Sayfa 453/997 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553953 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 3,617 - 3,624 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    1000k üstü mudiler belki aldıkları oranla 0 reel faiz ile parasını eritmemeyi başarabilir ama kazanç yok tabi !! geri kalan mudilerin yüzde 90 ı negatif reel faiz alıyor hoşgeldin hello welcome faizleri bile güdük kalıyor aldığımız faiz olsa olsa good night faizi
    Gayrimekul fiyatları yüzde8 civarı bir artış sergilemiş(konut endeksine göre) Bu durumda geçenlerde hesap yapmıştım, 20 yıllık bakım onarım vergiler boş kalma vs. 70bintl üstü gelir için net getiri konut için senelik yüzde 1,7 idi.

Net yüzde 9,7 üstü alan herkes ortalama emlak piyasasından fazla almıştır. Konutta net yüzde 9,7, TL mevduatta net yüzde 12, dolar mevduatta net yüzde 15 civarlarında kazançlar sözkonusu.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Açık öğretim iktisat bölümünden mezun genç, hayatında hiç bankaya uğramamış, babasının koyunlarını bile tam sayamadığı için kurt mu yedi, hırsız mı kaptı tespit edememiş ama gelmiş İNG ye PORTFÖY YÖNETİCİSİ olmuş. ( Akrabamdır ) , Dün facebook ta Anadolubank ' a geçtiğini yazmış.

Burgan , Odea, İş , Yapı da bunları göremezsiniz.

3.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Gayrimekul fiyatları yüzde8 civarı bir artış sergilemiş(konut endeksine göre) Bu durumda geçenlerde hesap yapmıştım, 20 yıllık bakım onarım vergiler boş kalma vs. 70bintl üstü gelir için net getiri konut için senelik yüzde 1,7 idi.

Net yüzde 9,7 üstü alan herkes ortalama emlak piyasasından fazla almıştır. Konutta net yüzde 9,7, TL mevduatta net yüzde 12, dolar mevduatta net yüzde 15 civarlarında kazançlar sözkonusu.
    konutla kıyaslama yapmak yanlış olur borsa bitcoinle kıyaslarsak ezilmiş oluruz ozaman da ! bilimsel açıdan iktisadi açıdan olaya bakmamız lazım reel faiz negatif mi ? evet negatif !! tasarrufçuyu ilgilendiren bu !

4.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    mevduat faizleri gösterge faizin altında kalması anormal değil mi? doların daha sert yukarı yapması gerekiyor bence,ki 3.80 ler artık normalleşti ben kısa sürede 4 e gideceğini düşünüyorum zaybekçi pazartesi-salı dolar eski yerine gelir demişti çok bilmiş ekonomist.
    bu oranlar bu TL ciye fazla bile,tepki koymadan bu işler böyle gider. tepki nasıl olacak derseniz,USD ye dönerek başlayabilirsiniz. Tl ve BİST'ten den uzak durun.

5. mevduat cazibesini yitirdi,3.60 geçilince dolara girmeliydik,mb ileride daha sert faiz artışı yapmak zorunda kalacak,ben de dolar almaya başladım biraz vardı 3.56 maliyetli ekleme yaptım.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu oranlar bu TL ciye fazla bile,tepki koymadan bu işler böyle gider. tepki nasıl olacak derseniz,USD ye dönerek başlayabilirsiniz. Tl ve BİST'ten den uzak durun.
    Ama daha şimdi Bloomberght de izledim bir adam BIST için hala ucuz diyor tabi bardağın neresinden baktığınıza bağlı, örneğin siz sayın power Dolar bazında bu ucuz BIST de girebilirsiniz ama Tl ciler için durum ne yazık ki hiç bir yerde parlak değil. Aman ha ! sakın Bist goygoyu yaptığım sanılmasın benim düşünceme ve tecrübelerime göre BIST alenen resmi soygun yeridir, fazla kafa takılmaması herkesin yararına olur.

7.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    mevduat cazibesini yitirdi,3.60 geçilince dolara girmeliydik,mb ileride daha sert faiz artışı yapmak zorunda kalacak,ben de dolar almaya başladım biraz vardı 3.56 maliyetli ekleme yaptım.
    Bende bozdurduğum bazı dolarları gene almaya başladım, gecelik faizde tutuyordum.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    UYARI

Şeker gece gündüz dün açtırmıştım. Tüm detayları konuşmuştum. Sabah 240 binlik dolar aldım internetten. M.t. hemen aradı. - Efendim gece gündüz tl. hesabınızla dolar almışsınız. Dolara günlük ( gece gündüz faizimiz yok, isterseniz dolar vadeli yapalım . dedi.

Kızım dün biz ne konuştuk. Para tl. ise 14,25 oran, dolarda ise 3,75, avroda ise 1,75 demediniz mi ? deyince . Maalesef yanlış biliyormuşum dedi. Bilginize.
    Sitesinde de olduğuna dair bilgi var, bence siz bir şubeye uğrayın; mt asıl şimdi yanlış bilgi veriyor gibi.

Sayfa 453/997 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •