hal böyle olunca
en fazla kazanması gereken kişi en az kazanan oluyor.
halpazarındaki kodamanlar malı eline bile sürmeden çok daha fazlasını kazanıyor.
salak saçma aptal aptal uygulamalar denetimsizlik sonucu bunlar.
bizim köyün yerlileri yani yaz kış köyde yaşayanlar bile kendi ununu üretmiyor son 5 senedir.
üretse 1 çuval un daha fazla maliyete geliyorhazır alıyorum daha ucuz diyor.
işin ticaretini yapmayıp kendi ihtiyacın kadar olan undan bahsediyorum ..
![]()
Mesajlardan anladık,malda olmayanlar,malda olanların paylaşımlarını züğürt tesellsi olarak yorumluyor.Peki malda olmayanlar ısrarla düşecegini savunuyor, düşerse malmı alacaksınız?,yoksa sizinki de züğürt tesellisi mi? 7200 den mal almayanlar 800-8500 den mi alacak ,zor dostum zor![]()
Hiç bir şey olmasa bile, kesinlikle bir şeyler oldu arkadaşlar...
2024 yılı %36 enflasyon hedefini unutun.
500+500 BP....iki tane daha yapıştırması lazım arka arkaya artış...o da şimdilik, seçimden sonraysa duruma göre...
Arttırmıyorlarsa, NAS lobisi oyuna geri döndü demektir.
Ama, daha gri tonlarda tabi olsa gerek...
Epik morfolojik yaklaşım bu olsa gerek...Açılın, ben bilim adamıyım, konuşma esnasında kameraya girmem lazım. Ciy Piy Morgan bi dur hele, senin tahvilleri şapacaz olm, merak etme...Ne, matbaanın toneri mi bitiyor, lan olm para basın onunla toner alın lan...![]()
Karar veremedim.Ptesi LONG MU SHORT MU?
bakın size enflasyon denen canavarı bi hortlattımı birdaha gitmemesinin nedenini net anlatayım.
zaman zaman bazı işlerle uğraştığımdan hammadde almam gerekiyor
pandemide.. pandemi dönemi diyorum bağğ
tanıdığım tüm üreticiden tut toptancısı ile görüştüm mal almak için bırak satmayı fiyat veremiyoruz dediler. satsa alacam yani çünkü bana lazım. şöyle böyle derken biriyle pazarlık ettik aldım. ozamanlar x liraya aldığımı düşün o derece pahalıya almışım.
şuan kaç
2x 3x aw
pandemide yok.
aynı şey bir zamanlar dolar hop hoplarkende başıma geldi. kimse fiyat veremiyoruz dedi.
şimdi ise o geçmiş dönemlerin hepsinden bile 3 5 kat daha pahalı.
pala en azından spotta sağlam long...bence.
pala ne yönde ise oraya gider kriz fırsattır anlayışı.
ama doğal afet mi oldu.. pala ciddi terse mi kaldı.
işlemler iptal edilip palanın parası geri yatırılıp tüm düğmelere aynı anda basarlar
kasa herzaman kazanır.
![]()
pala para kaybedecek olursa bunnar hafizeyi bırak başkanı yarın mb sahibi bile yaparlar.
bilmem neredeki tarlayı bile gözüne kestiren çete. borsayı boş bırakır mı yahu.
![]()
Yer İmleri