Bir fıkra ile bitirelim. şimdiden herkese sağlıklı, neşeli, keyifli ve bol kazançlı haftalar olsun...
selamlar...
.
Peder John'un Cumartesi gecesi banyo zamanı gelmiş, genç rahibe Magdalena yaşlı rahibenin kendisine verdiği*talimata uygun olarak banyo suyunu ve havluları hazırlamıştı.
Magdelene ayrıca, eğer kendine hakim olabilirse Peder John'un*çıplak bedenine bakmaması fakat Peder'in kendisine söylediği*herşeyi yapması ve dua etmesi talimatını da almıştı.*
Ertesi sabah, yaşlı rahibe Magdelene'ye Cumartesi gecesi*banyosunun nasıl gittiğini sordu.*
"Ahh hemşire..." dedi genç rahibe rüyadaymışçasına... "Kurtarıldım!"
"Kurtarıldın mı? Bu harika birşey nasıl oldu ?" diye sordu*yaşlı rahibe.*
"Şey, Peder John su dolu küvette yatıyordu. Kendisini*yıkamamı istedi. O'nu yıkarken, elimi Tanrı'nın cennetin anahtarını sakladığını söylediği bacaklarının arasına doğru itti.*
"Öyle mi yaptı?" dedi yaşlı rahibe dümdüz bir sesle.*
"Ve Peder John, eğer cennetin anahtarı benim kilidime uyarsa,*cennetin
kapılarının açılacağını ve kurtuluşumun ve ebedi huzura*kavuşmamın temin edileceğini söyledi ve sonra Peder John cennetin anahtarını kilidimin içine soktu."
"Gerçekten mi ?" dedi yaşlı rahibe daha da düz bir sesle.*
"Önce korkunç bir acı verdi, fakat Peder John kurtuluşa giden*yolun çoğunlukla ızdırapla dolu olduğunu, ama daha sonra Tanrı'nın güzelliğinin, içimi müthiş bir coşku ve zevkle dolduracağını*söyledi. Ve öyle de oldu, kurtarılmak çok güzel bir duygu."*
"O günahkâr bir şeytan!" dedi yaşlı rahibe. "Bana onun, İsrafil'in*borazanı olduğunu söyledi ve ben kırk yıldır o borazanı üflüyorum!"
Yer İmleri