tamamdır verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler Sn. murat doğan
yatırım tavsiyesi değildir..
tamamdır verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler Sn. murat doğan
A. KAP'ta yayımlanmış olan 2016 yıl sonu finansal tablolarında özkaynaklarının negatif olması sebebiyle Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "KAP'ta yayımlanan son yıllık bilançosunda, SPK'nın ilgili düzenlemelerine göre sermayesinin tamamını kaybeden ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili sürecin saklı kalması kaydıyla, aktiflerin rayiç değerlerle yeniden değerlenmesi sonrasında sermayenin tamamının kaybının devam ettiğinin anlaşılması veya bu kapsamda yeniden değerleme yapılmaması" şeklindeki (f) bendi ile
eğerki aktiflerimiz yeniden değerleme safhasında ise, bu sebebe bağlı olarak kottan atamazsınız. ttk376 ile ilgili bilanço gereği zaten, yeniden değerleme yapılıyodur. o bilanço iflas dosyasında olmalı büyük ihtimmalle sayın murat doğan
Finansal ve ticari borçları ile vergi, SGK primi vb. ve personel borçlarını vadesinde ödeyememesi ve hakkında takipler başlatılmış olması sebebi ile Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "Ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklindeki (d) bendi kapsamında
buna dayanarak hiç atamazsınız. şu an borsada borç yüzünden finansman sıkıntısında olmayan tek şirket belkide gen yatırım. çünkü mahkeme kararlı tedbirler var, aktif olan hiç bi takip yok. iflas ertleme reddedilirse başka tabi.
insanın hakkını araması için, hisse sahibi olması ya da çok parasının hissede olmasına lüzum yoktur.
misal ben sıfır adet genyatırım hissesine sahibim. ohal uzatılınca, nasılsa temmuza kadar hisse hareketlenme ihtimali yok diye 18-19 nisan da satmıştım. sonradan geri alacaktım.
müjdat kardeşimizin bana da verdiği zarar var. size de.
isteyen su içsin, isteyen hesap sormaya çaba göstersin.
sn. deniz4837 şu anda mahkeme sonucunu bekliyoruz merakla. 5 gün kaldı çıkacak sonuç inşallah olumlu olur . daha sonra tabi ki hakkımızı aramak için gerekli mercilere başvurumuzu yaparız.
gerekli mercilere başvurduğunuzda, size şöyle bi cevap gelebilir. kurul kararımmıza karşı 10 gün içerisinde itiraz hakkınız vardır, süre geçtiğinden dolayı şikayetiniz işleme konmamıştır. bi çok insan süreleri kaçırdığından hakkını kaybetmektedir. mahkeme kararına , içeriğine göree 7-15- yada 30 günde itira etmezseniz, kesinleşir mesela.
10-15 dakka araştırma yaptım..
kottan atma kararını veren bist yönetim kurulu kararına karşı, kararın tebliğini izleyen 10 gün içerisinde, spk ya itiraz edilebilir. spk nın verdiği karar nıhaidir fakat yargı denetimine açıktır.
bist e itiraz dilekçesi yazmak lazım, spk ya gönderilmek üzeeeere.
bireysel yatırımcı olduğunuz için, karar bize tebliğ edilmeyecek. o yüzden vakit geçirmeksizin, itiraz dilekçesi verilmeli.
şimdi şu dilekçeyi ben yazsam şöyle yazardım misal.......
bist yönetim kurulu, şirketimizi bilmemne kotasyon yönetmeliğinin bilmemkacıncı maddesinde, aktif değerleme yapmadığımızdan kottan şutlamıştır. fakat 18 nisan 2017 tarihinde yönetim kurulumuz karar almış, aktif değerleme çalışmalarına başlamış ve bilançoların kap ta yayınlanacağını , yine kapta duyurmuştur.
bist yönetim kurulu sadece 1 haftada, aktif değerleme yapılabileceğini sanıyosa, sanırım mars yada uranuste yaşıyo olmaktadır. bir şirketten 1 haftada bu raporları beklemek akla mantığa sığmaz. çok sevgili sportif şirketlerimiz yıllarıdr eksi özsermayede iken, kottan atılmamakta, fakat biz bir tane bile ttk 376 bilançosu yapamadan kottan atılmış bulunmaktayız.
geçen gunde bahsetmiştik, arbul, sadece 6 saat farktan dolayı, davayı kaybetti. 1 gün önce dava açsa, şu an davası ve tedbiri devam edecekti belkideee.
bist, onları tedbirleri kalkmasına rağmen, 2 ay sonra kottan attı. önce uyardı, eksiklerini kapa dedi. 1 yıl geçici kottan attı. bizi 1 haftada tamamen şutladı.
dilekçede bu konuyada değinmek lazım.
Yer İmleri