Sayfa 449/662 İlkİlk ... 349399439447448449450451459499549 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 3,585 - 3,592 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Farkındaysanız GYO lar büyük baskı altında. 2 nedenden dolayı: a) Yükselen faizler onları kötü etkiledi, b) enflasyon düzeltmesi onların aleyhine olacak. Faizler düşme trendine gireceği zaman GYO almak lazım, şimdi değil.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2.  Alıntı Originally Posted by HORASANLI Yazıyı Oku
    Son bir kaç gündür burada yazıp duruyorsun bazen her şeyi bilen paylaşımlar arkasından ,sizde araştırın doğrusunu bilen varsa oda yazssın türü ikircikli yazılar yazıyor ve insanların kafasını karıştırıyorsun ,bu yazınla hiç bir şey bilmediğini kanıtlamış oldun benim için artık senin yazılarını okumadan geçeceğim, çelişkiler içerisinde kıvranıp duruyorsun madem borsa senin için hiç bir anlam ifade etmeyen ve temettü getirisi olmayan bir yer eeeeeee o zaman ne işin var burada kendini niye paralayıp beş kuruşluk ediyorsun bunuda bir izah ette ne olduğunu daha net anlamış olalım.
    neden yazıyorsun amacın ne o zaman burası izaha muhtaç ,benim anladığım elindeki pozisyona göre kafa karıştırıp çıkar sağlamak ,eğer öyleyse ki öyle anlıyorum kazanma şansın çok az çünkü hilenin sonunda yapan yanar sende bunu bilmelisin 70 yaş tecrübasiyle söylüyorum,niye kendini heder edip yoruyorsun bir izah et ne işin var onu bir anlat borsa kötüyse evet ne işin var burada amacın ne
    Horasanlı abi, işte bu TH böyle önyargılı ve manipülatif biri, işi gücü beyin yıkamak, hiç bir şey bilmediğinden de bihaber, cahilin önde gideni, çok naif bir karakter, borsadan gram anlamaz. Sana tavsiyem, bu adamı yasaklı listene alman. Öyle yaparsan TH nin kafa karıştırıcı, önyargılı, manipülasyon kokan saçma sapan yorumlarını görmezsin. Ben aynen böyle yapıyorum ve TH nın yorumlarını ne görüyor ne de okuyorum. TH benim nezdimde yok hükmündedir. Sen de böyle yap. Saygılar.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Hadi koçum, şu 22 yi kalıcı olarak bir kırıver ve kendini 22 nin üstüne atıver. Sonra da 22.70 leri kırıp kıramayacağına karar ver. Ama olur da 22 nin üstüne atmak yerine 21 in altına inmeye karar verirsen de hiç sıkıntı değil. Benim gibiler için her yol Paris'e çıkıyor, sen yeter ki kararını ver yeter. 21.50-22.50 arası bir anlamda no man's land (tarafsız bölge) oluyor ve yön kararı verilene kadar da öyle kalacak.

4. Hisse 21.88 de kıllatmaya devam ediyor. 30 dakikalık grafikte teknik durum şöyle (yukarı yönde break-out yapıcam diyor hisse ama feyk mesaj da olabilir):

5. Bu hisse günlük %2-4 arası marj yapan bir hisse. Henüz marjını yapmış değil, bakalım hangi yöne doğru marj açılacak.

6. Şunu da ekleyeyim: 3. çeyrek kar açıklandığında F/K muhtemelen 3 ün altına inecek ama 2024 ün başında enflasyon düzeltmesi uygulandığında F/K çok yukarılara çıkacak çünkü enflasyon hesabı denkleme girdiğinde kârların çoğu buharlaşacak. Bilinçli borsacılar bu ince detayı bir kenara not etsin. Naif olanlar da uyumaya devam etsin.

7. Fizikte momentum kütle ile hızın çarpımıdır. Mesela 100 km hızla giden yükü ile beraber 30 tonluk bir kamyonun momentumu 50 km hızla giden 1.5 tonluk bir hatchback'inkinin 40 katıdır. Hisse senetlerinde momentum ise şu anki fiyat ile geçmişteki herhangi bir zamandaki fiyat arasındaki farktır. Teknik olarak hissedeki fiyat değişiminin ivmesini ölçer. Bana göre yetersiz bir indikatördür bu, zira işlem hacmini de hesaba katmak gerekiyor bence.

TREND enflasyon muhasebesi sirketleri nasil etkileyecek?

Sayfa 449/662 İlkİlk ... 349399439447448449450451459499549 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •