Sayfa 45/213 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 353 - 360 arası.

Konu: Dowes

1.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın @Jondowes
    ben sıkıntımı anladım. hedge kitabında sürekli ileride yükselirse düşerse beklentileri üzerine ifadeler olduğundan, ben burada normal piyasa faizi yerine olasılıkları yerleştiriyordum. Tamamdır.
    ok

Turkey Applies to Sell as Much as $8 Billion in Debt Abroad

Turkey’s dollar bond due May 2047, issued earlier this month with a coupon of 5.75 percent, traded at 99.07 as of Friday, up from a low of 95.8 two weeks ago. The cost of insuring the nation’s debt against default for five years using credit default swaps was below 200 basis points, the lowest in more than two years.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2. Bonolar Hakkında

Sayın @Jondowes,

bonolar hakkında çok yüzeysel bilgim olduğu için size sormak istedim..

son zamanlarda (özellikle sosyal medyada) "bono krizi kapıda" gibi söylemler görüyorum.

Dünya genelinde veya abd-avrupa-japonya özelinde bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız?

son bir sorumda şu.

mesela 6 ay sonra bono krizi yaşanacağını düşünseniz, buna karşı nasıl tedbirler alırdınız?

finansal anlamda hangi enstrumanlarda olmak gerekir?

şimdiden teşekkür ederim.

3. Dünyada tahvil krizi olmasını beklemiyorum. Merkez Bankaları, bankaların batmasına 2008'de izin vermedi şimdi niye versin? Tahvil faizleri yükselebilir; büyüme olduğunda, MB faizleri arttığında zaten olması gereken akış bu. MB bilançolarında çok fazla devlet tahvili var diye G3 ülkeleri batacaksa, 1990'dan beri aynı şeyi yapan Japonya niye batmadı? Bunlar tamamen borsasever medyanın "gaz"laması diyelim. Faizler yükselebilir. Bu, ekonomileri yavaşlatabilir. Bu da, MB'lerin faiz artışı veya bilanço küçültme senaryolarını ileri atar ve yavaşlatır. Bu da borsaları tekrar yukarı taşır. Balon şişiricilerin yılda bir MB ara gazına ihtiyacı var diye çıkartılan olaylar bunlar. 2008'den beri her 1-2 yılda bir tekrarını görüyoruz. Yunanistan'ın tamamen batmasına izin verilmedikçe, sistemi sarsacak bir gelişme olması zor.

Türkiye'de: TCMB banka varlıklarını satın almadığı sürece kriz çıkartacak bir durum yok. Banka senedi ismiyle anılan o tip bir gelişmenin nelerle sonuçlanacağını ise burada defalarca yazdım; biraz geriye dönük bakarsanız görürsünüz.

Tüm dünya deflasyona girerse; en az kaybettiren varlık en çok kazandıran olacaktır. Altın ve döviz ilk akla gelecekler. Ancak krizin tipi ve içeriği önemli olur. Genel olarak riskten kaçış paraları ilk akla gelir (JPY ve CHF, sonra USD)

Kurallara AYKIRIDIR.

4.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Dünyada tahvil krizi olmasını beklemiyorum. Merkez Bankaları, bankaların batmasına 2008'de izin vermedi şimdi niye versin? Tahvil faizleri yükselebilir; büyüme olduğunda, MB faizleri arttığında zaten olması gereken akış bu. MB bilançolarında çok fazla devlet tahvili var diye G3 ülkeleri batacaksa, 1990'dan beri aynı şeyi yapan Japonya niye batmadı? Bunlar tamamen borsasever medyanın "gaz"laması diyelim. Faizler yükselebilir. Bu, ekonomileri yavaşlatabilir. Bu da, MB'lerin faiz artışı veya bilanço küçültme senaryolarını ileri atar ve yavaşlatır. Bu da borsaları tekrar yukarı taşır. Balon şişiricilerin yılda bir MB ara gazına ihtiyacı var diye çıkartılan olaylar bunlar. 2008'den beri her 1-2 yılda bir tekrarını görüyoruz. Yunanistan'ın tamamen batmasına izin verilmedikçe, sistemi sarsacak bir gelişme olması zor.

Türkiye'de: TCMB banka varlıklarını satın almadığı sürece kriz çıkartacak bir durum yok. Banka senedi ismiyle anılan o tip bir gelişmenin nelerle sonuçlanacağını ise burada defalarca yazdım; biraz geriye dönük bakarsanız görürsünüz.

Tüm dünya deflasyona girerse; en az kaybettiren varlık en çok kazandıran olacaktır. Altın ve döviz ilk akla gelecekler. Ancak krizin tipi ve içeriği önemli olur. Genel olarak riskten kaçış paraları ilk akla gelir (JPY ve CHF, sonra USD)
    bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim..

5.  Alıntı Originally Posted by sadeceizleyen Yazıyı Oku
    bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim..
    rica ederim.

--------------------

Kurallara AYKIRIDIR.

6. @Dowjones

Londra Tl piyasası hizaya gelir mi
    Spreadler kapanır da açılmaz mı
    KGF'ler verilir de geri alınmaz mı
    Merkez KGF'yi almaya kalkarsa çarşı karışmaz mı

feat Puff Daddy
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

7. Nedir bu menkul kıymetleştirme sevdası?

http://www.bloomberght.com/yorum/cun...stirme-sevdasi

Bankaları bilançosunda tüketici kredileri ve kredi kartları kalemlerini ( toplam kredilerin yüzde 25'i) zaten isterlerse seküritize edebiliyorlar. Toplam kredilerin diğer bir yüzde 25'lik bölümü KOBİ kredileri , kalan yüzde 50'si ise ticari ve kurumsal krediler ki aslında bu iki 'donuk kalem' bankaları zorluyor.

İşte bugünlerde ortaya çıkan yoğun " sekuritizasyon tezahüratlarının sebebi " KGF bir başka ifade ile belli bir orana kadar Hazine garantisi içeren orta ve büyük ölçekli KOBİ'lere verilen kredilerin" menkul kıymetleştirilerek banka bilançolarının rahatlatılmaya çalışılması.
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

8. Cüneyt Başaran genelde hükümete ılımlı yaklaşan, pek kolay bozuk atmayan bir yorumcudur. Ancak şu kısmı net yazmış:

"
    TCMB işin neresinde?

Aslında hiçbir yerinde olmaması lazım.

"

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 45/213 İlkİlk ... 3543444546475595145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •