Hissede açığa satışta 1000 tlde 1 günde kaç faiz gelir. Ben bunu tam anlayamadım. Ödünç piyasadan oranları var ama nasıl çarpıyoruz bilen var mı ?
Hissede açığa satışta 1000 tlde 1 günde kaç faiz gelir. Ben bunu tam anlayamadım. Ödünç piyasadan oranları var ama nasıl çarpıyoruz bilen var mı ?
Ağustos vade
Tammuz ayı
![]()
Bear_Bull
@BearBull26
1000 Tl lik açığa Spot hisse satmak için hesapta 1200 tl niz olmalı
1000 tl de satış yaptınız
2200 tl bakiye var diyelim
yaptırabiliyorsanız günlük repo veya 7-8 günlük kırık vade mevduat (ne alabilirseniz oran yazmıyorum)%5 - %18 arası
açığa sattığınız hisseyide
satış+T2 gününden tekrar Alış+T2 gününe kadar Ödünç Pay Piyasasından kiralar siz faiz ödersiniz.
ÖPP de ise oranlar hissenin kolay bulanabilir olmasına göre faizi değişir
yıllık %3 lede bulunablir %1000 lede bulunabilir.
açığa satış yapmadan önce hissenin ÖPP de bulunabilirlik faiz oranını kontrol etmekte fayda var.
Bear_Bull
@BearBull26
Anladım. Cevapların için teşekkür ettim. Öpp faizlerini bulamadım. Kısaca bist30 hisselerinde 1000 tllik açığa satışa ortalama fiyat verilemiyor onu anladım ama şunu diyebilir miyiz; 10-20 tl faizden çok ödenebilir mi ? 10 bin alsam 100-200ü geçer mi ? Aracı kurum mesela 5 bin tllik mala garantiden 5.75 küsür tl faiz alınmış dedi.
Merhaba ideal öğrenmeye çalışıyorum ,ideal'in geçmiş verileri elinde olan varsa ve bana mail atarsa memnun olurum.
traderteknisyen@gmail.com
Açılış barı kademeler boş ciddi kayma var![]()
Bukadar assagilik bi piyasa yok, iyi diyoruz sistem cok fazla zarar yazdi artik yeni trendler geliyor, sabah bi kalkiyosun kafaya 2000 puan ye sistem shorta geciyor, dolar 5,45 hicbirsey olmamis gibi tekrar 1000 puan piyasayi yukari sur, tam dolandiricilar yeri.
Bu ise girdigimiz parayla, paranin 3/1 ile dolar long diyip yillarca uzerine yataydik, hic stres cekmeden hatri sayilir paralar elde ederdik.
Senede bi kac defa trend olacak geriye kalan hep zarar.
GT-I9190 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buradaki yorumlarım ve tavsiyelerim kişisel görüşüme dayanmaktadır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir!
Yer İmleri