Korkmayın bu kadar bir şey olmaz borsa bu düşer kalkar Su akar yolunu bulur zaten bunu cuma günü sattılar bence
Haberleri olduğu konusunda ve dün yaptıkları satışın bizim bilmediğimiz bu haberle ilgili olduğu konusunda hemfikirim Hocam.Ama çarşamba günü de dahil 3 gün ağır dayak yiyeceğimizi düşünüyorum umarım ben yanılırım ve cuma günkü düşüş ile sınırlı kalır bu haber bekleyelim görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler...Herkese iyi hafta sonları...
Üstad "korkmayın bu kadar bir şey olmaz" dediğiniz gün bist 100'de taban olmayan bir kaç kağıt vardı[emoji4]
Türk şirketlerinin piyada değeri 50 milyar dolar azaldı.
Bir gecede çıkan bir khkyla oldu bunlar.
Düşünün, biz 6 aydan uzun süre dolar sattık baskılamak için ve satılan toplam tutar 138 milyar dolar oldu. Ama bir günde yok olan para 50 milyar dolar.
Allah bu millete gani gani sabır versin.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Dışarıdan devletimize milletimize vatandaşımıza aksiyon yaşatanlara bir şekilde aşırı aksiyon yapmak gerekiyor faiz artışına sevinen parası çok olanlar adamın 1000000 parası var ayda 20 bin lira hiçbir şey yapmadan kazanacak bu hakta değildir reva da değildir. Bu kadar dolar bolluğu varken dünyada bu kadar faiz yükseltmek yanlıştı
Çelik Hocam aksiyon yapmak gerekiyor evet doğru ama keşke üreten ekonomisi güçlü olan MB para dolu olan bir ülke olarak yapabilsek o aksiyonu herkese atar gider yapıp 3 ay-3 yıl sonra yapmayız dediğimiz her şeyi yaparak aksiyon alınmıyor maalesef bunu kimse ciddiye almıyorSaygılar...
1 milyonu olan 20bin tl kazanmayacaktı.
Çünkü 1 milyonun alım gücü 1 ay sonra 20bin liradan daha fazla azalacak.
Başka bir deyişle, bugün 1 milyon liraya aldıklarınızı 1 ay sonra 1 milyon 20bin liraya alamayacaksınız.
Enflasyon tuikin açıkladığından çok daha yüksek. Ev geçindirmeye çalışan herkes bunun farkında.
Çarşı pazara her gittiğimde fiyatları artmış görüyorum. Zaten bağımsız kuruluşlar gerçek enflasyonu %33-%37 arası hesaplıyor.
Faiz haram değildir.
"Reel faiz" haramdır.
Çünkü size haksız kazanç sağlayan şey faiz değil reel faizdir.
Şu anda da %19 faizin reel olarak getirisi negatiftir.
Yani 3 yıldır parasını faizde tutan mütemadiyen alım gücünü yiririyor. Fakirleşiyor.
Selamlar.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Yer İmleri