âyrıca lutfu001 bey" sizin "aslında bilinmeyen nin söylediklerinin bir çoğunu haklı" bulmanızla rxpu , powerpc, hasbi vs insanların haklı bulmamasının bir nedeni var..
bu aslında bu kişilerin sizden çok daha fazla bilgiye (bu konu yada genel olarak) sahip olmasından kaynaklanmıyor bunun nedeni malesef "zihniyet bozukluğu" zihniyeti bozuk insanlar çok şey bildğini düşünür.. ve her konuda kendilerini haklı görürler.
bu böyle olunca "hak gaspları" da meşrulaşır.. mesela rxpu bana göre hata yapıp bana ilk cevabında " bu tür şeyler normal, bende para kaybettim, hayatın normal akışı içinde düşünmek lazım ve hayata kaldığı yerden devam etmek lazım" benzeri şeyler yazdı..
yani "yersen" algı yönetimi.. jondowes ve benzer kişiler de benzer algı yönetimlerine soyundular.. zaten devlet kurumları, siyasiler de böyle..
karşındaki insanın bilgi , zeka , akıl seviyesini kendisinden daha az olduğnu düşündüklerin de ^" onun seviyesine inip, algı yönetimi yapmaya, yani onu kandırmaya" çalışıyorlar.
bu zaten zihniyet bozukluğunun temelini oluşturuyor.. doğru , dürüst insan kendisinden daha bilgisiz , daha küçük akla sahip olduğunu düşündüğü kişiyle karşılaştığında esasen algı yönetimi yapıp ona birşeyi inandırmaya değil, tam tersine doğruları, bildiklerini onun zekasını, aklını, bilgisini göz önünde bulundurup akıl oyunlarına başvurmadan aktarması gerekir.
bu aslında mide bulandırcı birşey fakat dünyanın geldiği kötü durumun temelini oluşturan bir konudur.. trajik bir durum esasen.
Benim bildiğim bankalar gün içinde saat 17:00 ye kadar yatırdığınız paranın üstünde bir gece geçince size 1 günlük (gecelik) faiz verir. Bu şekilde 60 günü hesaplamak lazım.
1 günlük valör kaybını nasıl çıkarttığınızı anlamadım.
Anladığım kadarı ile Saat 17:00 kadar parayı yatırdığınız günü ve ertesi günü de sayarak 2 günlük diyorsunuz.
Saat 17:00 kadar yatırdığınız parayı bir gece değerlendiği için buna da 1 gecelik diyorsunuz.
Para düz mevduat da 61 günlük faiz alır demişsiniz. Paranın 61 gece bankada kalması manasına gelir. Saat 10:00 gibi yatırdığınız paranın değerlenmesi aynı günün gecesi başlar, 61 geceden sonraki çektiğiniz gün (saat 10:00 gibi) sayılmaz. Benim bildiğim doğrular bunlar, yanlışım varsa doğrusunu öğrenmek isterim. Bu formüle göre hesaplıyorum.
Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / 100) X (Faiz Oranı / 365) X Gün Sayısı
Ukalalık aslında her insanın içinde olan hatta belkide bilgiye ulaşmak için olması gereken bir zıtlık. İlk başta ukalayızdır, bildiğimizi sandığımız seyleri gururla etrafa saçarız, sonra çoğunluğun bilinci bizi düzeltmeye başlar. Böylelikle hatalarımızı görürüz yanlış bilgilerimizi düzeltiriz. İlginç tezat şudur ki başlangıçtaki ukalalık hata yapmak için gereklidir, yapılan hata ise doğrunun öğrenilmesi ile tecrübeye dönüşebilir. Yani belkide şu an bilgi ve tecrübeye sahip olanlar aslında bunu başlangıçtaki ukalalıklarına borçludur. Zaten zaman içinde hatalarını görmeyen mütemadiyen dışarıdan güncelleme yapmayan bir duruma da biz aslında cahillik diyoruz. O yüzden ben eminim ki bu forumda bende dahil herkes bir şekilde bir zaman ukalaydı , ama ne mutlu ki zaman içinde tecrübeye tutunamayıp cahilliğe evrilenlerin sayısı burada da yok denecek kadar az. Eski bilinmeyen yeni casual u da bu azınlığa dahil etmek haksızlık olur. Ben sadece buğday örneği ile yeni casual'u hafif kızdırıp gerçekten eski bilinmeyen mi onu test etmek istedim. Zira buğday örneğine bu tepkiyi ancak eski bilinmeyen verebilirdi. Aramıza hoş geldin bilinmeyen. İmar bankası bonozedelerinin uğradıkları haksızlıkları buradan mutemadiyen duyurulmasına bir itirazım olamaz, ayrıca desteklerimde. Ancak geçmişte söylediğim gibi bu gerçekleri anlatırken kendi psikolojimizi de sağlam tutmalı ve takıntı yapmamalıyız. Yani ingilizce deyimiyle tüm bunları daha casual (rahat, kahlesiz) bir biçimde kendimizi yıpratmadan anlatabilmeliyiz. Bunu yapalımki asıl amaç olan hak arama hedefi başarı kazansın.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sn.casual daha önce söylediğim gibi sizi haklı görüyorum ama ülkenizde yapılan bu gasp benim için tek değildir 2000 yılı öncesi bedava doğru düzgün çalışmadan emekli edilenlerle ve sonrasında şuanki yönetim tarafından 2005-2006 yılında yapılan "1 yıl boyunca alacağı emekli maaşı kadar para ödeyerek emekli olanlar", sınav sorularının çeşitli işe girişte çalınması, mülakat yapılması, hatta şuan devam eden özel sektör işe alımlarında bile insanların elinde tüm gerekli eğitim ve sınav sonuç belgeleri olmasına rağmen işe alınanların bunlara sahip olmaması, el altından işe alım yapılması ilan bile vermiyor şirketler....; işte tüm bu saçmalıklar hak gasbıdır ha cebinizden gelip paranızı direkt almış, ha hayatınızı kazanacağınız işi başkasına peşkeş çekmiş, ha adamı kolayca emekli edip sizi 65 yaşına kadar çalışmaya mahkum edip sonrasında size daha az emekli maaşını yeterli görmüş zihniyet sadece bu ülkede olur, tüm bu basit gerçekleri görmeyip sözde müsliman halka Türk halkı denir, tüm bunların parçası olan hayatı boyunca tövbe etse işe yaramaz bu yediği kul hakkıdır, ama her birşeyden anlayan bu çakallara bunu anlatsan o devletin parası bana o veriyor der, sanki devlet cebinden para çıkartıyor...
Ayrıca ..... kurumlara her türlü masrafı ödeyip bankada faiz var diye para alış verişi yapmayanlar gibi, konuyu görmezden gelince kafa rahat, adam dünyada var olan düzenin dışında 3 kuruş parasıyla gezdiğini düşünüyor ama gerçekler ....
Neyse boşu boşuna yazıp kendimizi geriyoruz zaten bu forumu okuyanlar aklı başında insanlar...
Son düzenleme : lutfu001; 27-02-2017 saat: 08:47.
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
günaydın arkadaşlar,
mevduatlarım şu an enparada. e-turuncu için internetten başvuruda bulunacam fakat "ürün açılışı ile birlikte vadesiz hesabınız bulunmuyor ise yeni vadesiz hesabınız otomatik olarak açılacaktır" diye bir not çıkıyor.
Yeni açılacak olan vadesiz hesap için hesap işletim ücreti vs.. gibi ücretler kesilecek mi acaba?
e-turuncu hesap başka, vadesiz hesap başka bir hesap mıdır?
e-turuncu kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler,
Yer İmleri