Artan

286,25 9.99 16:34
92,60 9.98 13:55
81,20 9.95 16:34
295,50 9.95 16:35
56,95 9.94 16:34
Artan Hisseler

Azalan

78,40 -9.99 16:35
27,20 -9.99 13:55
39,54 -9.97 16:34
16,09 -9.96 16:34
15,02 -7.05 16:35
Azalan Hisseler

İşlem

8.464.297.648,25 16:35
4.876.607.721,64 16:35
4.416.291.646,54 16:35
4.380.292.596,90 16:35
4.229.894.908,40 16:35
Tüm Hisseler
Sayfa 45/87 İlkİlk ... 35434445464755 ... SonSon
Arama sonucu : 717 madde; 353 - 360 arası.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi şirketlerine ortak olmalıyız

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bilen.varsa soylesin ufak miktar denemek icin aldim ondan merak ettim
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Bizim hissemiz de her yil duzenli temettu veren sanayii sirketi.% 3-5-7 gibi. Her yil karini artirir bu sene abartti. FK % 7.95 lerde pd/dd 2 satislarin % 80 i ihracat. Sermayenin 4 kati kar var vs vs. Gelin gorun ki fiyat yillardir surunur. Demek ki her temettu veren sanayii sirketini almamaliyiz..

3.  Alıntı Originally Posted by blackbull Yazıyı Oku
    Bizim hissemiz de her yil duzenli temettu veren sanayii sirketi.% 3-5-7 gibi. Her yil karini artirir bu sene abartti. FK % 7.95 lerde pd/dd 2 satislarin % 80 i ihracat. Sermayenin 4 kati kar var vs vs. Gelin gorun ki fiyat yillardir surunur. Demek ki her temettu veren sanayii sirketini almamaliyiz..
    soylesene merak ettım bakayım bır kar eden bır sırket nasıl olurda kazandırmaz.

Olay temettüde değil karda bu arada temettü vermiş yada vermemiş önemli değil kar yoksa kazançta yok kar varsa kazançta var.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4. Sn Erhan hisse jantsa idi.Bir goz atin isterseniz..

5.  Alıntı Originally Posted by blackbull Yazıyı Oku
    Sn Erhan hisse jantsa idi.Bir goz atin isterseniz..

hangi hisse jants'idi cok anlamadım ama ben yinede yorumlamaya calısayım.

son gelen bilanco ile tüm rasyoları buyutmeyı basarabılmıs genel diğer hisselerin ortalamasının bir tık uzerınde sayılır bence büyüme oranları

geçmiş 3 donemın ortalama büyümesi ise yani 2017/3 2017/6 2017/9 da ortalama büyümesini sag kolunda goruyoruz.

buna göre 9 ayın her birinde %5,53 olan öz sermaye buyumesı bu bılancoda sadece 3 ayda %7,62 büyütebilmiş geçmiş ortalamanın üzerinde.

kar artışlarında ortalamada daha yüksek iken bu dönemde büyüme hızı düşmüş. geçmiş dönemde 9 ayın her birinde ortalama %8,60 büyümüş hisse fiyatı

hisse fiyatı bu oranda büyürken pd/dd değeri ortalamada 2,00 civarında seyretmış sektörünün biraz altında hareket etmiş.

yeni bilanco öz sermaye büyümesi ve hissenin ortalamada yeni bilancodan bugune kadar %10,98 yukarı gıtmiş.

bu haldeyken hesaplanan en güncel pd/dd değeri 2,05 ile hala sektorunun altında kalmaya devam etmiş.

SONUÇ: piyasa defter değerinin en azından sektör piyasa defter değerine kadar yükselmesi gerekiyor. bir miktar yukarı hareket beklenebılır. ANcak hissenin geçmiş 4 döne (geçmiş 1 sene) için hisseye biçilen piyasa defter değeri ortamalası 2,00 mış yani bu şirket her seferınde 2,00 civarında piyasa defter değeriyle fiyatlanmış. buda hissenin yukarı hareketini engelleyici bir unsur olarak görülebilir.

YÜkselmez veya düşer veya yataya sararsa 4 ihtimalden bahsedebılırız.

1-Gelecek bilancoda öz sermaye artışı ya düşecek yada aynı sevıyede gelecek.

2-Şirketin kar artış hızı ortalama kar artış hızına göre yavasladıgı için hisse fiyatı sektörle aynı sevıyeye getirilmiyor olabilir.

3-bu fiyatlamanın bu şirket için yeterli oldugunu düşünüyor olabilirler.

4-hissenin geçmiş 4 dönem piyasa defter değeri ortalaması ile şu ankı ortalama birbirine yakın seyrettıgı için her seferınde piyasa defter değerinin 2 katında işlem gördüğü düşünülerek şu ankı piyasa defter değerinin normal oldugunu düşünüyor olabilirler.

SPK'nın 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı:
    "Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ..."
    Oncelikle tesekkur ederim iyi niyetle analiz etmissiniz. Yillardir jantsa yi takip eden birisi olarak soyleyebilirim ki hisse toplu ve sig oldugu icin net 40-50 k lot alarak veya vererek 45 gunluk surede % 30 luk bantta hareket ettirebiliyorlar. Bilancolarin da cok saglikli olduguna inanamiyorum. Reel bilancolar ise bu fiyatlar inanilmaz ucuz..
    Son düzenleme : Babadağlı; 06-05-2018 saat: 15:37. Sebep: Alıntı yaparken mesajı kısaltın!

7. Arkadaşlar nasıl bir filitreleme veya puanlama sistemi yapacağıma karar vermedim yaw.

video çekecemde once bır toplaryayım dedim.

Listenin basına dandık ama karı yuksek gelmıslerıde atıyor saglam ve karı yuksek gelmıslerıde atıyor.

eğer dandık dediğimiz hisseleri elemek için önceki 3 çeyreğin ortalamasınada puanlama yaparsam karyı yuksek ama saglam hısselerde geri plana itiyor.

ayrıyetten ucuz hisse kalmamıs oluyor cunku o hısselerı hıc bekletmeden satın almıs oluyorlar pd/dd lerı ortalama cıvarda oluyor herhangibir fırsat vermiyor yani.

2 ucu b*klu degnek gıbı.

şimdi onla ugrasıyorum ıste napsam acaba nasıl bır puanlama yapsam diye.

standart sapma ......

neyse durun video cekerek sorayım fıkır verın bana.

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar nasıl bir filitreleme veya puanlama sistemi yapacağıma karar vermedim yaw.

video çekecemde once bır toplaryayım dedim.

Listenin basına dandık ama karı yuksek gelmıslerıde atıyor saglam ve karı yuksek gelmıslerıde atıyor.

eğer dandık dediğimiz hisseleri elemek için önceki 3 çeyreğin ortalamasınada puanlama yaparsam karyı yuksek ama saglam hısselerde geri plana itiyor.

ayrıyetten ucuz hisse kalmamıs oluyor cunku o hısselerı hıc bekletmeden satın almıs oluyorlar pd/dd lerı ortalama cıvarda oluyor herhangibir fırsat vermiyor yani.

2 ucu b*klu degnek gıbı.

şimdi onla ugrasıyorum ıste napsam acaba nasıl bır puanlama yapsam diye.

standart sapma ......

neyse durun video cekerek sorayım fıkır verın bana.
    puanlamayı hiç bozmadan aynı şekilde devam etsen ama hisseleri gruplandırsan bist 30-50-100 veya sanayi gibi çok fazla değil 4-5 bölüm yapabilsen bunuda filtreleme ile çözebilirsen farklı birşey yapmana gerek kalmaz sanki. Görünmesini istemediğin dandik diyebileceğin kağıtları elemiş olursun istediğin zaman ama yeri gelir o dandik gözüyle baktıklarınıda bir kalemde silmemiş olursun. Çünkü o kağıtlardan da potansiyel yakalayabilirsin canın isterse..
    Bu dandik diye düşündüğün kağıtların puanlaması genel puanlamada bariz fark yaratmıyorsa elemek mantıksız gibi filtreme ile çözülebilir sanki. Hatta dediğim şekilde filtreleme yapabilirsen onların kendi içlerinde bile puanlamasını yapabilirsin sanki otomatik şekilde

Sayfa 45/87 İlkİlk ... 35434445464755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •