Sayfa 448/693 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548 ... SonSon
Arama sonucu : 5537 madde; 3,577 - 3,584 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. Hisseleri başka borsadan alırsanız temettü stopajı ödersiniz. Araştırmadım ama Avrupa'da miktar yüksektir baya sanıyorum. Çoğu vergi faşisti zaten.

LSE'den alım yapılmasının sebebi en başta bu stopajdan kurtulmaktı. Onun bedeli de 0.5% sorma ver vergisi.

ytd

2. 100bin £'lük alım yapsanız 500£ LSE'deki vergiye gider. Verim 5% olsa, 1 seneliğine 4.5%'a iner.

ABD'de 20% stopaja gidiyor. Brüt verim 5% olsa, 4%'e düşer ve bu her sene devam eder.

Olaya büyüme tarafından bakarsak durumlar çok farklı tabi.

FTSE100:
    https://www.investing.com/indices/uk-100

S&P500
    https://www.investing.com/indices/us-spx-500

Ne istediğinize bağlı

ytd

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Hisseleri başka borsadan alırsanız temettü stopajı ödersiniz. Araştırmadım ama Avrupa'da miktar yüksektir baya sanıyorum. Çoğu vergi faşisti zaten.

LSE'den alım yapılmasının sebebi en başta bu stopajdan kurtulmaktı. Onun bedeli de 0.5% sorma ver vergisi.

ytd
    ETF den bahsediyorsak , Ireland domiciled UCITS olduğu sürece witholding tax = 0 oluyor işlem yapıldığı borsadan bağımsız olarak.
    örrnek , V60A. Xetra da işlem gören bir vanguard UCITS ETF 'i .

2 Tax: VF is subject to the tax laws of Ireland. Depending on your country of residence, this may have an impact on your personal tax position. You are
    recommended to consult your professional tax adviser.

4.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    ETF den bahsediyorsak , Ireland domiciled UCITS olduğu sürece witholding tax = 0 oluyor işlem yapıldığı borsadan bağımsız olarak.
    örrnek , V60A. Xetra da işlem gören bir vanguard UCITS ETF 'i .
    Hisselerden bahsediyorum. ETF'ler hakkında çok bilgim yok.

5. hisselerde vergi var, haklısınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
    Dostlar bu vergi olayi iyice can sikti, benim anlamadigim konu , bu olay rusyada nasil bu akdar kolay cozuldugu,
    burda iki borsa var moskova ve st. peterburg , apple veya google,ve diger buyuk avrupa, amerika, cin...etc. hisseleri iki borsadada islem goruyor, ister Ruble, ister dolarla aliyorsun, komisyon sifir gibi bisey, vergi oranida oldukca dusuk

https://spbexchange.com/

neden boyle bir yapti turkiyede yapilmiyor ? ha yapilsa zanmiyorumki kimsenin artik BIST yatirim yapacagini ama bunu yapmak bu kadar zor mu ? anladigim kadariyla cokta maliyetli bir olay degil, herhangi bir turk bankasi buinu cok kolay yapabilir veya sivil toplum kurulusu

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Hisseleri başka borsadan alırsanız temettü stopajı ödersiniz. Araştırmadım ama Avrupa'da miktar yüksektir baya sanıyorum. Çoğu vergi faşisti zaten.

ytd
    Hisseyi aldiginiz borsanin vergi konusunda bir anlami yok. Stopaj hissenin oldugu ülkeyle ilgili bir durum.
    LSE hissesini NYSE, XETRA vs.den almaniz stopaj konusunda bir degisiklik yaratmaz. 0 stopaj ödersiniz.

Sayfa 448/693 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •