--------------------------------------
Sayın Ortaklarımız,
26 Eylül 2022 pazartesi günü (dün) Şirketimiz tarafından açıklanan "Tasarruf Tedbirleri Alınması, Verimsiz ve Üretim Siparişi Bulunmayan Üretim Hatlarının Geçici Olarak Üretime
Kapatılması hk.." konulu açıklamamız neticesinde, yatırımcılarımızdan gelen talep üzerine ilave bilgi verilmesi gereksinimi duyulmuştur. Bu bağlamda;
Açıklamamızda belirtildiği üzere, azalan siparişlere bağlı olarak mamul stoklarındaki artışın azaltılarak üretim/stok dengesini korumak amacıyla, üretim hatlarının bir kısmında 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle üretime geçici olarak ara verilecek, bu tesisler bakıma alınacaktır.
Böylece, 2022 yılının son üç ayında 1,5 milyon m2 üretim azaltılacak olup, fabrikamızın son üç aylık üretim kapasitesine göre; yaklaşık %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörülmektedir.
Şirketimizin kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durumu bulunmamakta olup, şirketimiz faaliyetlerine devam etmektedir.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.
----------------------
Şirketçe yapılan her iki açıklama yukarıdadır. Belirttikleri gibi siparişlerdeki azalma karşılığında stoklarda artma olduğuna göre
yılsonuna kadar olacak olan satışlarda eldeki stoklar eritilecekse, satışların-zararın o nisbette düşebilecegini sanmıyorum. Düşüş %.25 varsayılırsa 4.döneme bölündüğünde tabii ki ortalaması %.6 olur da madem son dönemde %.6.lık düşüşe öngörebildiler hisse bugun niye %.10 düştü. veya düşmesine neden olunuldu./ytd..
Adamlar email ile sorduğum sorulara cevabı KAP ile vermiş sanki..Sormasak kimsenin umurunda değil detaylar.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Gelen KAP açıklamalarını dikkatle inceleyince açıklamalar arasındaki önemli nokta dikkatimi çekti.
İlk açıklamada ,
1. Yukarıda*belirtilen gerekçeler ve siparişlerin azalması*sebebiyle, VERİMSİZ ve ÜRETİM SİPARİŞİ OLMAYAN ÜRETİM HATLARININ GEÇİCİ OLARAK*üretime kapatılmasına..DENİLMİŞTİ.
İkinci açıklşamada ise,
Böylece, 2022 yılının son üç ayında 1,5 milyon m2 üretim azaltılacak olup, fabrikamızın son üç aylık üretim kapasitesine göre; yaklaşık %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörülmektedir.
Madem gerek verimsiz gerekse üretim ve siparişi olmayan kısımlar kapatıldı. O zaman bu verimsiz yerlerde mi son üç aylık
çalışmada %.25.lik üretim kaybı olacak. Hani verimsiz yerlerdi../ytd..
Ben şahsen bu açıklamaların benzerlerini aynı işkolunda çalışan KLKİM, OUAGR ve UŞAK seramik fabrikalarının da bir
şekilde açıklamalarını beklerim ki aynı işkolundaki kriz beni tatmin etsin. Ama şimdilik hiçbirinin KAP açıklaması yok.
Kaldı ki QUAGR birkaç gün önce yılda 7500.m2.lik yeni üretim tesisini denemeye açtığını açıkladı../ytd..
Sn. Omerby, ben herhangi bir çelişki görmedim.
Fırın yanıyor ve hat çalışıyorsa o hattan ürünler satılmak amacıyla çıkacak. Ama talep gelmez ise, o ürünler stokta bekletilecek. Firma, stoklarda şişen ürünlerin üretimini durdurmuş durumda.
Aslında, önümüzdeki dönemde bazı ürünleri üretmeyip, stoklarından satacak olması ve işletme maliyetlerini düşürecek olmasını ben olumlu görüyorum. Bu 4.çeyrekte görülmeye başlayacaktır.
Benim takıldığım nokta,
Bu açıklamalar neden taksit taksit yapıldı? Hadi bir hata yapıldı diyelim…Yatırımcı ilişkileri 2.açıklamayı işlemler kapanmadan yapamaz mıydı?
Açıkçası, bu bilgilendirmelerde kötüniyet ten başka bişey göremiyorum.
İlk kap ın zamanlaması bile ilginç değil mi? Uşak tavan, qua +6 % ile günü kapatmış ve bu abuk sabuk kap geliyor.
İnsan önce ahlaklı olacak!
Kesinlikle katılıyorum. Bu açıklamayı kötü niyetli olarak varsaymazsak bile çok çok acemice yapılmıştır. Yani stokta şişen ürün üretimini durdurmak gibi görece basit bir olayı telegram vs ortamlarda "egser üretimi durdurmuş" cümlesi ile haber verilebilecek bir açıklama ile duyurmak iyi niyetli olamaz. ELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyi niyet olsaydı
Tasarruf amacıyla,hem fırınların bakımını yapmak hemde satışlarımızı stokdan yapmak amacıyla üretim hatlarımızı sırasıyla bakıma alıyoruz
Türünden bir açıklama yapar
Detayları %25 düşüşün görüleceği bilançoda açıklayablirdi
Tamamen kötü ve art niyet taşıyan açıklamadır
İncelense yukarıdan satış yaptıkları
Onlarıda aşşağıdan alacakları görülebilir
Her çıkış denemesinde satış geliş nedeni demekki buymuş
Tabi bence
Yer İmleri