Eeevet durum anlaşıldı.?
Hangi durum.?
Cuma endeks neden agresif ve açıklaması zor şekilde düştü.?
İhtimaller içinde, dünyaya entegre olmamız sebebi ile düşebileceğinide yazmıştım. Ne demiştim. BIST teki büyük oyuncular, aynı zamanda dünya oyuncuları. Dünyada başka yerde olan bi olay, bu ülke dahil pek çok bağlı ülkeyide sallar.
Cuma satışı, bizim endekse özel değil. Ben onu anladım.
Dünyada ABD başta olmak üzere bi satış dalgası var.
Bunun sebebi belirsizlik.
Akademisyenler hep ne der. Belirsizlik, satışa sebeptir. Oyuncular, ileriyi göremiyorlarsa, satar ve güvenli liman olarak gördükleri yere çekilirler.
Güvenli liman genelde altın dır.
Bakıyoruz altının dünya fiyatına(ons). La orasıda düşmüş.????
Demekki üzerime oynuyorlar abicim. 
Bende hem hisse var hemde altın.
Hakkaten altına niye satış geldi.??? Bunuda açıklayabilirim. DE, doğru olurmu bilemem.
Anormal durumlarda.!!! Daha önce dünyanın hiç görmediği durumlarda, yeni senaryolar, yeni davranış şekilleri oluşur.
ŞU ANKİ DURUMDA AYNI.
Dünya lideri, zorba, katliamcı, sömürgeci, köleci, ABD, çökecek.
AB' nin, rusya ve çin in önderliğindeki projeleri desteklemesi bunu gösteriyor.
ABD nin batacağını, sebebinin "deniz bitti" özlü sözü ile açıklaabilecek bi durum olduğunu daha önce defalarca yazmıştım. Ama buraya yeni üyeyim, farklı platformlarda yazdmış olabilirim.
Neyse, konuyu yaymadan kısa tutmaya çalışayım.
ABD, batıyor. AB ve diğer ülkeler, kurtarıcı ülke-proje arayışında.
O SEBEPLE BELİRSİZLİK VAR.
Belirsizlik neydi.?
Parası olan oyuncular satar ve kenara çekilir. Kumar oynayanlar, yani kestirmeden zengin olmak isteyen ÇOĞUNLUK çekilmez. Onlar her durumda oyuna devam etmek ister. Bunların %90 ı kaybedendir.
Büyükler satıp kenara çekiliyor, mesele o gibi görünüyor. Tabi büyüksen, elimdekinin hepsini satayım diyemezsin, o zaman sattığın platform çöker, sen büyüksün. Satabileceğim kadar, kaldırdığı kadar ancak satabilirsin.
Önceden çoğu zaman altına geçerledi. Ama şimdi altınada geçmemiş görünüyorlar.
Bunun sebebi, ABD li yahudiler altını satıp kârı cebe koyma planı yapmışlardı.
(kaaaç yıl önceydi)350-600 USD den,2000 USd ye kadar yükselttiler, sonra satışa geçtiler. Düşürdüler. Ama hesaplamadıkları şey, abd nin batışının trump denen bebek kafalı ile ışık hızına geçeceği idi.
Çin, Rusya, Hindistan gibi büyük ülkeler, USD den, kurtuluşu altında buldu. Her ay altın alıp stokluyorlar. O sebeple altın 1100 USD altına düşmedi.
Altın fiyatını belirleyen ABD batıyor(abdNewYork-ingiltere-London), AB belirsiz durumda, ABD ile batacakmı yoksa kurtaracaklarmı.?
O sebeple altın fiyatı çıksada çkmasada makul denebilir. Dünyada hiç olmayan bişey oluyorç Mantık aramamak gerekiyor.
Umduğumdan hızlı gelişebilir. Ama yok, ülkelerin batışıda çıkışıda hızlı olmaz. Bu hareketler mutlaka yavaş ve doğaldır , biz görememişizdir.
ABD duraklama döneminden, çöküş dönemine gireli çok oldu. Sanırım karşılıksız USd basma yetkisi aldıklarında,(1973) gerileme dönemine girdiler.
Yükselme sebepleri de zaten amerika kıtası, afrika kıtası, avustralya ıtası, asyada güney asya şeridini 500 yıldır sömürmeleriydi.
Akıllı olduklarından yükselmediler. Tamamen pek çok kıtanın altınları, madenleri ve bedava işgücü sayesinde idi. Ne zaman bu yeterli olmamaya başladı, duraklama sonrada gerileme dönemine girdiler.
Batı hayranı şempanze ve makak tan evrilenler, her neyse... bu konuya girmeyeyim, ama batı hayranları hayal kırıklığına uğrayıp, çinli poposu öpmeye başlayacaklar.
Bu evrimle ilgili bir olay, insanların bilinçli yaptığı bişey değil. Tamamen maymunluktan kurtulamamalarından kaynaklanıyor. Bunu yazmamalıydım, yeri değil...
Her neyse...
Yarın sabah senet alış gireyim mi.? normalde girmem lazım.(ben bunu yazarken, endeks 90bin üzerine çıkmış)
İşte şimdi teknik analiz bilgisini konuşturma zamanı. Endeks alt destek noktaları nereler.?
Temelle hangi destekten dönmeli onu belirlemek gerekir ama tekniklede dönme ihtimali olan yerleri belirlemek gerekir.
(Endeks 90bini yukarı geçtiğinden yeni senet düşünmüyorum, çok var zaten portfoyde. 90bin altına ciddi inerse alacağım diye plan yaptım. Eğer düşme sebebi farklı çıkmazsa.)
Son düzenleme : alicemal; 30-10-2018 saat: 17:53.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri