Sayfa 440/659 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540 ... SonSon
Arama sonucu : 5267 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. Geçen biri koçlar bankadan çıkacak otomotiv eskisi gibi değil kar etmiyor sağlık ve beyaz eşya işini büyütmeye çalışıyor diyor.
    Ben buna katılmıyorum.
    Cümlenin yarısı doğru yarısı eksik.
    Şöyle söyliyim üst kademenin 2000 li yıllarda Çin in otomotivde çok başarılı olacağını söyleyen röoprtajları var.
    Demem o ki bu tür global holdingler sermaye tokluğuna ulaşmadıysa hele önceden vizyon çizmeye çok önem veriyorlar.
    Ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
     Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Katılıyorum dedim ya parayı ne yapacak kişi?
    Burda da hiçbir zaman dandik hisselere yatırım yapmadım orta vade teknik analize bakarak yatırım yaptıklarım hariç.
    Abd ye yatırım yapsam da o parayı uzun süre tutarım zaten ama kişi ben ordan nakit çekeyim ya da temettüsünü getireyim diyorsa zaten o topa girmeye gerek yok.
    Biraz da her şey nasip kısmet…
    Tabiki nasip , kısmet, ama yatırımı doğru şirkete yaptınmı, sabretmesini de bilecen.... Yatırım yaptığın şirket için çok şey söylenir.Yazılır çizilir... Hiç de dikkate almayacan... Önemli olan sen bu şirkete neden yatırım yaptın ve neden devam ediyorsun.. Temettü alıyorsan, satışlarında ciddi ve kendisinden kaynaklanan düşüş yoksa umursamayacan.... Ha tofaşdaki ivme kaybını ve yönetimdeki zafiyeti görünce çıktım.. Ve çıktığımda 300 lerdeydi.. Frotoda bunları görmüyorum. Yatırımları çok iyi.. Düşermiş kalkarmış, günlük hareketler umurumda değil.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
    Bu arada yeni klavye almam lazım..Anlaşıldı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
    Son 10 yılında 50 küsür kat gitmiş şirkete öyle 1-2 yıllık kötü dönemden dolayı yatırım yapılmaz demek ve üstelik bunu çok ciddi satış kaybı olmamasına rağmen söylemek büyük hata olur... Froto 20 lerdeykende bu çok dile getirildi.. Kısa vade yatırım yapacaksınız gidin spor hissesi alın. Ne işiniz var buarada?

5. yaw Adana lı kardeşim,
    tam Adana lısın
    4 senem geçti Düziçi dağlarında..Berke barajı..hafta sonu Adana ya atardık kendimizi..insan görelim diye..yeme içme gani..insanı candan..ama sıkıntılı
    kriminal ağırlıklı mod var...ama yanlış gelmez , bağlı sadık neşeli....
    takıntılı ama..
    senin froto ya olan takıntın gibi..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
     Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    yaw Adana lı kardeşim,
    tam Adana lısın
    4 senem geçti Düziçi dağlarında..Berke barajı..hafta sonu Adana ya atardık kendimizi..insan görelim diye..yeme içme gani..insanı candan..ama sıkıntılı
    kriminal ağırlıklı mod var...ama yanlış gelmez , bağlı sadık neşeli....
    takıntılı ama..
    senin froto ya olan takıntın gibi..
    Yok yaw takıntı değil... Yönetimde belirgin hata olmadıkça, ben hisseden kolay kolay çıkmam... Hektaşda yıllarca durmuş adamım... 30 larda çıktığımda 50 lere gidince millet dalga geçmişti... Sattı alalım diye..sonrası malum... Şirketin bilançosunda belirgin bozulma olmadıkça ben fordu satmam..Günlük takip bile etmiyorum. İşim zaten şirketlerin analizine dayanıyordu.. emekli oldum yeni.... Ama tek hissede de değilim zaten... Stres minumum...

Adana her mevsim güzeldir.. Kışın yaşanacak yer

7. son 10 yıl da 50 küsur kat giden tek froto mu?
    2 sene önce giren şimdiden 8 katı gitmiş kağıt yok mu?
    en iyi temettüyü froto mu veriyor?
    sektör olarak geleceği çok mu parlak?
    rakipsiz mi?
    tek yabancı ortak olan firma mı?
    en iyi yöneticileri froto aldı da diğerleri bakkal hesabı mı yönetiyor?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
     Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku
    son 10 yıl da 50 küsur kat giden tek froto mu?
    2 sene önce giren şimdiden 8 katı gitmiş kağıt yok mu?
    en iyi temettüyü froto mu veriyor?
    sektör olarak geleceği çok mu parlak?
    rakipsiz mi?
    tek yabancı ortak olan firma mı?
    en iyi yöneticileri froto aldı da diğerleri bakkal hesabı mı yönetiyor?
    Mesele sadece 50 kat gitmesi değil, bu olurken şirketin iyi yönetilmesi ve temettüde vermesi... şirketin sadece 10 yılı değil son 25 yılıda böyle..

Diğer bir husus ise yatırımları,.. Romanya yatırımı çok stratejik bir yatırım ve ABD ford motor Ab de küçülüyor. Muhtemelen yerini foroto aloacaktır. Ab nin çine uyguladığı gümrük tarifeleri artırılıyor... Buda froto ya yarar.

üretiminin yüzde yetmişinden fzlasını ihraç ediyor... Ve yabancı ortak talebi nedeniyle az çok temettü veriyor. .. Bunların hepsi pozitif... Ha günlük iniş çıkışlar oluyor... Olurda.. Geçmişte çok daha fazlası da oldu... Panikleyecek ve satış yapacak bir durum yok... Günlük ya da haftalık takılanlara birşey diyemem.. Para yönetimi başkadır. Ben zamanımı ekran başında harcayamam.

Sayfa 440/659 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •