Sayfa 454/537 İlkİlk ... 354404444452453454455456464504 ... SonSon
Arama sonucu : 4294 madde; 3,625 - 3,632 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1. Bütün şirketler için zor geçiyor bu sene, hisse 9 ayın dibindeyken ve ortada zarar yokken 143 milyon kar varken bu satış hiç normal değil.
    Onca olumlu haber gelirken hiç bu kadar prim yapıp kalmış mıydı, öyle olsaydı 80 liraydı şimdi.
    ABD fabrika kurulumu, Suud Neom tedarikçisi ve fabrika kurumu, JES yatırımı, gelen ihracat rakamları bu haberlere üstüne kuruş koymadı, Katti hocam ya kaymağını yeriz ya da helvasını biz kavuracağız, kocaerin koyunu sonra çıkar oyunu.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2. bundan sonra üçüncü çeyreklere odaklanmak lazım...üçüncü çeyrekte çelik fiyatları ne oldu ?? döviz kuru ne oldu ?? diğer taraftan işçilik ve enerji fiyatlarında ne tür değişimler oldu ?? ihracat rakamları nasıl oldu ?? yurtdışı piyasalar genişledi mi daraldı mı ??

bu soruların cevabı bize üçüncü çeyrek için ışık tutacak..tek bildiğim döviz kuru üçüncü çeyrekte %10 a yakın yükseldi...bu olumludur...diğer faktörleri hiç araştırmadım...bunları tek tek araştırmak lazım...dua edelim de bu en kötüsü olsun...piyasalar geleceği satın almak ister....en kötüsü bu ise ?? kocaer de yavaş yavaş toparlanır....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bundan sonra üçüncü çeyreklere odaklanmak lazım...üçüncü çeyrekte çelik fiyatları ne oldu ?? döviz kuru ne oldu ?? diğer taraftan işçilik ve enerji fiyatlarında ne tür değişimler oldu ?? ihracat rakamları nasıl oldu ?? yurtdışı piyasalar genişledi mi daraldı mı ??

bu soruların cevabı bize üçüncü çeyrek için ışık tutacak..tek bildiğim döviz kuru üçüncü çeyrekte %10 a yakın yükseldi...bu olumludur...diğer faktörleri hiç araştırmadım...bunları tek tek araştırmak lazım...dua edelim de bu en kötüsü olsun...piyasalar geleceği satın almak ister....en kötüsü bu ise ?? kocaer de yavaş yavaş toparlanır....
    Bu seneyi pas geçiyorum, sektörde toparlanma olsa bile etkisi ancak ve ancak 2025 ilk çeyreklerde olur, diğer konular da biraz netleşir o zamana kadar. Bilançoyu da o kadar geç gönderdiler tam da ralli başladığı gün gelmesi ve %6 düşmesi bizim için talihsizlik oldu, diğer hisselerde malı götüren satınca illa ki buna da bakacaklar, hepsinin bilançosu mükemmel değil ki.

4. Kocaerde en büyük hayal kırıklığım cirodaki gelisiminin bu kadar kötü olması..

Her ay büyüyen milyon dolarlık işler,çelik üretiminde hacimsel olarak düşüş gostermemesi ve katma değerli ürünlerinin artmış olmasına rağmen cirosunu gecen sene ceyrekliğe göre yaklaşık %26 düşürmüş olması nerden bakarsan bak fiyasko..

Net kârdaki düşüşü anlayabiliyorum.Enf muh etkisi,vergiler,finansal giderlerin artmasi vs kârlılıgı törpülüyor bu gayet normal ama ciroda gelişim gösterememesi şaşırtıcı oldu benim için..

Sirket de aciklamis evet döviz kurunu,ham çeliğin fiyatinin düşmesini bu kötü sonuclarin sebebi olarak göstermiş ama bu kadar vasat sonuç yakışmadı.

Bilanco öncesi 2025 in iyi performans gösterecek hisselerinden biri olarak düşünürken bu düşüncemi 2025-2027 olarak daha uzun br vadeye genişletiyorum.

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

5.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Kocaerde en büyük hayal kırıklığım cirodaki gelisiminin bu kadar kötü olması..

Her ay büyüyen milyon dolarlık işler,çelik üretiminde hacimsel olarak düşüş gostermemesi ve katma değerli ürünlerinin artmış olmasına rağmen cirosunu gecen sene ceyrekliğe göre yaklaşık %26 düşürmüş olması nerden bakarsan bak fiyasko..

Net kârdaki düşüşü anlayabiliyorum.Enf muh etkisi,vergiler,finansal giderlerin artmasi vs kârlılıgı törpülüyor bu gayet normal ama ciroda gelişim gösterememesi şaşırtıcı oldu benim için..

Sirket de aciklamis evet döviz kurunu,ham çeliğin fiyatinin düşmesini bu kötü sonuclarin sebebi olarak göstermiş ama bu kadar vasat sonuç yakışmadı.

Bilanco öncesi 2025 in iyi performans gösterecek hisselerinden biri olarak düşünürken bu düşüncemi 2025-2027 olarak daha uzun br vadeye genişletiyorum.

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
    Aynen, ben de ciroya şaşırdım açıkçası, sadece alınan siparişleri toplasan yine 10 kağıt gelmeliydi, belki de sene sonu bilançosunda açığı kapatır.

6. Patron ne kadar kap atıyor ve fiyatlama oluşuyorsa o hisseyi almayın..uzak durun..

7. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1334651

Vertu ve Teknosa'dan sonra Kocaer'de gerçek ciro ve finansal rakamları açıklayacağını bildirdi.

Normal olarak vergi soruşturmasına uğrayan bir şirketin defterleri, fatura vs herşeyi incelenir .O sebeple şirketler görünür hesaplarda kalem oynatıp rakamları değiştiremezler.Çünkü bunun büyük cezası vardır. Maliye ve ilgili resmi dairelerde bunu yapamazlar, kanun da çıkarılsa bu kabul edilemez. Üstelik finansal rakamlarıyla oynanan bu şirketler borsada işlem görüyorsa rakamların enf. muh.adı altında değiştirilmesi şirketlerin şeffaflığını yitirmesi ve borsanın da tamamen güven kaybetmesine sebep olacaktır.

Normalde kâr etmiş bir şirketin e.m. ile kârının düştüğünü ve hatta zarar ettiğini; satışları,kâr marjı ve fin. borçları yüzünden kâr etmesi mümkün olmayan şirketlerin ise kâr etmiş hatta çok kâr etmiş göründüğü garip bilançolar ortaya çıkmaktadır.

Bu durum, bazı şirketlerin lehineymiş gibi görünsede, kısa ve uzun vadede borsa şirketleri,halka açılacak yeni şirketler ve yatırımcılar kısaca tüm borsa değer kaybederek bunun zararını görecektir.

Bilançolarda fiziki olmayan , temettüsü olmayacak fiktif kârların yatırımcı açısından bir anlamı yoktur. Şirketlerin de değer kaybetmelerinden rahatsızlık duyarak e.m.siz bilanço da göndermeye başladıklarını görüyoruz..
    Cirolarda da oynamalar vardır. Örneğin Kocaer cirosunu %50 artırmasına rağmen( buda em.li ise % 25 diyelim) artış em.le tırpan lanmış ve % 23 eksi yazmıştır. Sanırım şirket te bu yüzden rahatsızlık duymuştur.

Tüm bu gerekçelerle borsanın selameti açısından Sn .Mehmet Şimşek' e çağrımızı tekrar ediyoruz.

Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Vertu'nun em.li bilanço açıklamasını vermiştik. Teknosa'dan gelen benzer bir açıklamayı da Sn. Hissedarxd buraya almış. Ortak vurgulamada ise'' yatırımcılar ve analistler tarafından sağlıklı bir analiz yapılabilmesi için'' deniyor. Yani her 2 açıklamada da em.li bilançolar ile sağlıklı analiz yapılamadığı anlatılıyor..

Haberde ise Sn. Mehmet Şimşek em.in iş çevreleri yani patronların isteği üzerine getirildiğini ,küçük işletmelerden ise kolaylık için geçici dönemlerden çıkarılacağını söylemiş.

Biz em.li bilançoların getirilme isteğinin bu kadar masum olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz.Patronlara avantaj sağladığı söylenen bu uygulama aynı anda yatırımcıya zarar vermektedir. Çünkü sadece biz değil artık bazı şirketlerde em.li bilançolar ile sağlıklı analiz yapılamadığını söylemekte ve bu amaçla em.siz bilançolara da yer vermekteler.
    Sağlıklı analiz yapılamıyorsa bu yatırımcıya zarar veriyor demektir. Yatırımcıya zarar verdiğini bilerek israr etmek ise burada bir art niyet olabileceğini bize düşündürtecektir.

Buradan Sn. Mehmet Bey'e bir teklifimiz olacak. İş çevrelerinin ve küçük işletmelerin zarar etmesini em.li bilançolar ve aldıkları kararlarla önleyen Mehmet Bey isterse yatırımcıların zarar etmesini de pekalâ önleyebilecektir.

Madem bazı şirketler yatırımcıyı korumak için em.li yanında em.siz bilançoda yayınlıyorlar ,yatırımcıyı zarardan korumak amacıyla emli bilanço yanında em.siz bilanço yayınlamayı da şirketlere mecbur tutsunlar. Yine vergilerini em.liye göre ödesinler.
    Bunun yapılması halinde ne hazinenin ne de şirketlerin bir zararı olacaktır.Aksi halde bu sistem iptal edilsin.Yatırımcının zararı pahasına bi zahmet şirketler açıktan kâr etmesin.

Bunun yapılması ve iş çevrelerinin buna itiraz etmemesi aynı zamanda em.li bilanço isteğinin art niyetli bir istek olmadığını bizlere gösterecektir.

Aksi halde şirketlerin gerçek ciro, kâr, zarar vs kalemleri , fiktif ve gerçek olmayan kalemlerle değiştirilmiş , gerçek performanslar yatırımcıdan gizlenmiş olacaktır.

8.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Kocaerde en büyük hayal kırıklığım cirodaki gelisiminin bu kadar kötü olması..

arkadaşlar yanlış hatırlamadıysam üretim %10 civarlarında artmış....ama ürün fiyatlarındaki düşüşten dolayı ciro düşmüştür...burada üretim miktarı önemlidir...hala üretiyor ve bunları satabiliyorsa sıkıntı yoktur....ürün fiyatı ise ekonomik şartlar iyileştiğinde düzelecektir....

kardemir d nin 1 milyardan fazla zarar ettiğini söylüyorlar...demek ki ortam gerçekten de çok kötü...kocar bu ortamda kar ediyorsa da sevinmek lazım...70 tl den 39 lara düşmesi bana göre bu bilançoları fiyatladığını gösteriyor...döviz de yüzde 10 çıktığına göre en kötüsü yaşanmış olması lazım...tabi diğer çelik fiyatları ..vb şartları da görmek lazım...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 454/537 İlkİlk ... 354404444452453454455456464504 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •