Sayfa 44/213 İlkİlk ... 3442434445465494144 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 345 - 352 arası.

Konu: Dowes

1. Sayın @Jondowes

http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...+Politikasi/ZK

Ancak, Türk lirası yükümlülükler için tutulması gereken zorunlu karşılıkların; en fazla yüzde 60’ı ABD doları cinsinden, en fazla yüzde 30’u standart altın cinsinden ve en fazla yüzde 5'i kaynağı yurtiçi yerleşiklerden toplanan işlenmiş veya hurda altın olan standart altın cinsinden aşağıdaki tabloda belirtilen dilimlere denk gelen karşılıkların hizalarında gösterilen katsayılar ile çarpılmak suretiyle bulunan toplam tutarı üzerinden bloke hesaplarda tesis edilebilir.

TL zorunlu karşılığın %95'i dolar, altın ve hurda altın cinsinden olabilir.

2016 Eylül finansal raporu bir banka

(137,415/4,984,910)*100=0.02

Bankanın mevduat görünümü

Mevduat

17,192,035 TP
    5,217,934 YP
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

2. Sn. JonDowes aşağıda ki yazı teknik olarak oldukça hatalı geldi bana, sizinde görüşünüzü alabilir miyiz?

http://www.tepav.org.tr/tr/blog/s/56...i+dikkat+derim

Banka için kredi dağıtmakta en sağlam yol mevduattır demiş. Ağırlıklı olarak kısa vadeli (30-45 gün arası) mevduat yapılan ülkemizde, bu mevduata dayanarak 10 yıl vadeli kredi dağıtmak nasıl en güvenli yol olur anlayamadım?

Mantık olarak en güvenilir yol bankanın kendisinin tahvil ihraç etmesi ve aldığı borç ile kredi dağıtması değil midir?

Mesela 10 yıl vadeli %11 ile tahvil ihraç etse, üzerine %2.5 işletme maliyeti, %3 kar koyup %16.5 faiz ile 10 yıllık kredi dağıtsa, burada risk artık sıfırlanmış olmaz mı?

Bir de bizde neden tahvil/bono/eurobond gibi araçlar tabana yayılmıyor? Bunlardan alabilmek için hatırı sayılır bir sermaye gerekli oluyor genelde.

3. Hayır. Güven Sak iyi bir ekonomisttir, yazdıklarında o kadar ciddi bir hata beklemem.

Mevduat, dediği gibi, bankaların ana fonlama aracıdır. Orada yanlış anladığınız kısım şu: "Mevduatlar iyi ki kısa vadeli" anlamına gelen herhangi bir şey dememiş. Bunu deseydi hatalı olurdu. Mevduatların tabana yayılmış olması ve büyük kısmının sadece DTH ile arasında geçişkenlik olması (mesela borsaya kaymaması) nedeniyle, yazılanların büyük kısmı normal. Ortalama vadenin kısa olması aslında sadece faizin yeniden fiyatlamasıyla ilgili. Bankalardan toplu bir nakit çıkışı olmuyor; likidite vadesi aslında çok daha uzun.

Sizin söylediğiniz banka tahvil piyasası mevcut olsaydı, ona da değinirdi belki ama TR'de öyle bir talep yok. Bırakın 10 yıllığı 2 yıllık banka tahvili alan bile yok? (Sadece yatırım fonları ve bazı kurumsallar banka tahvili alıyor) Talep ve piyasa olmadığı için de, mevduatın yegane fonlama aracı olduğuna değinmiş. Vade dengeleme adına elbette bankalar açısından ne kadar uzun kaynak bulurlarsa o kadar iyi. Ama öyle bir talep hiç olmadı. Sadece yabancılara satılan eurobondlar bu anlamda katkı veriyor.
    Son düzenleme : JonDowes; 28-05-2017 saat: 22:18.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

4.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Forward/future konuştuğumuzda eklemediğim bir dosyayı gecikmeli olarak ekliyorum, forward rate (ve dolayısıyla swap point) hesaplama exceli:

https://drive.google.com/file/d/0Bx-...ew?usp=sharing

Excelde cari kuru, istediğiniz tarihleri ve para birimlerinin faizlerini girdiğinizde; mat sarı renkte forward kurunu ve parlak sarı olarak swap point değerini veriyor. TL forward piyasasını şuradan takip ederek, ima ettiği TL faizini tamı tamına hesaplayabilirsiniz. Benzerleri: eur/usd, eur/try, usd/jpy.
    Sayın @Jondowes

Hata nerede sizce ?
    Birde faizlerin bid ve ask değerlerini nereden buluyoruz?

5.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın @Jondowes

Hata nerede sizce ?
    Birde faizlerin bid ve ask değerlerini nereden buluyoruz?

Hata mı var anlamadım?

Faizleri bir yerden bulmuyorsunuz, ulaşmak istediğiniz swap pointlere göre siz giriyorsunuz. Bunu geçen gün de anlattım.

Kurallara AYKIRIDIR.

6.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Hata mı var anlamadım?

Faizleri bir yerden bulmuyorsunuz, ulaşmak istediğiniz swap pointlere göre siz giriyorsunuz. Bunu geçen gün de anlattım.
    Faizin %20 olma ihtimali ve base faizin değişmeyeceği varsayımında, USD/TL 1 months için 3.65683 fiyatlamamız gerekir.
    Teşhiş doğru mudur?

7.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Faizin %20 olma ihtimali ve base faizin değişmeyeceği varsayımında, USD/TL 1 months için 3.65683 fiyatlamamız gerekir.
    Teşhiş doğru mudur?

Faizi %20 girerseniz; swap point 568 çıkar. Bu matematiksel bir doğru. Ancak bu faizi veya bu swap pointi rastgele seçtiniz herhalde? Çünkü güncel piyasa orada değil. Şu anda 1 aylık swaplar 323 swap point civarında. Buna denk gelen faizi bulabilmek için sadece TL faiziyle oynamanız lazım. Kabaca %11.75 civarında olur cari faiz de.

Kurallara AYKIRIDIR.

8.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Faizi %20 girerseniz; swap point 568 çıkar. Bu matematiksel bir doğru. Ancak bu faizi veya bu swap pointi rastgele seçtiniz herhalde? Çünkü güncel piyasa orada değil. Şu anda 1 aylık swaplar 323 swap point civarında. Buna denk gelen faizi bulabilmek için sadece TL faiziyle oynamanız lazım. Kabaca %11.75 civarında olur cari faiz de.
    Sayın @Jondowes
    ben sıkıntımı anladım. hedge kitabında sürekli ileride yükselirse düşerse beklentileri üzerine ifadeler olduğundan, ben burada normal piyasa faizi yerine olasılıkları yerleştiriyordum. Tamamdır.

Sayfa 44/213 İlkİlk ... 3442434445465494144 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •