rtalb ve güler yatırımcısı olarak zaten bedava fiyattan işlem görüyorduk.
bu kur ile birlikte iyice fakirleştik.
gerisi lafı güzaf'tır.
ve tahtada en ufak bir ışık gözükmüyor.
yatırımcı olarak sinirlerimizin bozuk olması gayet normal !
Screenshot_2021-12-14-21-04-24-586.jpg Burada hesap özeti borcu 500 TL civarı aylık taksit tutarı 63 TL iken asgari ödeme tutarı nasıl 101 TL oluyor ?
500 yüzde 20 si 100 +63 taksit= 163 TL olması gerekmezmi?
Bir ay sonrakide yine böyle. Asgari ödeme tutarı 99 TL. Ben neyi kaçırıyorum acaba? Konu dışı yazdığım için özür dilerim.
Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
O...ççklugu makamı olsa oraya kalıcı terfi edersin be adam![]()
Endex tam 1000 puan gitti ama bu 1 TL gitmedi .
Sorsalar tahtaya bakmıyorum der , alay edercesine cevap verirsin yatırımcıya.
Gecen sene dövdülerdi bunu .
Umarım bu sefer sadece dövmekle yetinmezler...
Firavundaki merhamet bile yok bunda , geçiniz uzun vade yatırımcısı şöyle böyle falan filan işleri .
Adaba sığmaz bu endexte bile yaptığı baskı hareketleri.
Bu hisse değil 1 olsun 1000 TL , sen hep yatırımcı gözünde o yukarıdaki makama sahip anılacaksın .
Alay edilen mesnetsiz dayanaksız hisseler bile aldı başını gitti öyle yada böyle .
Kime neye inat gidersin ki , neye değecek bu yaptıkların.
Çok yazık senin adına..
Dünkü kap haberi güvenilir bir patrona sahip ve kendi mecrasında giden bir şirket için gelseydi olumlu olarak algılanabilirdi. Fakat ne patron güvenilir ne de şirket normal akışında gidiyor.
Binlerce yatırımcı feryat figan ediyor. Adam durumu düzeltmek için tek bir aksiyon almıyor. Tek yaptığı genel kurul toplantılarında laf aralarında siz neye sahip olduğunuzu bilmiyorsunuz, güzel gelişmeler var ama söyleyemem gibi cümleler kurmak. Hoş bu cümlelerin hiçbiri tutanağa geçen ve dolayısıyla bağlayıcılığı olan ifadeler değil.
Adam soyadını taşıyan ama yüzde 99,75"i ona ait olmayan holdingi ve iştiraklerini yöneten bir finans dehası. Şirketlerin tamamına yakın hissesini elinde tutan ortaklar yanıyor, finans dehası patronun umurunda değil. Kimse sana hisseyi al 3-4 katına çıkar demiyor. Şirketleri, sanki yüzde 100 hisseleri sana aitmiş gibi yönet. Şeffaf ol, önemli bilgileri hissedarınla paylaş. Bu zor zamanlarda hissedarın yanında olduğunu gösteren bir iki küçük aksiyon al, açıklama, hisse alımı, vb. Sembolik olsa bile yap. Ama nerde.
Adam şirketlerle ve yatırımcıyla oyuncak gibi oynuyor. Hop o şirketi öbürüne borçlandır, hop diğerinden patrona borç ver, hop bir başkasını patrona borçlandır. Bir şirkette sermayeyi bedelli artır, öbüründe tahsisli yap, diğerinde patron payını artır, öbürünün tamamını vatandaşın kucağına bırak. Al sana finans dehası. Ortada somut yapılan ne iş var dersen, dünya şirketi olma potansiyeline sahip rta"nın ayağa düşürülmesi var. Rta"nın ve A1 capital"in aldığı cezalar var, rta"nın aldığı kottan atılma uyarısı var. Şirketlerde sürekli değişen yk üyeleri var.
Adam biz hissedarların menfaatini öne sürerek a1 gsyo ve a1 pyş isimli iki yeni oyuncak pardon şirket sahibi oldu, üstelik yarı parasını da cebimizden aldı. Diğer oyuncaklar hissedarların kucağına bırakıldığı için şimdi yeni oyuncaklarla oynuyor. Ortada somut ne var dersen 7-8 ay önce kurulmuş pyş"nin kurduğu tek bir fon yok, gsyo"nun ortak olduğu tek bir start-up yok. Somut hiçbir gelişme olmamışken yapılan sermaye artırım hamleleri var, finans dehası işçiliği var.
Hissede 21 ayımı doldurdum, 3 ay sonra 2 senemi dolduruyorum. Bu süre zarfında şirket yönetiminin yönetim tarzını, yatırımcı ilişkilerini ve yatırımcıya olan bakış açısını az çok gözlemleme imkanı buldum, hala da buluyorum. Buradan yola çıkarak diyebilirim ki bu şirketi yönetenlerin yatırımcıya danışmanlık hizmeti verecek ve yatırımcıyı yönlendirecek bir aracı kurum sahibi olması doğru değildir.
Başka bir deyişle; halka açık şirketlerinde yaptığı işlemlerden dolayı ceza alan, yönettiği şirketler kamuyu aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmemekten dolayı ceza ve uyarı alan, sahip olduğu şirketlerin hissedarları her gün SPK"ya ve ilgili mercilere onlarca şikayet dilekçesi yazan bir kişinin aracı kurum sahibi olması yasal mıdır bilemem ama etik değildir.
21 aydır belki bir gün düzelirler diye umut etmek istedim ama belli ki bunların düzeleceği yok. Benim anlamadığım şu; bu adamın yanında hiç akıl ve insaf sahibi kimse yok mu? Sen ne yapıyorsun diyecek, bu yaptıkların doğru değil diyecek bir Allah"ın kulu yok mu? Bir diğer anlamadığım konu ise şu; insanoğlunun para kazanma güdüsü kadar saygı görme ve itibar sahibi olma güdüleri de var. Para kazanma hırsı o kadar mı ağır basıyor, neden?
Yer İmleri