€ nun her aşağı gidişi beni umutlandırıyor.1.çeyrekte € yaklaşık % 9 a yakın değer kazanmıştı.Şu anda konuşmak için erken ama kurlar buralarda kalsa bile bu çeyrek çok daha güzel olacak gibi gözüküyor.Bu çeyrek denetimden geçeceği için ve oynamalar daha az olacaktır.Her çeyrekte döviz borçları biraz daha düşüyor.Kur da bunu desteklerse iyi bir bilanço görmemiz sürpriz olmaz.Basit bir bakkal hesabı yaptığımızda elindeki nakit ya da dövizle borçları karşılaştırdığımızda belki de en rahat bu çeyrek olacak gibi görünüyor.Tabii ki bu benim hesabım.Gercekler nasıl olur onu bekleyip görücez. Burada sayın Mterkan bilançoyu en iyi inceleyenlerden. Kendisine teşekkür ederim.Son olarak sunuda belirtmek isterim bu şirket başka birilerinin elinde olsa bu fiyatlarda bu hisseyi almak hayal olurdu. Ytd.
O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...
Sayın sea teşekkür ederim.
Geçmişe doğru incelemelerimde, şunları tespit etmiş bulunuyorum;
1-BAGFAŞ CAN yatırımı dolayısı ile olan 2020 de ödeyeceği euro cinsinden borçlarını 6 aylık ve yıllık bilançolarında ödemiş oluyor. Buradan hareketle 6 aylık bilançoda uzun vadeli CAN yatırımdan kaynaklanan borçlarında 6-7 milyon euro luk bir azalma göreceğiz. Yıllık bilançoda bu borcun 52-54 milyon euro aralığına gerilemiş olduğunu göreceğiz. Ayrıca Ziraat Bankasından alınan 1 yıl vadeli 20 milyon TL lık borcunu da yıl sonunda ödeyip bitirmiş olacak.
2-6 Aylık bilançoda kurlardan dolayı (şayet 30 haziran itibarıyla Euro 7,80 TL, USD 6,90 Tl seviyelerinden kapanış yaparsa) kur farkından kaynaklı 80 milyon TL zarar yazacaktır. Çünkü kurlarda her 10 kuruşluk yükseliş 6 milyon TL civarında kur farkı zararına sebep olmaktadır.
3-Buna karşılık hasılattaki artışını korursa yani 6 aylıkta 550-600 milyon TL aralığını yakalarsa 85-90 milyon TL Faaliyet karı elde edebilecektir.
4-Vergi geliri konusunda mevzuat nedeniyle temmuz ortalarına doğru her şey netleşecek.(Zamanı geldiğinde ve 30 haziranda gerçekleşen kurlarla birlikte yeniden görüşlerimi yazarım)
Bütün bunlar tamamen kişisel tahmin ve çalışmalarımdan kaynaklıdır. Kimseye yatırım telkini içermez.
Sn.MTERKAN,
120 milyon Euro çekilen kredi, 24.5 milyon Euro tahkim konusu olan para, 4 milyon kaliteyi tutturmak için yurtdışı mühendislik firmasına ödenen para, kalan yaklaşık 30 milyon da muhtemelen özkaynaklardan karşılanan tutardır. (2014’de %400 bedelli sermaye artırımı CAN fabrikası finansmanı için yapılmıştı)
CAN fabrikasıyla ilgili geçmişte çıkan haberlerde 150-160 milyon Euro’luk yatırım olacağından bahsediliyormuş. Anlaşılan yaklaşık 20 milyon Euro fazladan para çıkmış..
Kemal gencer’in açıklaması, tahkim konusu olan 24.5 milyonun da herhalükarda ödeneceğini ve ödenmeme ihtimali olmadığını bana göre gösteriyor. (Tahkimin kaybedilmesine rağmen devam eden yerel mahkeme süreci bazı arkadaşlarda “ya kazanırsa beklentisi yaratıyordu. Buna Umut bağlıyorlardı. Böyle bir ihtimal yok bana göre. Öyle veya böyle 24.5 milyon Euro ödenecek...)
CAN fabrikasının 3 yıl geç devreye girmesinin ve EURO kredinin BAGFAS’a verdiği zarar apaçık ortada.
180 milyon Euro’luk yeni fabrika, en az 100 milyon euro’luk eski fabrika, denizden gemi ile ikmal yapılabilen, kendi iskelesi olan ağır sanayi imarlı arsa, binalar, taşıtlar diğer araç-gereçler.(2.5 milyar TL’lik sigorta değeri olan aktifler) ...
Bunca varlığa-yapılan ağır yatırıma rağmen mevcut karlılık oldukça düşündürücü... Gübre-hammadde fiyatlarının değişkenliği ve döviz yükselince gelen kur zararı da ayrıca soru işaretleri barındırıyor...
Eski fabrika para yemeyi bırakıp üretimi rayına girince herşeyi yeniden gözden geçirmek gerekecek..
Her şeye rağmen hissenin geleceğine ilişkin iyimserim...
Genel piyasa şartları da bozulmazsa orta-uzun vadede yönün yukarı olduğunu düşünüyorum. Şu an 115 milyon USD olan piyasa değerinde de 3 yola kadar 200-250 milyon usd’yi göreceğimizi Ümit ediyorum.
Hiç kimse için al-sat-tut tavsiyesi değildir. Herkese saygılar...
Yine sıkıcı bir gün oluyor bizim için
Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ufak bir miktar Sat-al yapayım diyerek satınca hisseyi alıp yukarı sürüyorlar.
Endeks dusmedi-hisse dusmedi diye fazla yükselmeden sattığını geri alınca da aşağı salıyorlar.
Tahta yapıcı olarak oynamak vardi şu borsada.
Herkesin elini goruyon...
Kimin elinde kaç para maliyetli kaç lot var goruyon-biliyon...
Piyasa satınca alıp yukarı suruyon, satana yukardan aynı malı tekrar veriyon..
Piyasa alınca kendi alışına verip hisseyi aşağı çekerek malı alttan yerine koyuyon...
Ne güzel iş...
Bir tek mala iyi sahip cikip hisseye başka oyuncuyu sokmayıp patronla arayı iyi tutacaksın...[emoji3]
Sayın TUNGA,
Burda hareket yapmaya gerek yok..
Yapılacak her hareket ters teper.
Hepimizin elini görmelerini 10 yıldan beri sağladılar. Hatta bununla kalmadılar, derinlikli ekranlarda alanı satanı görmemizi bir dönem engellediler.
Benim bankadaki hesabımda neyim var sadece beni ilgilendirir. TUNGA nın hesabında neyi var göremem. Ama şirket hakim hissedarları (sahipleri) senin, benim hesabımda ne kadar BAGFAŞ hissesi var görebiliyorlar.
Yer İmleri