Sayfa 44/157 İlkİlk ... 3442434445465494144 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 345 - 352 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. Sayın mhtakif,

Gordon Büyüme Modeli'nin belirttiğiniz gibi bir çok kısıtı var fakat temettü yatırımcıları tarafından özellikle "temettüsünü her sene arttıran şirketlerde" tercih edilen değerlendirme yöntemlerinden biri.

Fakat yazı ve sonrasında yapılan denemelerde de gördüğünüz gibi koyduğum rakamlara göre çok değişkenlik gösterebiliyor ve uzmanlaşması çok zaman ve deneme itiyor.

Ama en azından bu yöneti kullanırsanız zarar eden, temettüsünü ve kârını arttıramayan şirketleri "değerlendirmeye bile almamış" olursunuz.

Saygılar, iyi akşamlar.
    Temettü emeklisi aday adayı.
    www.lattedenborsaya.com

2.  Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Sayın mhtakif,

Gordon Büyüme Modeli'nin belirttiğiniz gibi bir çok kısıtı var fakat temettü yatırımcıları tarafından özellikle "temettüsünü her sene arttıran şirketlerde" tercih edilen değerlendirme yöntemlerinden biri.

Fakat yazı ve sonrasında yapılan denemelerde de gördüğünüz gibi koyduğum rakamlara göre çok değişkenlik gösterebiliyor ve uzmanlaşması çok zaman ve deneme itiyor.

Ama en azından bu yöneti kullanırsanız zarar eden, temettüsünü ve kârını arttıramayan şirketleri "değerlendirmeye bile almamış" olursunuz.

Saygılar, iyi akşamlar.
    sonradan düşündüm, ben yanlış anladım galiba.
    kar beklentisi deyince hisse fiyatı olarak anladım sanırım.

3.  Alıntı Originally Posted by rockclimber Yazıyı Oku
    Blogu ilk kurduğunuz zamanları hatırlıyorum. O dönem uzun vade ile ilgilenen fakat bir türlü başlayamayan biriydim. Blogtaki yazıları mutlaka okurdum. Borçlar nedeniyle 2 yıl civarı Borsadan uzaklaşmak zorunda kaldım. Geri döndüğümde hala ne yapacağımı bilmez şekilde bir onu al bir bunu al şeklinde hareket ederken birden aklıma geldi blog. Ve 3 defa baştan sona her yazıyı dikkatle tekrar okudum uzum vadeli yatırım yapma kararım aldım. Çok çok teşekkür ederim emeğiniz için Alper Bey. Daha fazla yazı görmek isteriz. Zamanınız oldukça yazın lütfen
    Teşekkürler, çok mutlu oldum Blogun tam amacı da bu zaten, inşallah sizin gibi çok kişiye ulaşmıştır.

4. Ay sonunda sağlam temettüler gelecek inşallah. Alacağım temettüler kadar da birikmişim var. Biraz daha kağıt alayım diyorum ama birkaç aydır endeksi de şirketlerin yatırımlarını da takip edemiyorum yoğunluktan.

Ucuz diyebileceğiniz, yada yatırımlarının dönüşünü almaya başlayan, karlılığını arttıran vs şirketler varmı önerebileceğiniz.
    Öneriler varsa üzerine bir araştırma yapmak isterim. Yalnız Finans şirketleri ile ilgilenmiyorum söyleyeyim

5. acikcasi egeen in bitiremediği bir yatırımı var, Yataş in buyuk hedefleri var, krontun onumuzdeki 2 sene yuzde 40 buyume hedefi var bakıldığında iyi prim yapmis gibi gorunebilir ama bence gidecek cok yerleri var bi bakin derim

6. ALKİM
    İyi yönetilen karlı çalışan bir şirket.

23 Mayıs 2017 tarihinde Şirket Merkezimizde gerçekleştirilen Analist Toplantısı'nda Şirketimiz tarafından 09.05.2017 tarihinde KAP'ta açıklanmış 2017/01. Dönemine ait Alkim Alkali Kimya AŞ. ve bağlı ortaklığımız Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye ait Finansal Tablolarımız değerlendirilmiştir.

Bu toplantıda 2017 yılı ilk çeyrek üretim ve satış rakamlarımız ve yılsonu hedeflediğimiz tonajlar katılımcılarla paylaşılmıştır. Böylece 2017 yılında hedeflenen sodyum sülfat üretim ve satış miktarının 350.000 Ton civarında öngörüldüğü açıklanmıştır.

Çayırhan'daki Kapasite Artış Yatırımızın tamamlandığı, üretimin başladığı analistlerle paylaşılmıştır.

Lojistik bir ürün olan sodyum sülfat fiyatlarında bugünkü koşullar altında gerileme beklenmediği, hatta 2018 yılında da eğer olağanüstü sektörel gelişmeler olmaz ise fiyatların bir miktar yukarı yönü işaret ettiği açıklanmıştır.

Ülkemiz tarım sektörü için önemli bir konu olan Potasyum Sülfat Gübresi üretimi - yatırımı için yapacağımız AR-GE çalışmalarımızın devam ettiği ve 2017'de yatırıma başlamayı hedefleyebileceğimiz açıklanmıştır.
    Alkim'in temettü dağıtım politikasının, yine olağanüstü koşullar olamaz ise, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sürdürülebileceği, Şirket Politikamızın bu olduğu bununda kamuya açıklanmış bilgilerimiz kapsamında olduğu, web sitemizde yer aldığı analistlerle paylaşılmıştır.

Bütün bu görüşme ve toplantı notları sitemizin haberler bölümünde " 23 Mayıs'ta gerçekleştirilen Toplantı Notları" olarak www.alkim.com internet sitemizde yayınlanmıştır ve halen mevcuttur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Alıntı Originally Posted by uvy Yazıyı Oku
    Uzun vadeli temettü yatırımcılığı (temettü ile emeklilik) için bugün en uygun gördüğünüz 3 hisse hangisidir acaba ?

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bence hisse sayısını 3 ile sınırlandırmayın
    5-10 arası olabilir
    böylece riski dağıtmış olursunuz.
    borsa yatırımcılar içindir.

Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Uzun vadeli ama şimdilik temettüsü 2. Planda olan büyüme odaklı şirketler olarak
    Kront ve Aselsan
    Temettü odaklı olarak da
    Şu an için Petkim.
    3 temel hissem bunlar şimdilik.
    Bu üçlünün yanına bilançolarına göre şu an için hektaş, trakya cam ve alka da eklenebilir.
    İlk 2'si sabit
    Diğerleri hikayelerine, beklentilerine veya bilançolarına değişken.
    Stratejim bu.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    kront telekomun nasıl büyüyeceğini ve bunu nasıl sürdürülebilir kılacağını çok merak ediyorum
    bütün alt yapıları söküp yeniden kuralım derse belki o zaman büyür

bir zamanlar türk telekom da büyüyordu, güzel temettüsü vardı
    sonra kredi kullanarak temettü dağıtmaya başladı

ayrıca çimento ve otomotiv sektörü olmadan uzun vade olmaz diye düşünüyorum
    borsa yatırımcılar içindir.

Sayfa 44/157 İlkİlk ... 3442434445465494144 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz