Sayfa 44/59 İlkİlk ... 34424344454654 ... SonSon
Arama sonucu : 470 madde; 345 - 352 arası.

Konu: PNSUT - Pınar Süt

1. Hele ice tea ve meyve sularını ara ki bulasın. Bence dondurma pazarına da el atması lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by denizlilicive Yazıyı Oku
    Hele ice tea ve meyve sularını ara ki bulasın. Bence dondurma pazarına da el atması lazım.
    Kendi pazarina sahip ciksin oncede. Bugun ihtiyacim olmamasina ragmen yogurdunu gordum 3 4 tane getirmisler . Hemen aldım. Tuketimi olsun diye 🤣🤣🤣

Isine sahip ciksin turkiyenin 1 numarası olur . Yada vurup elinden alsinlar alan yapsin .

Gk da bolbol.anlatirsiniz diye yaziyoruz . Piyasanin nabzı

3. Bugun tum gun nerdeyse mikro lotlarla mal aldim sinir ettim adamlari ben alirken ayni kurumlar uzerinden bastilar diskette de eksi kapatmaya calistilar ama mudahele ettim kendimce cok sahipli tahta olsun elbet bu temeli duzeltmek icin bir adim atmalari lazim icinde olalim gorelim
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
    @borsavizyon

4. Profesyonel iş hayatımdaki yüksek yoğunluk sebebiyle, umuma açık forumlardaki yazılarıma uzun bir süre ara veriyorum.
    Gitmeden de bir şeyler karalayalım.

Konu çok uzun ne kadar kısaltılarak anlatılır bilemiyorum; iktisat teorilerinin, bir çok kuramında yer alan olgular.

Para yaratmanın en değerli hali; tarım, hayvancılık, madencilik, balıkçılık, ormancılıktır.......
    sonra diğer faktörlere doğru sıralanır, en habis hali ise faizden para yaratmaktır.

Ticari faaliyette bulunan işletmeler: en optimum noktada üretim ve üretim çeşitliğini bulmak zorundadırlar. Çok üretim, daha fazla çeşit çok daha fazla kazanç elde edeceğiniz anlamına gelmemektedir. Üretim, pazarlama, işgücü, kapital finans gibi faktörlerin en optimum noktada buluşması gerekir. 100 birim tereyağı mı? 20 birim bilgisayar mı? sorusu üzerinden iktisata giriş derslerinde bunlar öğretilmeye çalışılır.

Sanıların aksine Tarım ve Hayvancılık Türkiye'nin en büyük piyasasıdır. örneğin Otomotiv değildir... lakin elbette otomotiv sanayisi de oldukça değerlidir. 23 milyon ton süt üretilen ülkemizde Pınar Süt'ün yıllık süt işleme kapasitesinin sütaş'tan sonra geldiğini, içim sütten ve diğerlerinden çok daha fazla yüksek olduğunu görürsünüz.
    Dondurma işleri de katma değerlidir; lakin pazarda hakim olan firmalardan pazar payı almak oldukça zordur Ünilever firmasının ALGİDA dondurma markası satılıktır. Parası olan satın alabilir; lakin neden satıldığına da bakmak gerekiyor.

Halkın iki büyük sevdası var, bende dahil... birincisi iş makinesini çalışırken izleme ikincisi ise İnekleri izleme, ben iş makinesi almadım ama küçük bir sayıda uzun yıllardır ineklerimiz mevcut, belli bir sayının üzerine çıkamıyoruz çünkü tesis, yem, yemin üretileceği tarla, onları almak veya üretmek için para, iş gücü vb vb..gerekli. Bu inek sevdası çoğu insanı yaktı..
    şimdi bu inek sevdası nereden çıktı diyeceksiniz..
    inek çiftlik bank olayı ile binlerce, bir tosuncuk çıktı bütün okumuş çocukları dahi vatandaşı çarptı, bazen görüyorum az para sahibi okumuş çocuklar kendilerine 50 yada 100 başlık tesis kuruyor; çok değil 3 yıl dayanabiliyorlar... alet hırdavat, tarla, iş gücü vs vs tam bir üretim pazarlama faktörleri ile kurulmayan bu mini işletmeler çok çabuk kapanıyor.

Öte yandan Pınar Süt 50 yıllık şirket, bugün borsada 67 milyon dolar değer de sadece ismini koyun pazara bunun 10 katı eder savına çoğu insan katılır kanaatindeyim, bundan 10 yıl önce İçim süt'ün 1 milyar dolar değerden yabancılara satışı zaten bunun da bir kanıtı. 50 yıllık sürede bir çok irili ufaklı firma bu pazara girdi ancak çoğu tarihe karıştı...

Sütaş ve pınar süt devam ediyor, İçim süt yabancılara 1 milyar dolara satıldı. Mooova süt vardı pazara hızlı girdi. 300 milyon dolar yatırdılar ve 3 yılın sonunda 100 milyon dolara satılmıştı fabrikası. Yörsanı hatırlıyorsunuzdur iflas etti. Danone, pazarda üç, beş ürün haricinde çekildi, dayanamadı, Kay süt, Aynes süt vb vb.... dayanamadılar
    Pazar işte Sütaş ve Pınar Süt birazda İçim sütte toplandı...toplanıyor.! bir sürü yerel firma dayanmıyorlar iflas ediyorlar kaybettikleri pazarlar büyüklere geçiyor.

Satışlar konusu biraz demokrafik yapı ile ilgilidir; İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Antalya, Muğla da olduğunuz zaman pazarın %80 ine satış yapıyorsunuz demektir.
    Süt ve süt ürünleri biraz moda ile de ilgilidir; biz sadece köfte ekmek ile büyüdük; hamburgeri uzay mekiği sandık, arasında peynir müthii bir devrimdi, sonra pizza geldi peynirin tereyağının domatesle dansı.. büyük bir devrimdi
    sonra salatalara peynir atılmaya başlandı vb vb..Cİn gibi ülkelerde de bu peynir tereyağ devrimini yaşamaya başladı ülke ekonomisi geliştikçe. Cin'liler kahveyi peynirle, Çayı tereyağlı içmeyi seviyorlar.. bilemiyoruz artık damak tatlarını

Firmalar 5-10 ürün haricin fazla açılmak istemiyorlar çünkü artık tereyağ kaşar, süt tozu formuna taşınabilir şekle soktuğunuzda dış ticaret pazarı size daha fazla değerde para veriyor, İç pazar dinamikleri ile pazarlama ile uğraşmıyorsunuz... Masraf etmiyorsunuz.

Birde işin KArbon NÖTR aytağı var... iç pazardaki bir çok şirket buna hiç yatırım yapmadı ancak karbon ayak izi öyle yada böyle düşürülecek normlar gereği, yada faaliyetleriniz sona erecek! Pınar süt işte bu karbon Nötr Hedefleri doğrultusunda yatırımlar yaptığı içinde 2024 yılında büyük bir zarar açıkladı ancak az ilerde bu yatırımlar gelire dönüşecek...

Sayın arkadaşlar uzunca bir değerlendirme oldu. Konu gerçekten hiç basit değil. Bende artık inek almıyorum elden çıkartıyorum bu kadar ucuzlukta gelen parayla Pınar Süt alıyorum.

PınarOnline kuran yöneten 3. nesil hanımefendi akıllı, yüksek öngörülü, yeni iş modelleri ve katma değerli satış konusunda masterı var. Az ilerde Holdinginde başına gecmesi muhtemel. Yarattığı Pınar-online modeli Pınar Gıdanın Büyümesinde en büyük etmenlerden biri olacaktır. Şirketin bugünlerde dondurmaya değil, verimlilik için Pınar SÜT çatısı altında birleşmeye ihtiyacı var..
    Artık, tehlikelere karşı büyük ve korkutucu görünmek için üst üste binen 3 maymun fıkrası bitti.
    Artık gerçekten gercek bir gıda devine pınar süt çatısı altında, balık ile zeytinyağı üretimlerini de alarak büyümeli, verimsiz ve gereksiz varlıkları gayrimenkulleri bir an önce elden çıkartmalı, Dondurmada önemli tabi Pınar Dondurma elbette yakışır ancak öncelik 3 maynunun birleşerek Voltranı oluşturması yada KİN KONG' a dönüşmesi gereklidir.

işte bunun işaretleri var olduğu için Pınar Sütteyiz .... Biz Pınar Süt İçerek büyüyen çocuklarız, İnşallah Pınar Süt alarak ta zenginde olacağız..!

Bol kazançlar dilerim...!

Hoşçakalın..!

[IMG][/IMG]
    Son düzenleme : acemşah; 27-03-2025 saat: 11:52.
    Néy Nâmé...!
    Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.

5. Acemşah hocam çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık iyiki varsınız hep var olun inşaallah

sevgiler

6. Deniz iş bankof alanlar ertesi gun vermek icin aliyor . Tahtaci isleri . Cevirip duruyor . Digerleride kelepir gorup paketleyenler . Hacim ortada . Burda evirip cevirmenin ne anlami var oda muamma .

10 bin 20 bin lot icin 100 er bin lot kaybediyor kaybedecek . Bombos ilerle ugrasiyor

7. 2.5 milyarlik gunluk 3 5 milyon hacimli tahtada 70 yillik sirket 13 15 milyar ciro . Ustelik enflasyon ortaminda gida sirketi .

Bombos isler . Kendine yazik eder . Diger tahtacilarin malları uctu gitti mali dagitti %50 indirdi keyfine gore takiliyor

Sen bu argumanlarla bist 30 gibi endeksle.takıl 15 yil.daha takilirsin .. gecen zamanin acisi var .

8. genel kurulda hüseyin bey beklenen soruları sormuş........

Ekran Resmi 2025-03-28 17.52.03.jpg....

Sayfa 44/59 İlkİlk ... 34424344454654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •