Sayfa 445/1001 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545945 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 3,553 - 3,560 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 232 milyon dolar
    *merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 150 milyon dolar
    *merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 3,94482, en düşük 3,93859, en yüksek 3,95700
    *merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 3,93878

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

2. sn. sadecgrafik, kabul edersiniz ki 80 milyonun a.m.koymak 5 bin müteahhitle zor olsa gerek

250 binde bile sıra oluyor diye halkımız sızlanıyor, sistemin davamı için oy vermeye devam ediyor..!!

3. Türkiye de Resmî 250bin müteahhit varmış.

Gayrıresmi 1milyona yakındır.

Ama 5bini hariç hepsinin batması yakındır Doğal Seleksiyon ile.

Bu arada atmadığımı ispatlamak için orijinal BloombergHT bağlantısını da kopyalıyorum. Şehirlere ihanet edilmesinin sebebi müteahhit sayısının Avrupa daki gibi kontrollü olmamasındandır. En yetkili ağızdan gelen Bilgi doğrudur herhalde!

Elmas'ın bahsettiği, kentsel dönüşüme girecek 7,5 milyon konut hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, yılda 100 bin konut yapılmaya devam edilirse dönüşümün 80 yılda biteceğini ancak depremin 80 yıl beklemeyeceğini söyledi. Durbakayım, kentsel dönüşümün 10 ila 20 yılda bitmesinin tahmin edildiğini söyledi.

Gayrimenkul sektörünün kendini disipline etmesi gerektiğini söyleyen Durbakayım “Bugün Avrupa’da 7 bin, ülkemizde 250 bin müteahhit varsa bunda bir yanlışlık var. Ya bizim ya Avrupalıların müteahhit tarifi yanlış. Hükümetin burada belirleyici olup, yukarıdan aşağıya genişleyen bir piramit şekline sokması lazım†diye konuştu.

Durbakayım, gayrimenkulun alması gereken yol için yapı müteahhitlerinin disipline edilmesi ve yüzde 85’lik kesimdeki orta ve orta altı gelirdeki kişilerin alabileceği nitelikteki konutların üretilmesi gerektiğini söyledi.
    http://www.businessht.com.tr/piyasal...nde-zirve-gunu

Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    sn. sadecgrafik, kabul edersiniz ki 80 milyonun a.m.koymak 5 bin müteahhitle zor olsa gerek

250 binde bile sıra oluyor diye halkımız sızlanıyor, sistemin davamı için oy vermeye devam ediyor..!!

Şakamı bu, 250 bin müteahhit?

80 milyon / 250 bin müteahhit = 320 kişiye bir müteahhit düşüyor.

Her sene 50 daire yapsalar, 6 sene sonra evi yenilenmemiş kimse kalmaz, bu da imkansız bir şey!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by ryland Yazıyı Oku
    bu 200 milyar muhabbeti her sene var.. dönüyo da bi şekilde.. eskiden 200 dü bu sene 220 olmuş seneye 240 denir.. sonra 270..

denir denir de bi de sürekli açık veriyoruz eskiden 10 küsür denirdi şimdi 50 lerden bahsediyoruz..

benim asıl merak ettiğim bunun sınırı ne atıyorum 1 trilyon oldu bu bizim gs'nin bilançosu gibi..

nasıl alacaklar?...
    Merhabalar..Para-borç miktarlarının artması çok anormal bir olay değil..çünki globalde eş zamanlı olarak para arzıda artıyor..her geçen gün kişilerin, ülkelerin cebine çok daha fazla para giriyor..geçen gün bahsedilmişti; 100 milyon avrolar değerinde futbolcu transferleri, bir Da Vinci portresinin 450 milyon dolara satılması, hiç bir temeli olmayan bitcoin'in 8000 dolarları geçmesi yada 99 yıllık Avusturya'nın 100 yıllık bonolarının %2.1'den alıcı olması vb. para bolluğunun bir göstergesi..

Zaten yukarıdaki sebeplerle, birilerinin eskiden 3-4 milyar dolar çıktığında ülke krize giriyordu..şimdi günde 3-4 milyar dolar çıksa kurlar ancak şu kadar kuruş oynuyor demelerininde pek bir anlamı yoktur..yani bu tür olaylar ülkenin sağlamlığının bir göstergesi değildir..

Şimdilerde moda olduğu üzere EM'ler için yani bizler için esas gösterge , ''risk off trade'' dedikleri şey başladığında (tabiki derinliğine göre değişir) ülke olarak ne kadar sarsılmadığınla alakalıdır..yani geçmişte hurmaları fazla kaçırıp kaçırmamakla alakalı bir konu..neden böyle..çünki sıkılaştırma denilen şey aslında para arzının kısılmasından başka bir şey değildir..

“Paper money eventually returns to its intrinsic value – zero.” (Voltaire, 1694-1778)''

6. Bunu diyen INDER Başkanı. Sıradan birisi değil. Bilgi doğrudur herhalde. Şehirlerin neden mezbelelik kalitesinde inşaatlar yapıldığı aşikar. Şehirlere İhanetin sebebi bu sayının çok ama çok olması. Tüm Avrupa da toplam 7bin. Türkiye de 250bin. Avrupa nın nüfusu bizim kaç katımız? Yüzölçümü bizim kaç katımız?

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Şakamı bu, 250 bin müteahhit?

80 milyon / 250 bin müteahhit = 320 kişiye bir müteahhit düşüyor.

Her sene 50 daire yapsalar, 6 sene sonra evi yenilenmemiş kimse kalmaz, bu da imkansız bir şey!

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Türkiye de toplam 5bin müteahhit olmalı maksimum.250bin müteahhit nedir yahu?
    Sizin mantığınıza göre Avrupa'daki gibi pompacılarda olmasın..

Otopark değnekçileri de olmasın..

Bu kadar apartman görevlisi de olmasın..

Bu kadar cep telefoncu da olmasın..

Bu kadar ayakkabıcı da olmasın..

Liste uzar gider de..

Üzgünüm, bir 3. dünya ülkesinde yaşadığımıza göre..

Sonuçta milet ne yapsın, işsizlikten dağa oduna mı gitsin..

Durumumuz ortadayken rakamları fazla sallamanın alemi yok bence..

Hadi 100000'de anlaşalım.

8. Diğer görevler saydıklarınız Hizmet Sektörü görevlileri. Onların sayısının az çok olması önemli değil. En kötü kalitesiz hizmet alırsın.

Fakat müteahhitler bilfiil fabrika gibi üretim yapıyor.

Kalitesiz mal üretilince milli servet çöpe gidiyor.

Avrupa da bina dayanma ömrü 100 yıl ortalama.

Türkiye de bina dayanma ömrü 30 yıl ortalama.

Kaybedilen para milyarca Dolar$ ediyor. Yazık günah.

Bir de üstüne görüntü kirliliği cabası!

Ortada milli servet kaybına sebep olan bir durum var. Tamamen tarafsız matematiksel bakıyorum konuya!

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sizin mantığınıza göre Avrupa'daki gibi pompacılarda olmasın..

Otopark değnekçileri de olmasın..

Bu kadar apartman görevlisi de olmasın..

Bu kadar cep telefoncu da olmasın..

Bu kadar ayakkabıcı da olmasın..

Liste uzar gider de..

Üzgünüm, bir 3. dünya ülkesinde yaşadığımıza göre..

Sonuçta milet ne yapsın, işsizlikten dağa oduna mı gitsin..

Durumumuz ortadayken rakamları fazla sallamanın alemi yok bence..

Hadi 100000'de anlaşalım.

Sayfa 445/1001 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545945 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •