Sayfa 44/853 İlkİlk ... 3442434445465494144544 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 345 - 352 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Eeevet durum anlaşıldı.?

Hangi durum.?

Cuma endeks neden agresif ve açıklaması zor şekilde düştü.?

İhtimaller içinde, dünyaya entegre olmamız sebebi ile düşebileceğinide yazmıştım. Ne demiştim. BIST teki büyük oyuncular, aynı zamanda dünya oyuncuları. Dünyada başka yerde olan bi olay, bu ülke dahil pek çok bağlı ülkeyide sallar.

Cuma satışı, bizim endekse özel değil. Ben onu anladım.

Dünyada ABD başta olmak üzere bi satış dalgası var.

Bunun sebebi belirsizlik.

Akademisyenler hep ne der. Belirsizlik, satışa sebeptir. Oyuncular, ileriyi göremiyorlarsa, satar ve güvenli liman olarak gördükleri yere çekilirler.

Güvenli liman genelde altın dır.

Bakıyoruz altının dünya fiyatına(ons). La orasıda düşmüş.????

Demekki üzerime oynuyorlar abicim.
    Bende hem hisse var hemde altın.

Hakkaten altına niye satış geldi.??? Bunuda açıklayabilirim. DE, doğru olurmu bilemem.

Anormal durumlarda.!!! Daha önce dünyanın hiç görmediği durumlarda, yeni senaryolar, yeni davranış şekilleri oluşur.

ŞU ANKİ DURUMDA AYNI.

Dünya lideri, zorba, katliamcı, sömürgeci, köleci, ABD, çökecek.

AB' nin, rusya ve çin in önderliğindeki projeleri desteklemesi bunu gösteriyor.

ABD nin batacağını, sebebinin "deniz bitti" özlü sözü ile açıklaabilecek bi durum olduğunu daha önce defalarca yazmıştım. Ama buraya yeni üyeyim, farklı platformlarda yazdmış olabilirim.

Neyse, konuyu yaymadan kısa tutmaya çalışayım.

ABD, batıyor. AB ve diğer ülkeler, kurtarıcı ülke-proje arayışında.

O SEBEPLE BELİRSİZLİK VAR.

Belirsizlik neydi.?

Parası olan oyuncular satar ve kenara çekilir. Kumar oynayanlar, yani kestirmeden zengin olmak isteyen ÇOĞUNLUK çekilmez. Onlar her durumda oyuna devam etmek ister. Bunların %90 ı kaybedendir.

Büyükler satıp kenara çekiliyor, mesele o gibi görünüyor. Tabi büyüksen, elimdekinin hepsini satayım diyemezsin, o zaman sattığın platform çöker, sen büyüksün. Satabileceğim kadar, kaldırdığı kadar ancak satabilirsin.

Önceden çoğu zaman altına geçerledi. Ama şimdi altınada geçmemiş görünüyorlar.

Bunun sebebi, ABD li yahudiler altını satıp kârı cebe koyma planı yapmışlardı.
    (kaaaç yıl önceydi)350-600 USD den,2000 USd ye kadar yükselttiler, sonra satışa geçtiler. Düşürdüler. Ama hesaplamadıkları şey, abd nin batışının trump denen bebek kafalı ile ışık hızına geçeceği idi.
    Çin, Rusya, Hindistan gibi büyük ülkeler, USD den, kurtuluşu altında buldu. Her ay altın alıp stokluyorlar. O sebeple altın 1100 USD altına düşmedi.

Altın fiyatını belirleyen ABD batıyor(abdNewYork-ingiltere-London), AB belirsiz durumda, ABD ile batacakmı yoksa kurtaracaklarmı.?
    O sebeple altın fiyatı çıksada çkmasada makul denebilir. Dünyada hiç olmayan bişey oluyorç Mantık aramamak gerekiyor.

Umduğumdan hızlı gelişebilir. Ama yok, ülkelerin batışıda çıkışıda hızlı olmaz. Bu hareketler mutlaka yavaş ve doğaldır , biz görememişizdir.

ABD duraklama döneminden, çöküş dönemine gireli çok oldu. Sanırım karşılıksız USd basma yetkisi aldıklarında,(1973) gerileme dönemine girdiler.

Yükselme sebepleri de zaten amerika kıtası, afrika kıtası, avustralya ıtası, asyada güney asya şeridini 500 yıldır sömürmeleriydi.
    Akıllı olduklarından yükselmediler. Tamamen pek çok kıtanın altınları, madenleri ve bedava işgücü sayesinde idi. Ne zaman bu yeterli olmamaya başladı, duraklama sonrada gerileme dönemine girdiler.

Batı hayranı şempanze ve makak tan evrilenler, her neyse... bu konuya girmeyeyim, ama batı hayranları hayal kırıklığına uğrayıp, çinli poposu öpmeye başlayacaklar.

Bu evrimle ilgili bir olay, insanların bilinçli yaptığı bişey değil. Tamamen maymunluktan kurtulamamalarından kaynaklanıyor. Bunu yazmamalıydım, yeri değil...

Her neyse...

Yarın sabah senet alış gireyim mi.? normalde girmem lazım.(ben bunu yazarken, endeks 90bin üzerine çıkmış)
    İşte şimdi teknik analiz bilgisini konuşturma zamanı. Endeks alt destek noktaları nereler.?
    Temelle hangi destekten dönmeli onu belirlemek gerekir ama tekniklede dönme ihtimali olan yerleri belirlemek gerekir.
    (Endeks 90bini yukarı geçtiğinden yeni senet düşünmüyorum, çok var zaten portfoyde. 90bin altına ciddi inerse alacağım diye plan yaptım. Eğer düşme sebebi farklı çıkmazsa.)
    Son düzenleme : alicemal; 30-10-2018 saat: 17:53.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aslında, epey geniş açıklamam gereken bi hadiseyi, yukarda çok kısa sayılabilecek bi şekilde açıklamaya çalıştım.

Uzun süredir beni okuyanlar, cümlelerin derinliğini geçmiş yazılarımdan ilgili konuya yapıştırıp anlarlar.

Ancak yeni okumaya başlayanların kafası çorba olacaktır. Onun içinde pardon bile demem.

derdim bişey öğretmek değil. Nasıl olsa hepimiz trendeyiz ve moka batacaz. Tren raydan çıkamaz.

Siyasiler bizden soydukları paralarla, helikopter tuttular, onlar uçup trenden çıkacaklar ve bizim paramızla başka ülkelerde yaşayacaklar.

Bakınız osmanlı devleti battı ama, eski padişahların çocukları torunları fransa ve ingilterede varlıklı aileler olarak yaşıyorlar. Patronlarının kucağına gitmişler. Eski soyguncu siyasi, uzan ailesi, fransada yaşıyor.

Soyguncuları helikopterle tahliye edecekler, biz trenle bataklığa doğru devam. Zevk almaya bakalım, size bişey öğretecem diye derdim yok. Sadece rahatlamak için yazıyorum, amaç yazarak stres atmak.

Enflasyon üzeri para kazanırsam ne ala, kimse umrumda değil. O biline.!!!
    Son düzenleme : alicemal; 30-10-2018 saat: 17:55.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün biraz sert yazmışım.

Kafa hafiften iyiydi. Haftalık alışveriş yaptıktan sonra, azcık alkohol aldım. Haftada bir gün içtiğim oluyorda, olmuyorda.
    1 haftadır canım sıkkın ama borsa sebebi ile değil. Para beni bozmaz(fazla ).

Alkohol aldıktan sonra bilgisayarı açmamam lazım. Açınca saçmalayabiliyorum.
    Ama dün fazla saçmalamamışım.
    Alınan olduysa özür dilerim.
    Zaten neye alınabilirsiniz. Maymun olayına.
    Bende maymunum. Şaşırdınız değilmi.? evet bende maymunum yani hepimiz maymunuz.
    Tabi siz daha maymunsunuz bunu söylememe gerek yok değilmi.!!!
    Sadece şu başka milletleri üstün görenlere arada kızıyorum. her milletin iyi ve kötü tarafları var. Kimse kimseden üstün değil. Tek istisna var oda benim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biraz borsa takılayım.
    Endeks biraz artı açmış, bu düşeceğine dalalet.

USD ise düne göre 3 kuruş yükselmiş.????

Bakalım 5.50 yi aşağı kıracakmı.? Acaba suudi katillerin parası giriyormu.?

Bu arada hükümetle damadı, son doviz krizini birilerine atmışlar. suud katillere atmışlar sanırım.
    Yaw siz kanka değilmiydiniz. Adamlar Türkiyeye 130 milyar dolar verdik suriyedeki savaşa aktarsın diye demedilermi. Dediler.

Aynı yatakta, başka bir milleti katleden insanlara para ve lojistik yardım(silah,yiyecek,yatacak,karı) yardımı yapıyordunuz.
    Geçmişte kanka olduklarından, şimdi suçlamadığın kaldımı.???

Her şeyi dolara bağlayın diyen suudi katillermiydi. Değildi çünki onlarla yeni kavga ettin, dolara bağlama işini 12 yıldır yapıyorsun. 12 yıl önce, suudi katillerin geldiklerinde hediye olarak verdikleri mücevherleri sayıyordun.

Biraz haber okuyayım. Sora endeks nereye kadar düşebilir onun hesabını yapmaya çalışayım.

Fiyat düşükken dahada düşürmeye çalışırsan, standard bi düşme olması zor. Her ZORLA düşürdüğünde ciddi alışlar gelir. Buna milleti alıştırman için çok karamsar bir tablo ve bolca zaman gerekir. Bunlar elinde varmı? Ekonomi kanallarındaki ve gazetelerdeki uşakların, karamsar tablo yu gözümüze sokmaya başladılarmı. Menbiç de abd ile savaşma ihtimalimiz var filan demeye başladılarmı.?

Biraz haber takılayım.
    Son düzenleme : alicemal; 31-10-2018 saat: 10:46.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu kur ile ihracat artıp, ithalat azalacak demiştik. Aynen gerçekleşiyor. Ama ülke bu kültürdeyken, vatandaşı kurtaracak bişey değil bu.
    Zaten 2000 yılında bu kadar kötü değildi ithalat olayı. Şimdi yine 18 sene önceye dönmeye çalışıyoruz, arada ülkeyi sattık ama o işin doğasında var.

Enerji ithal etmesek, ithalat - ihracat farkı bu kadar büyük olmazdı.
    Almanya ve Çin in, güneş ve rüzgar enerji sine yatırım ve AR-GE yapmaya başladığı dönemde, biz ne yaptık.? başbakan mesut yılmaz denen yaşam formu, rüşvetsiz iş yapmadığı bilinen Rusya ile doğal gaz alımı anlaşması yaptı. Hemde azeriler daha ucuza veriyorken.

Sonra ne oldu, mesut yılmaz ve ailesi zenginleşirken, o dönemki halkın çocuklarının geleceği satılmış oldu. Yani şu anki gençliği babaları sattılar.
    Bizde kendi çocuklarıızın geleceğini hatta torunlarımızın geleceğini sattık, halada satıyoruz. Kamu şirketlerini arazilerini madenlerini sattık. 30-40 yıl ödemeli totyollar, tüneller, köprüler, havaalanları, şehir hastahaneleri filan yaptık.

Bunları devlet parası ile yapmadık, devlet parasını somaliye yardım yaptık diye övündük.
    Ama bunu yapan dış güçler olduğundan, bişey yapamıyoruz.

Abicim ne yazmaya başlasam, iş dönüp dolaşıp siyasilere geliyor. Aslında fazlada dolaşmıyor, direk giriyor...
    Son düzenleme : alicemal; 31-10-2018 saat: 11:44.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir grup da andımıza takmış.

Ülken satılmış, çocukların borçlandırılmış, torunların doğmadan borçlandırılmış halada borçlandırılıyor, ülkenin emeği sürekli bir kesime akıyor, milyarder sayımızda 7 kişi artmış,

andımız ı söylesen ne oluuur, söylemesen ne olur, Atatürk desen ne oluur, demesen ne olur.

Ülkenin soyulmasına sessiz kalıyorsun, sermaye temsilcisi gazeteci hapse atılınca, 600 km yürüyosun.

hükümet bu işleri iyi beceriyor. aziz başkandan öğrenmiş olmalı. dikkati başka taraflara çevirip, milleti ip yumağı peşinde koşturtmayı iyi beceriyor.

Hoş meclisteki tüm siyasiler abd-ingiliz üretimi, tüm yobaz katil "öldürelim soyalım helal" diyen tarikatlar abd üretimi, daha 2 ay önce dünya tarikat liderlerini abd de topladılar. ABD çökerse, tüm yobaz tarikatlerde tarihe gömülecek. Tabi rusya, almanya veya çin bu tarikatleri kullanmak amacı ile devir almazlarsa.

her neyse...

katil suudların parası giriyormu ip ucu arıyorum...

USD deki hareket normal değildi... Harekete bakarsan giriyor dersin.

Giriyorsa ne olur.? Miktarına göre değişir.

Bu sonradan uydurulmuş selefi kafasına güvenemezsin. 3 dakkada 42 takla atarlar.
    Son düzenleme : alicemal; 31-10-2018 saat: 12:46.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ip ucu yok... tek gösterge, borsa düşerken USD ninde düşmesi oldu.

İhtimaller den biri neydi.?
    USD 5 e yaklaşır yada altına düşerse, okkalı suudi milyarları girmiş demektir.
    - Ya resmi anlaşmalarla girmiş demektir ki görünürde henüz imzalanan bir anlaşma yok.
    - Yada gayrı resmi anlaşmalar olmuş, para gizli giriyor demektir. İşin içinde abd olabilirde olmayabilirde. Olmaması zor. Gizlenen para gayrı resmidir, ülkede kimin cebine gireceğini bilemezsin. Tahmin edersin ama ispatlayamazsın. Kimin zenginleştiğine bakarsanda şıp diye bulursun kimin cebine girdiğini. Büyük para.

citibank da TL al önermiş. 1 aydır Tl alın diyen avrupalılar var zaten, citi ninki yeni. Bizimkiler suud yerine trump ilemi anlaştılar.?

Suriye savaşından beridir milyarder sayımız 7 kişi artmış ne güzel değilmi.? Ülkede üretim ve para azalıyor, binlerce firma konkordato ilan etti yüzlerce fabrika zararda iken sigorta parası için son 2 yılda sahipleri tarafından yakıldığı söyleniyor ama mucize eseri, milyoner ve milyarder sayımız artıyor. hükümetin mucizesi işte.

USD 5.50 altına düşme ihtimaline karşı, BIST de düşmeye bu saate kadar direndi. Cuma düşürenlerin niyeti ciddi gibiydi. Vaz geçmiş olma ihtimalleri düşük.
    Son düzenleme : alicemal; 31-10-2018 saat: 14:12.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aselsan, Havelsan, Roketsan ve yan kuruluşları, Ayrıca TUSAŞ ve yan kuruluşları TEI, TAİ, hep övünmüşümdür.

Bunlar 40 yıl önce mecburiyetten kurulmaya başladılar.

İşin içinde özel sektör ve siyasetçiler olmadığı içinde hızla teknoloji ürettiler ve geliştiler.

Bu şirketler, dünyanın en ileri teknolojisini üretir hale geldiler. Türkiyede başka yok bu kadar ileri teknolojiye ulaşabilen. 100 yıl önce kurulan ve ülkenin kaymağını yiyen koç ve sabancı holdinglerde bu seviyenin yarısında bile değiller, niyetleride yok zaten.

Fetö devlete girdiği gibi, 40 yıl önce kurulan bu teknoloji şirketlerimizin içine girmeyede çalıştı.
    akp gelene kadar başaramamıştı.

akp ile beraber bu şirketlere tarikatlar girmeye başladılar.
    Bu şirketlerin teknolojisini çalmaya başladılar.

Önce damat bayraktar faydalandı. TAI nin IHA mühendislerini transfer ederek, IHA teknolojisini bu mühendislerle üretmeye başladı. devlet bayraktar şirketine yüzmilyonlarca dolar vererek bı IHA ları satın alıyor. Devletin IHA satışından cebine girmesi gereken yüzmilyonlar, her yıl bayraktar ailesinin cebine giriyor. Devlette para yeterince olmayıncada, bayraktara servet olarak giden para, bize vergi artışı olarak yansıyor.

Daha sonra bu şirketlerimizden teknoloji çalınmaya devam etti.
    Tank Motoru ve tank yapımı için ethem sancak denen çember sakalla anlaşıldı. Halbuki TAI, hem dizel hemde jet motoru üretiyorken. ethem sancakın şirketi büyük ihtimalle TAI mühendislerini transfer edecek ve motor yapımına başlayacak. Devletin cebine girmesi gereken yüzmilyonlar, ethem sancakın cebine girerken bizede vergi olarak yansıyacak.

Aselsan ın Tufan isimli elektromanyetik top u var. Eski tip topların ve füzelerin yerini alacak. Dünya bu teknolojiyi geliştirmeye çalışıyor. Aselsan da önde gidenlerden. Dünya ile yarışıyor. Şimdi çember sakallı bir firma daha çıktı, aselsanın ürettiği elektromanyetik topun aynısını üretmeye başladı. Açıkça belliki aselsanın teknolojisi bi şekilde bunlara geçmiş. Devlet de çember sakalın topunu hemen satın almış. Aselsan para bulupta yeni teknolojiler için fabrika kuramıyor, hisse satıyor. Ama aselsanın daha gelişmişini ürettiği top yerine bu çember sakalın topu satın alınıyor. Devletin cebine girmesi gereken yüzmilyonlar, bunların cebine, bizede vergi artışı.

Maalesef, akp ile beraber bu şirketlerde teknolojisini çaldırmaya başladı. akp lilerin zekası korkunç, hemen yöntemi bulup ceplerini dolduruyorlar, bizede vergi artışı...

Milyoner ve milyarder sayımız artmış. Devletin parasının azalıp vergi ve zamların arttığı dönem.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 44/853 İlkİlk ... 3442434445465494144544 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •