Sayfa 453/591 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553 ... SonSon
Arama sonucu : 4723 madde; 3,617 - 3,624 arası.

Konu: EGSER - Ege Seramik

1.  Alıntı Originally Posted by Turquaz Yazıyı Oku
    Onca güzel fırsatları hiç eden dede

İlk olumsuzlukda çaktı geçti

Bir fırsat beklediğini biliyordum.

Asıl incelenmesi gereken bu tür şirketler

Hayrını görmeyesin dede

Qua ve uşaktan bu tür haber gelirse eyvallah

Ama gelmezse bu haber şüphelidir benim için

Tabi bence

Bu dededen her şey beklenir

İncelenecek şirketmi arıyorsun SPK

Al sana şüpheli şirket

Hayrını görmeyesin dede

Yediğini çıkartamayasın

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
     Alıntı Originally Posted by muratertug Yazıyı Oku
    Yönetim Kurulumuzun 26 Eylül 2022 Pazartesi günü (bugün) gerçekleştirmiş olduğu toplantıda;

Dünyada ve Ülkemizde,*2020 yılı başından itibaren olumsuz etkileri halen devam eden Covid 19*pandemisi ile 2022 yılında patlak veren Rusya Ukrayna savaşının olumsuz*sosyo-ekonomik etkileri ile beraber, tedarik zincirindeki bozulmalar*paralelinde hammadde ve emtia fiyatlarının yükselmesi, enerji fiyatlarının*kontrol edilemez yönde artmaya devam etmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle, Şirketimiz*ticari faaliyetleri olumsuz yönde etkilenmiştir. Genel ekonomik zorlayıcı*etkilerin bertarafı maksadıyla, Şirketimiz genelinde tasarruf tedbirleri alınmıştır.*Tasarruf tedbirlerinin alınması ve uygulanmasına karşın, seramik sektöründeki gerek*dış pazar, gerekse iç pazardaki daralmanın giderek artması, siparişlerin*azalması sebebiyle, tasarruf tedbirlerinin gözden geçirilmesine ve ilave*tedbirler alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bu kapsamda;

1. Yukarıda*belirtilen gerekçeler ve siparişlerin azalması*sebebiyle, verimsiz ve üretim siparişi olmayan üretim hatlarının geçici olarak*üretime kapatılmasına, burada çalışan personelin fabrikada belirlenecek diğer üretim*faaliyetlerini yapmak üzere görevlendirilmesinin değerlendirilmesine,*durdurulan faaliyetin bitim tarihinin Fabrika Müdürünün yazılı teklifi ve Genel*Müdür'ün onayı ile belirlenmesine,

2.*Şirketin ticari faaliyetlerinin verimli olabilmesi*için ilave tedbirlerin alınmasına, personel ile bilgi alışverişinde bulunulmasına,*gerek ticari konularda gerekse personel konusunda tasarruf tedbirlerini yeniden*gözden geçirilerek uygulanmasına, gerekli görüldüğü taktirde alınacak tasarruf*tedbirleri hususunda kurum, kuruluşlarla bilgi alış verişinde bulunularak*bilgilendirmelerin yapılmasına, personellere gerekli görülen bilgilendirmenin*duyurulmasına ve tebliğine,
    Oy birliği ile karar verilmiştir.
    Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız
    SM-M317F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    --------------------------------------
    Sayın Ortaklarımız,

26 Eylül 2022 pazartesi günü (dün) Şirketimiz tarafından açıklanan "Tasarruf Tedbirleri Alınması, Verimsiz ve Üretim Siparişi Bulunmayan Üretim Hatlarının Geçici Olarak Üretime

Kapatılması hk.." konulu açıklamamız neticesinde, yatırımcılarımızdan gelen talep üzerine ilave bilgi verilmesi gereksinimi duyulmuştur. Bu bağlamda;

Açıklamamızda belirtildiği üzere, azalan siparişlere bağlı olarak mamul stoklarındaki artışın azaltılarak üretim/stok dengesini korumak amacıyla, üretim hatlarının bir kısmında 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle üretime geçici olarak ara verilecek, bu tesisler bakıma alınacaktır.

Böylece, 2022 yılının son üç ayında 1,5 milyon m2 üretim azaltılacak olup, fabrikamızın son üç aylık üretim kapasitesine göre; yaklaşık %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörülmektedir.
    Şirketimizin kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durumu bulunmamakta olup, şirketimiz faaliyetlerine devam etmektedir.
    Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.
    ----------------------
    Şirketçe yapılan her iki açıklama yukarıdadır. Belirttikleri gibi siparişlerdeki azalma karşılığında stoklarda artma olduğuna göre
    yılsonuna kadar olacak olan satışlarda eldeki stoklar eritilecekse, satışların-zararın o nisbette düşebilecegini sanmıyorum. Düşüş %.25 varsayılırsa 4.döneme bölündüğünde tabii ki ortalaması %.6 olur da madem son dönemde %.6.lık düşüşe öngörebildiler hisse bugun niye %.10 düştü. veya düşmesine neden olunuldu./ytd..

3. Adamlar email ile sorduğum sorulara cevabı KAP ile vermiş sanki..Sormasak kimsenin umurunda değil detaylar.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
    Gelen KAP açıklamalarını dikkatle inceleyince açıklamalar arasındaki önemli nokta dikkatimi çekti.
    İlk açıklamada ,
    1. Yukarıda*belirtilen gerekçeler ve siparişlerin azalması*sebebiyle, VERİMSİZ ve ÜRETİM SİPARİŞİ OLMAYAN ÜRETİM HATLARININ GEÇİCİ OLARAK*üretime kapatılmasına..DENİLMİŞTİ.

İkinci açıklşamada ise,
    Böylece, 2022 yılının son üç ayında 1,5 milyon m2 üretim azaltılacak olup, fabrikamızın son üç aylık üretim kapasitesine göre; yaklaşık %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Madem gerek verimsiz gerekse üretim ve siparişi olmayan kısımlar kapatıldı. O zaman bu verimsiz yerlerde mi son üç aylık
    çalışmada %.25.lik üretim kaybı olacak. Hani verimsiz yerlerdi../ytd..

Ben şahsen bu açıklamaların benzerlerini aynı işkolunda çalışan KLKİM, OUAGR ve UŞAK seramik fabrikalarının da bir
    şekilde açıklamalarını beklerim ki aynı işkolundaki kriz beni tatmin etsin. Ama şimdilik hiçbirinin KAP açıklaması yok.
    Kaldı ki QUAGR birkaç gün önce yılda 7500.m2.lik yeni üretim tesisini denemeye açtığını açıkladı../ytd..

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    1) Geçici olarak üretimi durdurulan bölümler toplam üretim kapasitesine oranı nedir? Toplam üretimin yüzde kaçını sağlamakta idi?
    2) Burada üretimi durdurulan ürünlerin temini stoklardan mı sağlanacak?
    3) Bu durum şirket satışlarında nasıl bir etkiye sebep olacak? Toplam satışlarda 2022 yılı 3. ve 4. Çeyrekleri itibariyle bu kısmı kapanmadan dolayı nasıl bir azalma öngörülüyor?

Ege Seramik İnfo'ya bu soruları gönderdim Yatırımcı İlişkileri için ama Yatırımcı İlişkilerinin doğrudan emailini bilen arkadaş varsa ve paylaşırsa sevinirim.
    Dün buna parelel bir mail i ben de gönderdim. Bakalım ne cevap verecekler

6.  Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    Gelen KAP açıklamalarını dikkatle inceleyince açıklamalar arasındaki önemli nokta dikkatimi çekti.
    İlk açıklamada ,
    1. Yukarıda*belirtilen gerekçeler ve siparişlerin azalması*sebebiyle, VERİMSİZ ve ÜRETİM SİPARİŞİ OLMAYAN ÜRETİM HATLARININ GEÇİCİ OLARAK*üretime kapatılmasına..DENİLMİŞTİ.

İkinci açıklşamada ise,

Madem gerek verimsiz gerekse üretim ve siparişi olmayan kısımlar kapatıldı. O zaman bu verimsiz yerlerde mi son üç aylık
    çalışmada %.25.lik üretim kaybı olacak. Hani verimsiz yerlerdi../ytd..

Ben şahsen bu açıklamaların benzerlerini aynı işkolunda çalışan KLKİM, OUAGR ve UŞAK seramik fabrikalarının da bir
    şekilde açıklamalarını beklerim ki aynı işkolundaki kriz beni tatmin etsin. Ama şimdilik hiçbirinin KAP açıklaması yok.
    Kaldı ki QUAGR birkaç gün önce yılda 7500.m2.lik yeni üretim tesisini denemeye açtığını açıkladı../ytd..
    Sn. Omerby, ben herhangi bir çelişki görmedim.
    Fırın yanıyor ve hat çalışıyorsa o hattan ürünler satılmak amacıyla çıkacak. Ama talep gelmez ise, o ürünler stokta bekletilecek. Firma, stoklarda şişen ürünlerin üretimini durdurmuş durumda.
    Aslında, önümüzdeki dönemde bazı ürünleri üretmeyip, stoklarından satacak olması ve işletme maliyetlerini düşürecek olmasını ben olumlu görüyorum. Bu 4.çeyrekte görülmeye başlayacaktır.
    Benim takıldığım nokta,
    Bu açıklamalar neden taksit taksit yapıldı? Hadi bir hata yapıldı diyelim…Yatırımcı ilişkileri 2.açıklamayı işlemler kapanmadan yapamaz mıydı?
    Açıkçası, bu bilgilendirmelerde kötüniyet ten başka bişey göremiyorum.
    İlk kap ın zamanlaması bile ilginç değil mi? Uşak tavan, qua +6 % ile günü kapatmış ve bu abuk sabuk kap geliyor.

İnsan önce ahlaklı olacak!

7. Kesinlikle katılıyorum. Bu açıklamayı kötü niyetli olarak varsaymazsak bile çok çok acemice yapılmıştır. Yani stokta şişen ürün üretimini durdurmak gibi görece basit bir olayı telegram vs ortamlarda "egser üretimi durdurmuş" cümlesi ile haber verilebilecek bir açıklama ile duyurmak iyi niyetli olamaz.
     Alıntı Originally Posted by Gogos Yazıyı Oku
    Sn. Omerby, ben herhangi bir çelişki görmedim.
    Fırın yanıyor ve hat çalışıyorsa o hattan ürünler satılmak amacıyla çıkacak. Ama talep gelmez ise, o ürünler stokta bekletilecek. Firma, stoklarda şişen ürünlerin üretimini durdurmuş durumda.
    Aslında, önümüzdeki dönemde bazı ürünleri üretmeyip, stoklarından satacak olması ve işletme maliyetlerini düşürecek olmasını ben olumlu görüyorum. Bu 4.çeyrekte görülmeye başlayacaktır.
    Benim takıldığım nokta,
    Bu açıklamalar neden taksit taksit yapıldı? Hadi bir hata yapıldı diyelim�Yatırımcı ilişkileri 2.açıklamayı işlemler kapanmadan yapamaz mıydı?
    Açıkçası, bu bilgilendirmelerde kötüniyet ten başka bişey göremiyorum.
    İlk kap ın zamanlaması bile ilginç değil mi? Uşak tavan, qua +6 % ile günü kapatmış ve bu abuk sabuk kap geliyor.

İnsan önce ahlaklı olacak!
    ELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. İyi niyet olsaydı

Tasarruf amacıyla,hem fırınların bakımını yapmak hemde satışlarımızı stokdan yapmak amacıyla üretim hatlarımızı sırasıyla bakıma alıyoruz

Türünden bir açıklama yapar

Detayları %25 düşüşün görüleceği bilançoda açıklayablirdi

Tamamen kötü ve art niyet taşıyan açıklamadır

İncelense yukarıdan satış yaptıkları

Onlarıda aşşağıdan alacakları görülebilir

Her çıkış denemesinde satış geliş nedeni demekki buymuş

Tabi bence

Sayfa 453/591 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız