Sayfa 441/464 İlkİlk ... 341391431439440441442443451 ... SonSon
Arama sonucu : 3708 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Türkiye genelinde konut satışları 2024 yılında bir önceki yıla göre %20,6 oranında artarak 1 milyon 478 bin 25 oldu. Bu satış rakamının 530.789 adeti yılın son 3 ayında yapıldı.
    Türkiye genelinde konut satışları Aralık ayında ise bir önceki yılın aynı ayına göre %53,4 oranında artarak 212 bin 637 oldu.
    Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %285,3 oranında artarak 23 bin 277 oldu.
    Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %49,5 oranında artarak 76 bin 629 oldu. İlk el konut satışları 2024 yılında bir önceki yıla göre %27,6 oranında artarak 484 bin 461 olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışlarının payı Aralık ayında %36,0, 2024 yılında %32,8 oldu.
    fiyatı düştükçe düşüyor ondandır
    bir halt olacağı yok.

2. Turkiyede gayrimenkul fiyatlarinin hicbir mantigi yok tamamen psikoloji

Saticilarin coguna bakiyorsun hep tok satici. Hal boyle olunca dakka basi fiyat artiriyorlar zaten amaci satmak degil amac vurgun vurmak

Emlakciyla konusuyorum dedimki eger bir ev 30 gun icinde satmiyorsa fiyati gercek degildir. Adam bana evler gosteriyor 2 senedir bekliyor falan

Dedimki gercekten satici ise bir insan gercek fiyatina koyar en fazla 30 gunde satar

Gercek satici ne demek dedi

Dedimki paraya ihtiyaci olan veya eve artik ihtiyaci olmayan vs vs vs

Abi nakite ihtiyaci olan varsa bul bana elindeki butun evleri alicam dedi

Nakite sikismis satici varsa ben almasam yatirimcilarim var bastirir parayi alir dedi

Piyasada para cok o kadar cokki ic piyasayi pahali bulanlar baska ulkelerden almaya basladi

Yani herkes biliyor fiyatlar balon gercek satici binde bir boyle garip bir piyasa

Dunyanin en tuhaf emlak piyasasi heralde bizdedir

3. Son açıklanan verilere göre konut fiyatları aylık 2% , yıllık 29,4% artmış.

Soru çok basit: Geçen yıl bu zamanlarda konut alan biri kârda mıdır, zararda mıdır?
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Son açıklanan verilere göre konut fiyatları aylık 2% , yıllık 29,4% artmış.

Soru çok basit: Geçen yıl bu zamanlarda konut alan biri kârda mıdır, zararda mıdır?
    Kesinlikle kardadır
    Senin mantığına göre zarardada olsa geçen yıl 5.000.000 olan ev şimdi 6.5 milyondur
    Geçen yıl 3.000000 parası olanın bu sene 4.500.000 olan parasına karşılık çekmesi gereken kredi 2 milyondur ödemesi gereken para en az 7.5 milyondur
    Oysa geçen sene 1.500.00 kredi çekseydi ödeyeceği para en fazla 3.500.000 du şimdi 4 milyon fazla ödeyecek

Hadi olan matematik ve mantık zekanla bi hesapla bakalım
    Geçen yıl buzamanlar konut alan biri karda mıdır zararda mıdır
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Son açıklanan verilere göre konut fiyatları aylık 2% , yıllık 29,4% artmış.

Dolar son bir yılda %20 artmış. Bu durumda döviz bazında %7,5 kar var. Enflasyon %3 deseniz. %4,3 dolar bazlı reel getiri var. Kira aldıysa onuda temettüye sayabiliriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Dolar son bir yılda %20 artmış. Bu durumda döviz bazında %7,5 kar var. Enflasyon %3 deseniz. %4,3 dolar bazlı reel getiri var. Kira aldıysa onuda temettüye sayabiliriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    PPF 1 yıllık bileşik net faiz: 58%
    TÜFE : 44%
    Konut : 29%

Bu arada dolar bazlı getiriden bahsetmek için YABANCI olmanız lazım. Yabancılar için ülkedeki enflasyon oranı önemli değil. Ama biz dolar bazlı kazandık dersek kendimizi kandırmış oluruz.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Kesinlikle kardadır
    Senin mantığına göre zarardada olsa geçen yıl 5.000.000 olan ev şimdi 6.5 milyondur
    Geçen yıl 3.000000 parası olanın bu sene 4.500.000 olan parasına karşılık çekmesi gereken kredi 2 milyondur ödemesi gereken para en az 7.5 milyondur
    Oysa geçen sene 1.500.00 kredi çekseydi ödeyeceği para en fazla 3.500.000 du şimdi 4 milyon fazla ödeyecek

Hadi olan matematik ve mantık zekanla bi hesapla bakalım
    Geçen yıl buzamanlar konut alan biri karda mıdır zararda mıdır
    Konuyu krediye nereden bağladın bilmiyorum. Satılan konutların 90% ı peşin satılıyor. Ayrıca faizler düşükken bankalar konut kredisi vermediler. Sanal kredi hesaplarına gerek yok.

8.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Konuyu krediye nereden bağladın bilmiyorum. Satılan konutların 90% ı peşin satılıyor. Ayrıca faizler düşükken bankalar konut kredisi vermediler. Sanal kredi hesaplarına gerek yok.
    Çok artsa kabahat, az artsa kabahat. Şimdi 2 yıldır konut fiyatları reel olarak gerçek enflasyondan az artıyor di mi? Fırsat işte, evi olmayan değerlendirsin, kiradan, ev sahibinden bıkan kurtulsun bu durumdan. Yok, daha da düşer, iyi ki almadım bu yıl, seneye de almayayım demek, borsada dip avcılığına benzer. Ha aldım, ha alıyorum, derken fırsatlar kaçar.

Neyse, az çok imkanı olanlardan bahsediyoruz tabi, yatırım için ev almayı zaten önermem. İlk evini alacaklar için iyi zamanlar olabilir.Kredi muslukları da açıldı biraz, zaten faizler düşerse yeniden yapılandırma imkanı da var.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 441/464 İlkİlk ... 341391431439440441442443451 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •