Benim hesabıma göre 28,5m euro borç kaldı. Yıl sonuna kadar bir 8,5 daha ödeyecekler ki, raporda 20m ana para ödemesi kalıyor yazmışlar. Buna karşın 8m imtiyazlı + 70m tl de Shell den gelecek. Ama evet dediğiniz gibi artık 2023 de kur zararı yazmamalı bir şirket.
https://www.turcas.com.tr/docs/finansal-sonuclar-sunumu-1c22.pdf
Haydar beye sormak lazım, ne görmüşte almış El Turco yu
Demokrasiye bak, bakanlar başbakanı istifaya zorladı, boris istifa etti, ingiltere borsası %1 yukarda..
Sorarız da söyler mi veya buralarda yazmaya izin verir mi bilmem. Aşırı fazla dikkat ediyor her şeye. Bazı fon yöneticileri var alenen fonlarındaki hisselerin reklamını yapıyor. Bazı fon yöneticileri var ağzını bıçak açmıyor. Tacirler Portföy genel müdürü Okan Alpay da bu konularda çok dikkatli, dediği yanlış anlaşılır yanlış yorumlanır diye yayınlarda hiç şirket konuşmuyor. Bu noktada önemli bir sorunsal var bizler açısından. Değerli bir bilgiye sahip olmayıp boş dayanaksız faydasız tavsiyeler vermek için sabahtan akşama televizyonda sosyal medyada konuşup duran, tek işi konuşmakmış gibi hiç susmayanlar var, dediklerinin hiç anlamı olmuyor hatta onlara güvenip pozisyon almaya kalksan zararı oluyor. Bir tarafta da esas önemli bilgilere sahip olan ama hiç konuşmayanlar var. Halka açık platformlarda paylaşılan bilgilerin yanlış algılanma veya yanlış yorumlanma ihtimali oldukça yetki ve sorumluluk sahibi kişiler geride durmayı tercih ediyor. Haydar Acun Serkan Ünal ile birlikte galiba bu yılın sonuna doğru İstanbul'da bir yatırımcı toplantısı düzenlemeyi düşünüyormuş, Warren Buffett'ın yıllık toplantıları gibi, eğer yaparlarsa orada daha şeffaf bir soru cevap ortamı olabilir belki. Ben zamanında çok dedim online yapalım diye ama istemedi. Bir sürü aracı kurum sürekli her hafta hisse yorumu yapıyor, bazıları da her ay her hafta başka hisse öneriyorlar falan saçma sapan işler. Bu işi olması gerektiği gibi doğru düzgün yapan birileri de olmalı ama ben ikna edemedim. Ayda bir MAC için, üç ayda bir de MAS için bülten yayınlanıyor o kadar, MAC sitede halka açık, MAS yatırımcılara özel, ama bilinemeyecek veya halka açık kaynaklardan ulaşılamayacak bilgiler de vermiyor zaten. Ben yine bir sorarım burada paylaşılabilecek bir bilgi verebilir mi diye.
Yer İmleri