Sayfa 454/925 İlkİlk ... 354404444452453454455456464504554 ... SonSon
Arama sonucu : 7395 madde; 3,625 - 3,632 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. 1 dolar 140 ruble olmus, 2 haftada 2ye katlamis. Ama Rusya satislarimizi etkilemez bu mu diyelim simdi? Sessiz kalinca keske gorunmez olsa, etkilemese..

Turk Lirasi %50 deger kaybetti son ceyrekte. Siz, bunun bizim yurtici satislarimizi etkilemedigini mi dusunuyorsunuz gercekten.

Kron'un basi, kendinden kaynaklanmayan sebeplerden, kuruldugundan beri hep sikintilarda oldu.. Yok ulkedeki sikintilar, yok cevre ulke sikintilari, yok pandemi.

Yatirim tavsiyesi degildir

2.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    şirkette ciddi büyüme mi var?

kötülediğim veya övdüğüm yok .. gerçek neyse o !!! Gerçek Neyse onu söylüyorum , sen kötülemek anlarsın , bir başkası da iyilik olarak anlar bu gerçekleri okuduğunda ve herkes kendine göre pozisyon alır!!!!

pekiii gelelim asıl konuya ...

satışların 5 senedir dolar bazlı yerinde sayarak mı bu büyüme ?

ha sen şimdi diyeceksin işte ürün tanıtımı, ürünlere geliştirildi eksiklikler giderildi ve bunlar süreç alan şeyler , yok çalışan sayısı 3e katlandı, gartner martner falan filan ... bu süreçte bunlar da büyüme sayılır gibi cümleler kurakacaksın ...

ama artık yemez bunlar masal masal ....bu cümleler hayal satma cümleleri...

ben ciroya bakarım ciroya ... 5 sene önce, 3 sene önce , hatta 2 sene önce neler söylendi ? hangisi gerçekleşti ?

işte geldik 2022ye.. dolar bazlı ciro bırak yerinde saymayı geri gitmiş..

daha önce yazdığım gibi .. dedem de şirket kursa 500 senede o şirket bi yerlere zaten gelir ...

önemli olan vade vade... bana böyle insider gibi şiketler lazım bunun gibi kaplumbağa şirketleri değil.

15 sene oldu kurulalı kron yaptığı ciro 6-7 milyon dolar ayıp be ayıp..

insider 10 senede unicorn oldu.

Yerli Girişim Insider, 121 Milyon Dolarlık Yeni Yatırımla Türkiye'nin Yeni "Unicorn"u Oldu!

https://www.webtekno.com/insider-yen...u-h121183.html

https://www.youtube.com/watch?v=AHwn...annel=Webrazzi

bir de illa ben kron, insider gibi unicorn olsun da demiyorum.... her şirket olamaz o da ayrı konu.. ancak en azından madem yüksek teknoloji şirketisin yani 15 senede bir 300-400 milyon dolarlık şirket bile olamadın...

yav 15 sene oldu kurulmuşsun ciron 6-7 milyon dolar , kendine yüksek teknoloji şirketi diyorsun vs peki 15 senede 30 milyon dolar piyasa değeri nedir kardeşim ?

Ayıp bee ayıp
    1000 yazilim sirketi kurulur, 5 tanesi cok basarili olur, 100 tanesi basarili olur, 400 tanesi vasat olur, 200 tanesi duse kalka gider,300 tanesi batar.

Sen o 5 taneyi gostermeye devam et.

Yatirim tavsiyesi degildir.

3. Röportaj taze gelmiş ...

helal olsun İnsider a helal !!!

https://www.youtube.com/watch?v=h4q9...annel=Webrazzi

4. Evet Usta abim ayni fikirdeyim senin son birkac yorumuna bakarak alim satım yapacak kimse yoktur. Kront başlığı altina görüş yazacak ilk adamsin 2. değil. Amacim ovmek degil gercekten seffaf olarak değerlendirme yapan ve bilgiler aktaran birisin bunu düşünenler de var bilesin. İyi günler.

5. Umit Celik roportajindan alintiladigim, onemsedigim kisimlar:
    https://www.youtube.com/watch?v=5Sie-XX-37k

1-) Gelirlerinin %42'si yurtdisi kaynakli.
    2-) Cok hizli bir sekilde B-C planlarini isleme sokabilen bir sirket.
    3-) 5 kitada yaklasik 20 ulkeye satis yapmakta.
    4-) Guney Amerika, Amerika, Rusya, Pakistan ulke olarak ve EMEA, APAC, Guney Asya bolge olarak one cikan bolgeler. Su anda ise ozellikle Bagimsiz Devletler toplulugu dedigimiz Azerbaycan, Gurcustan bolgelerinde satis yapmaya calisiyor. Cok genis bir agda, yumurtayi farkli farkli sepetlere koyarak operasyonu goturmeye calisiyor.
    5-) Pakistan'in Telekomu diyebilecegimiz PTCL'e satis yapmakta. Yine Pakistandaki bir mobil operatore CG Logger verildi. Amerika'da Pega denilen cok buyuk bir yazilim sirketinin butun PAM altyapisi Single Connect ile bagdasmis durumda. Yine Amerika'da ismini veremeyecegim binlerce kullanicili gercekten cok buyuk bir finans kurumu musterilerimiz arasinda.
    6-) Single Monitor urunumuz TurkSat'in bir ihalesinde, e-devletin butun ag yapisindaki cihazlarin performasini 7/24 izliyor ve olcumluyor. Oradan gelen talepler neticesinde, yeni cozumler uretilip modifeler yapilmakta.
    7-) Daha yenilerde, bir finans sirketinden Quality Assurance urunumuzde grafik analiz aracina ... entegrasyon talep edildi, bu da bizim icin yeni bir seydi ama bir proje plani hazirladik ve bu da bizi gelistiren bir sey olacak. Musterilerimizden gelen talepler dogrultusunda zayif kaslarimizi gelistiriyoruz.
    8-) Bizim amiral gemimiz Single Connect. Bu, bir arabanin emniyet kemeri gibidir. Bugun bir arabayi emniyet kemeri olmadan satabilir misiniz, ben buna benzetiyorum PAM'i. Kimin hangi yetkilerle hangi cihaza girecegini duzenliyor.
    9-) Onumuzdeki 10 yil icerisinde Single Connect daha fazla gelisecek ve buradaki ihtiyaclar daha da artacak diye dusunuyorum.
    10-) Bir cok Telekom'un kullandigi Marta AAA'yi finans sistemine entegre ettik. Ozellikle POS cihazlari dogrulama altyapisini bankalara vermeye basladik. Su anda bir banka ile implementasyon bitti yine buyuk bir banka ile PoC islemine (test) basladik. Ben hem finans sektorunde hem telekom- mobil operatorlerde cok ciddi anlamda IoT bacaginda bu urunun geleceginin oldugunu dusunuyorum.
    11-) 145 calisanimizin yuzde 90'i muhendis. Kron'a giren muhendisler genelde staj asamasinda Kron'a gelmisler.
    12-) Genclere tavsiyem, bu siber guvenlik isi cok farkli noktalara gidecek, bu konuda gelisimin sonu yok.

Yatirim tavsiyesi degildir

6. 5 senedir aynı tantana. böyleyiz , şöyleyiz , büyüyeceğiz vs ...

sonuç 6-7 milyon dolar ciro..

30 milyon dolar piyasa değeri ..

trajikomik olmaya başlıyor artık olay

7. Rusya satışlarından dolayı büyümenin sekteye uğraması…
    Kim ne demek istiyor veya yanlışlıkla diyor anlaması zor değil çok net söylüyorum Rusya satışları bizi %10 dahi etkilemeyecek belki sıfır Buda benim görüşüm yatırım tavsiyesi değildir.
    Oldu bitti

8.  Alıntı Originally Posted by Mao Yazıyı Oku
    Rusya satışlarından dolayı büyümenin sekteye uğraması…
    Kim ne demek istiyor veya yanlışlıkla diyor anlaması zor değil çok net söylüyorum Rusya satışları bizi %10 dahi etkilemeyecek belki sıfır Buda benim görüşüm yatırım tavsiyesi değildir.
    Oldu bitti
    Rusya olayı neden bu kadar büyüdü anlamış değillim.. kaldı ki belki Rusya fırsat ta olabilir Kron için çünkü diğer şirketler pazardan çekildiler rusya pazarından ...

mesele Rusya değil zaten..

konsolide bi türlü satışlar patlama yapamıyor kaç senedir ciro yerinde sayıyor dolar bazlı ..

piyasa değeri kaç senedir yerinde sayıyor dolar bazlı olarak..

mevye sebzeden tut her şeyin fiyatı zaten 2-3 senede 4-5 kat arttı..

bunlar da tüketim maıl olmasına rağmen fiyatları arttı ... şirket gibi üreten bir varlık ta değiller..

sorun burda

Sayfa 454/925 İlkİlk ... 354404444452453454455456464504554 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •