Sayfa 44/216 İlkİlk ... 3442434445465494144 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 345 - 352 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1.  Alıntı Originally Posted by peneskertli Yazıyı Oku
    ya bişi sorcam
    adam binayı üretmeden tüyerse ne oluyo?
    acayip meraklandım ya
    Toki ben bitiririm diyor

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Arkadaşlar 6 senedir borsadayım genelde sabırla beklerim.,
    2009 yılında topraktan daireye girdim.130 Bin TL az az ödedik en son 2011 Yılında daire tesliminde yarısını kredi çekip daireyi aldık. 2013-2014 Yılında daire değeri 350 bin oldu.
    Bunun yanında 2011 Yılında bir kaç hisse aldım bunlardan kar ettiklerim.Torunlar-Brisa-Ttkom
    0.88 iheva aldım. maliyet düşürdüm 0.66 düşe düşe 0.28 düştü şu an 0.46-0.48 6 senedir zararda bekliyorum.
    Gayrimenkul senedi alacaksanız 2-3 sene beklemeniz lazım binalar ortaya çıktıkça fiyatlar artar.
    Bu projede benim bakmadığım Hisse başı bedeli 42,5 olması bence yüksek ortalama daire fiyatı 550 bin şu an toki ismi olmayan bitmiş daireleri 700 bine bulabilirsiniz.Burda dairenin akıllı daire olması biraz fiyatı yükseltir onun dışında Hisse bedeli 36-37 olması lazım faizsiz kaynak buluyorsan değerleme ölçüsünede bakılırsa Topraktan satışın daha uygun olmalıydı.Başarısız bir halka arz ama uzun dönem yatırımcısıysanız 3 sene sonunda zarar etmezsiniz.Birde devlet gayrimenkul hissesi alıp 3
    sene elinde tutan yabancıya vatandaşlık verecekmiş buda hareketlendirir.

3. Bekleyemeyen satar dünkü gibi. Dikkat ettiniz mi 1.200.000 üzerinde hacım vardı dün,
    Birileri topluyor....
    Bazıları burada da yazmış, elinize verirler diye,
    Bunu dediği gün oldu bu alımlar. Milletin satması için birileri panik havası yaratmış ki, satsınlar.
    Her zamanki gibi önce toplayacaklar, sonra yukarı yön bulacak, bekleyen zarar etmeyecek...
    Borsa tarihi hep böyle oldu.

4. borsa tarihi hisse yükselecek diye bekleyip hissenin tarihin karanlık noktasına gömüldüğünü de yazmıyormu
     Alıntı Originally Posted by sabırlı44 Yazıyı Oku
    Bekleyemeyen satar dünkü gibi. Dikkat ettiniz mi 1.200.000 üzerinde hacım vardı dün,
    Birileri topluyor....
    Bunu dediği gün oldu bu alımlar. Milletin satması için birileri panik havası yaratmış ki, satsınlar.
    Her zamanki gibi önce toplayacaklar, sonra yukarı yön bulacak, bekleyen zarar etmeyecek...

5.  Alıntı Originally Posted by peneskertli Yazıyı Oku
    borsa tarihi hisse yükselecek diye bekleyip hissenin tarihin karanlık noktasına gömüldüğünü de yazmıyormu
    Göreceğiniz bakalım ne çıkacak...

6.  Alıntı Originally Posted by sabırlı44 Yazıyı Oku
    Bekleyemeyen satar dünkü gibi. Dikkat ettiniz mi 1.200.000 üzerinde hacım vardı dün,
    Birileri topluyor....
    Benim en çok merak ettiğim bu hisseyi kotuleyenlerin elinde mal var mı veya düşünce alıyorlar mi. Bu konuyu şikayet edeceğim. Eğer insanları korkutan ve alttan mal alan kişiler aynıysa cezalarını çeksinler...

SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Çerkes Yazıyı Oku
    Sayın nosfecagri,

Üzülerek söylemeliyim ki, yanılıyorsunuz ve izahnameyi incelememişsiniz.

Halka araza konu edilen bağımsız bölümler arasında metrekare fiyatı 3300-3400 TL olan da var, 4700-4800 TL olan da var. Tüm 218 dairenin ortalama metrekare fiyatıdır 4250 TL olan.

Örneğin B2 Blok 3 Kat 22 numaralı daire fiyatı 507 bin TL. Bu daire, 145,89 metrekare imiş. Bu daireyi almak için 11932 adet sertifika toplamanız gerekiyormuş. Benim buradan anladığım; bu dairenin metrekare fiyatı:507.000/145,89=3475 TL....

Başka bir örnek ise B2 Blok 4 Kat 26 numaralı daire fiyatı 598 bin TL. Bu daire, 125 metrekare imiş ve daireyi almak için 14.072 adet sertifika toplaman gerekiyormuş. Bu dairenin metrekare fiyatı:598.000/125=4780 TL

Siz hangisini istiyorsanız tanesi 42.5 lira olan sertifikadan farklı miktarlarda biriktirerek daire alıyorsunuz. İster gider sizin dandik dediğiniz 3400 TL metrekare fiyatlı ama 146 metrekare daireyi 12 bin sertifika ile alırsınız isterseniz daha güzel konumda/kattaki 125 metrekarelik daireyi 14 bin sertifika biriktirerek alırsınız.

Lütfen İnceleyiniz: http://www.toki.gov.tr/AppResources/...%20Listesi.pdf

Yanlış mı değerlendiriyorum?

Burası borsa yukarıda gider aşağıdaki gider konusunda ise; borsa konusundaki kıt bilgimle daha önce açıkladım. Lütfen önceki yazılarıma bir bakın. Bu herhangi bir hisse değil. Arkasında bir proje olan projenin özellikleri belli olan, size ev ya da evin karşılığı payı vermeyi taahhüt eden bir menkul kıymet. O yüzden bu sertifika öyle kafasına göre aşağı yukarı gitmemeli. Ha evet gidiyor, onun sebebi de BU ÜRÜNÜN NE OLDUĞUNU BİLMEDEN SADECE BİR MENKUL KIYMET GİBİ GÖREN bir yatırımcı gurubu.

Peki burada yanılıyor muyum?

***Çerkes***
    Menkulleștirilmiș her kıymet spekülasyona tabidir.

Bu temel seviyesinde bir bilgidir.

Elbette fiyat değer korelasyonunu beğenmeyenler daha alttan almanin yollarını arayacak yada tersi manada uygun bulanlarda talep yaratıp yukarı fiyatlamaya sebep olacaklardir.

Sonuçta hisse alırkende bir yatımcı bilancodaki varlik ve ozkaynak vb. alanlari dikkate aliyordur. En azindan almalidir.

y.t.d.
    Son düzenleme : denizebakan; 07-05-2017 saat: 17:05.

8. sertifika hakkında

Arkadaşlar selamlar;
    yazılan yorumları okuyunca benmi yanlış anladım diye düşünmeye başladım, benim görüşüm,1.si bu bir hisse senedi olamaz,bazı yorumlar sanki bir hisse senediymiş gibi,derinlik hacim vs sığ tahta gibi yorumlar yazmışlar. bu bir gayrimenkülün metre kare bazında satışı değilmi? tam'da benim gibi ev alacak parası olmayanlara metrekare olarak satış yapıp olası gayrimenkül değeri artışından faydalanılmasıdır. halka arz fiyatınıda bölgedeki konut fiyatları baz alınarak yapılmış. konutlar bitene kadar eğer o bölgedeki konut fiyatları artarsa bu durum sertifika fiyatına artış olarak yansıyacak, yok eğer konut fiyatları düşüş eğiliminde ise, sertifika fiyatı düşecektir. bazı arkadaşlar ahanda halka arz ucuzdan alıp yüksekten satıyım mantığı ile almışlar, ne yazıkki halka arz ibaresi, tanıtım kampanyasının parçasıydı. nasıl bir anda artacağını düşünüyorsunuz anlamadım, hadi arttı diyelim eğer o bölgedeki konut fiyatı üzerinde bir artış ise, alıcı bulamazsınız, nedeni gayet basit günün sonunda ev alacaksınız veya o konutun değeri ne ise satış fiyatı üzerinden sizde bulunan sertifika adedince paranızı alacaksınız. eğer şu düşünce var ise,
    sizde, yani 2019'da konut fiyatları artar düşüncesi, alıp bekleyin yok eğer düşer düşünceniz var ise, satın.tamamen konut fiyatları üzerinden fiyatlamalar olacaktır.
    bazı arkadaşlar projeye yatırım falan bahsetmiş, ortada teori olarak projeye ortak olma durumu var gibi görünsede, pratikte söz konusu değil,sertifikalar konut değerlemesi üzerinden gidiyor.
    ha şunu soruyorsanız madem paran yok senin, ne işin var diye, tamda benim gibi parası olmayanlar için bu iş. nedeni şöyle şu an parası olmayan bir insanın konut alabilmesi için, önce alacağı konutun %20'si kadar parası olması lazım, hadi bunu ayarladı, sonra gidip %80 için kredi çekmesi lazım. şimdi bu projede satılan konutlar üzerinden değerleme yaparsak. 400,000 tl diyelim ev fiyatı. 80,000 tl nakit 320,000tl kredi ve en iyi kredi tutarında bile 210000tl faiz ödemesi. hiç paran yoksa ve konut almak için uğraşıyorsan, her ay maaşından 1 metrekare edecek sertifika satın al, 90 ay sonra 90 metrekare ev senin. bu işin güzelliği 210,000tl faiz ödemene yıllarca sürecek borca veya nakit yatırmana gerek olmaması, her ay bütçene göre 20 sertifika, 30 sertifika al dursun, proje bitiminde sertifika sayın yetişmez ise ve şanslı isen konut fiyatı enflasyon üzeri artmış ise ahanda minik yatırımcı kazanmış olur ve bir sonraki sertifika arzında evini alır. ha tersi olursada zaten sertifika değilde gidip müteahhitten alsanda konut fiyatı düşerse yine zarar olur.
    YTD. yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 44/216 İlkİlk ... 3442434445465494144 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •