ürün sonsuza kadar düşemeyeceği için ''relatif'' başarısı ( altını çiziyorum) olan fon getiri sağlayacaktır.
    Geçen de viop mevzunda bir türlü anlatamadım ben size nedense.
    Her neyse, bol kazançlar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by Drupalist Yazıyı Oku
    Ben hem kendi portföyümü takip etmek için doğru dürüst bir uygulama bulamadığımdan, hem hobi olarak hem de ufak tefek reklam geliri elde edebilir miyim diye bir şeyler yapmaya çalışıyorum şu anda.
    Çalışmalarınızda başarılar diliyor, merakla kullanmayı bekliyorum.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Sn yuji'ye güncellemeler için teşekkürler. Hisse fonlar arasına Elz'yi de ekleyebilir misiniz?(Aylık veri oluşmadığı için eklenemiyorsa sorumu geri alıyorum)

Kira sertifikası fonları'da yakında tekrar göze girebilirler. Tablodan baktığım kadarıyla, getirileriyle YFV ve MPK göze şimdiden çarpıyorlar. Değerlendirmeye alınabilirler(t+1 valör)
    Hocam ekledim, yarından itibaren tablolarda yerini alacak

8. suc 0.48 %

Sayfa 436/1003 İlkİlk ... 336386426434435436437438446486536936 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •