Parite bizim ihracatý çok etkiliyor, yakýnda yeþil soðan kýtlýðý oluþabilir![]()
Parite bizim ihracatý çok etkiliyor, yakýnda yeþil soðan kýtlýðý oluþabilir![]()
AB, 2022 yýlýnda 103,1 milyar dolar ile ihracatýmýzdan %40,6 oranýnda pay almakta olup toplam ihracatýmýzda ilk sýrada yer almaktadýr.!!!
Fed faizleri %7 ye kadar yükseltmesi.!!!
Söz konusu.!!!
Bardaðýn neresinden bakarsan bak.!!!
Tüm hýzýyla Moratoryum otobanda.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Alýntý:
Herkes cennete gitmek istiyor ama kimse ölmek istemiyor.
Herkes bilmek istiyor ama kimse öðrenmek istemiyor.
Herkes zengin olmak istiyor ama kimse gayret göstermiyor.
Herkes mutlu olmak istiyor ama kimse mutlu etmeyi düþünmüyor.
Herkes deðiþim istiyor ama kimse kendini deðiþtirmeyi düþünmüyor.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
2008 krizi de aslýnda collateral denilen teminat kriziydi
bizde de ipuçlarý görülmeye baþladý, nurol inþaat tahvillerin süresini uzatma talebinde bulunmuþ
siz de bu tahvilleri teminat gösterip iþ yaptýðýnýz düþünün, banka teminatýný yenile veya daha saðlamýný getir diyor, altýn getiriyorsun artýk deðerlemesi 1900 dolarlardan deðil diyor, zincirleme reaksiyon baþlýyor..
https://www.paramedya.com.tr/devami/...teleme-istedi/
Sayýn realities ve sayýn BOSPOROS çok teþekkür ederim.
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Piyasalar hala umudunu kaybetmedi, bunu da ABD 10 yýllýklarýndan anlýyoruz, yeni bir atak yapacak demiþtim yaptý ve devam ettirecek, çünkü 'hala' alan yok, (baskýlayacak düzeyde.)
ABD borsalarý, -SP500 üzerinden ifade edeyim, yeþil çizginin(4100) altýna düþmeyeceðine dair hala umut taþýyor. 4100 ün üstü demek, hala yukarý doðru bir zirveyi aþacak itkisel görünüm demek. (Sanýrým) o yeþil çizgi penetre edilene kadar bu bilek güreþi devam edecek, edildiði andaysa film kopacak, çünkü bu son dipten gelen yapýnýn bir itki olmadýðý anlaþýlacak, eðer o bir itki deðilse o zaman nedir, iþte bu anlaþýldýðýnda daha abartý bir þeye dönüþecek. Burada top FED'de, derse ki faizi gerekirse 1-2 ay pas geçerim, bilanço daraltýlmasýný askýya alýrým/yeterli gördüm bitirdim, iþte o zaman daha da karýþýk bir þeylere evrilebilir.(Üçgenimsi, ya da üçgen ihtiva eden kompleks bir þeyler)
Bu baðlamda, TÜFE Endeksli Tahviller de, DXY, Euro/Usd da, ve nihayetinde altýn da yeni hedef arayýþýnda þekilleniyor. Þimdilik en net olaný Euro/Usd, 1.03 lere veya en baþta verdiðim hedef 1-1.01 lere doðru týkýr týkýr ilerliyor, yani indikatör gibi en tersten gidiyorum, bu yüzden bunu izliyorum. Oradaki yapý bitince, saydýðým tüm enstrümanlara bakarým, nasýl bir kalýp geliþti, tamamlandý, karar veririm. Altýn sert þeyler de yapabilir son raddede, 'tikkat' etmek lazým. Tabi bu yatýrýmcý tarzýyla alakalý, yüksek kaldýraçlý iþlem yapanlarý ilgilendirir. YTD
p.s: En saðdaki sarý yapý, kötü senaryoda baþlangýç için bir flat 2 demek, iyi veya piyasanýn umut ettiði senaryoya göreyse 4 yaptýk 5 e gidiyoruz demek (anlamýna gelir), hala sahaya sürülebilir, sürülürse tahviller hepten coþar. Ýyice zayýfladý bu ihtimal.
![]()
Bu mereti ta 1.11-1.12 lerden beri aynen bu þekilde sayýyorum ve paylaþýyorum. Ne twitter'da ne de baþka bir yerde, böyle sayan görmedim, belki yeni yeni baþlamýþlardýr.
Bu da benim Murphy'ce kýllanma teorilerimi destekleyen bir durum; bunu gören bir tek ben olmadýðýma göre (ben görüyorsam, onlar da görüyordur) kimse gerçek analizini paylaþmýyor arkadaþlar. Adil paylaþým diye bir þey yok piyasada, tüm paylaþýmlar yönlendirme maksatlý. Medya da ayný tezgahýn içinde, twitter hüstadlarý da, kurumsal özel finans departmanlarý da, herkes titanizmin bir parçasý. Bilin bakalým bu Titan'ýn hedefi kim?
Hedef sizsiniz arkadaþlar.
Yakýþmazsa, öldür beni, yeþil baðla, ala karþý...dýrýným...
![]()
Yer Ýmleri