1.35_1.29 aldým,gümledi,nereden alsam aþaðýsýný gösteriyor.
Dikkatinizi çekerim,Salgin bizde yeni baþlýyor,3-4 haftada pik yapýyor,4 haftanýn sonunda 5000 li rakamlarý görebiliriz,ex sayýsý kaç olacak ,Ýtalyadan daha iyimi olacaðýz,daha kötümü zaman gösterecek.Olum sayýsý hýzlý artarsa panik olur.Elimde biraz daha nakit var.2-3 sýkým daha yapabilirim.Beklemedeyim.
CPH1909 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildiklerini anlat, ama akýl vermeye kalkma,Anlatýlanlarý iyi dinle,ama hepsini doðru sanma,Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir unutma...
bak serzeniþte bulunduðun 17 mart korona günlerinde grafik böyleydi.. haki yeþil 2017 yýlýndan o güne kadar þakýr þakýr çalýþmýþ.. sadece korona günlerinde pinpincin kanalýnýn alt iki bandý arasýndaki turkuaza inip 5 gün içinde tekrar yeþil bandýn içine dönüp ralliledi.. o zamanlar kasada dolar yokmuydu? temel yokmuydu bu hissede? 14 aðustos sevdasý niye tutuþmadý o zamanlar? heyhaaat
pinpincin kanallý bandlarda son durum..
![]()
Hey allahým korona günlerine bakýp teknik analiz yapýlýyor ha iþe bak.Öyle borsacýlýk mý olur,ben 1994 ü de 2001 i de gördüm 2008 i de 2008 de 10.5 dan alýp sattýðýmýz arçelik 6 ayda 1.5 liraya düþtü e arçelik batmýþmýydý,kýyamet günlerinde grafik mi olur o günlerde kasadaki dolara mý bakýlýr,ya borsacý deðiliz ya da baþka bir niyet var,mart korona günlerinde bilançolara bakan mý vardý hey allahým
tam aksi.. esas korona günleri gibi kaotik zamanlarda daha fazla dikkat kesilmek gerekiyor.. ama iþte senin þu anda bile yazdýðýn gibi psikolojik baský ön planda olduðu için öyle zamanlarda, saðlýklý analiz yapýlamýyor.. þahsen bende tökezledim o günlerde yalan yok.. yani olay temel teknik sorunsalý deðil, psikolojik davranýþ sorunsalý.. grafiðe dikkatli bakarsan, öyle uzun soluklu bir sürede geçirmedi hisse o korona günlerinde.. yani grafiðe bakýlmaz dediðin o günlerde ne kadar süre kalmýþ fiyat oralarda? bu mantaliteyle o zaman temel teknik vs. bakma, malý emmiye koronada teslim et, gel 14 aðustosta bilançoya odaklan.. bumu senin çözümlemen hkm hocam yapma allaýsen ya..
Deðerli kardeþim dediðim gibi 3 büyük krizi de gördüm ,o zamanlarda uzun süre teknik falan çalýþmaz.Ne temel ne tekniðin iþe yaramadýðý zamanlar oluyor borsada martda oldu kýsa sürdü, 2008 de biraz daha uzun sürdü ben bir tane daha bekliyorum gelecek yýl.6 ay ile 1 yýl arasýnda zamaný var bence.Bu yýl sonuna kadar ben komple borsadan çýkarým fiyata da bakmam ,her gün gözüm amerikan borsalarýnda.Paramýn çoðu da zaten altýn ve gümüþte ,serde kumarbazlýk olduðundan bir kýsým parayla genelde borsada oluyorum.Korkunç bir çöküþ beklememe raðmen bu kaðýtdayým,ama amerikan borsalarýnda çöküþ benzeri bir þey görürsem fiyata bakmam.Kýyamet günlerinde kimse fiyata bakmýyor,veriyorlar maalesef.Ben 1994 2001 de dövizdeydim çoðunluk parayla,2008 de yakalandýk maalesef çok ama çok tatsýz oluyor emin ol ,boþver grafik iþlerini benzeri günler gelirse bu entryim aklýna gelsin.Gerçi akýl vermek haddim deðil de maksat bilgi paylaþýmý.Mal zaten emminin onun aklýnda bir takvim vardýr,biz o takvimi bekliyoruz sadece,bilanço falan iþin bahanesi olacak,adam geçen yýlýn tüm karýný 6 ayda yaptý kasa dolar dolu her gün dolar artýyor kaðýdý götürmüyor ,borsanýn gerçeði bu ,yarýn 6 lira yapsa kimse bu fiyat çok demez herkes mal almak için birbirini yer.
Vallahi artýk yeter deyip son paralarýmla kendi gücüme göre yüklü bir alýþ yaptým.121-124 ARASI.
Yer Ýmleri