Sayfa 455/1032 İlkİlk ... 355405445453454455456457465505555955 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,633 - 3,640 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Bütün bu gelişmeler ışığında Rosneft-BP anlaşmasını basit bir ticari sözleşmeden öte belki de tarihi olarak İngiltere ile Rusya İmparatorlukları arasındaki ‘Büyük Oyun’u sona erdiren ve taraflar arasında stratejik ittifak tesis eden 18 Mart 1915 tarihli İstanbul Anlaşması’na benzetmek abartı olmayacaktır. Sözkonusu tarihi anlaşmanın içeriği ve ülkemiz üzerindeki sonuçları dikkate alındığında Rosneft-BP anlaşmasının etkilerinin de ‘günü kurtarma’ odaklı idare edilen Türkiye enerji sektörü ve ilgili siyasi gelişmeler açısından son derece mühim sonuçları olacağını iddia etmek güç değildir.
    http://ankaenstitusu.com/rosneft-bp-...in-isareti-mi/

Bu coğrafyada gerçekleşen olaylara biraz daha uzaktan bakmak lazımdır...Skripal olayı ile ilgili son gelişmelere özellikle atıf yapmamın sebebi de yukarıdaki analizin devamı sayılabilir mesela...Rusya'ya yönelik kapsamı ve şiddeti giderek artan ambargolar, Katar'ın (Rosneft bağlantısı sebebiyle) köşeye sıkıştırılmaya çalışılması, geçenlerde Trump'ın yaptığı "İtalya'nın borçlarını üstlenebiliriz" açıklamaları, AB'nin sona erdirilmesi ile ilgili hamleler vs nin altındaki sebepler de bununla alakalı...İlk bakışta bu olaylar birbirinden bağımsız gibi gözükse de jeoekonomik anlamda tamamen içi içe ve Trump ABD'sinin temel stratejisi bu girift yapıyı (işte ben buna küresel çete diyorum) dağıtmaya yönelik...

Bildiğiniz gibi bütün bu gelişmeler karşısında T.C. olarak bizim Misak-ı Milli talebimiz en üst perdeden herkese iletilmiş vaziyette...Şunu unutmamak lazım: Bir ülkenin C.Başkanının sık sık bunu dile getirmesi rastlantısal bir şey değildir ve Devlet-i Ali (bu terimi Osmanlı Devleti olarak çeviren ilk şapşal Murat Bardakçı denen şaklabandı, şimdi herkes bunu böyle sanıyor ve ben buna inanamıyorum; Devlet için en üst menfaati gözeten akıl'dır asıl kullanım maksadı) kararıdır bu...Aynı zamanda kaderidir de...Şimdi gidip -tekrar- Mısıroğlu'na bağlamazlar umarım bu yazdıklarımı...

Bu kadar cahillik...Ülkenin kurucusunun ne dediğini bu kadar anlamamak !...Aç bak bakalım, ne demiş, senden ne istemiş, hedefledikleri nelermiş ?...

Lan oğlum vasiyet budur işte, başka ne bekliyorsun, illa noter tasdikli mi olacak ???

Yok abi kızmıyacağım...Tamam...

Kaçtım...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

2.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Şunu iyi ayırt etmek lazım...Türkiye'nin bu bölgedeki doğalgazın çıkarılmamasına ilişkin bir stratejisi yok...Buradaki sorun işbu rezervler üzerinde tek başına hak iddiasında bulunan GKRY'nin tutumu...Haliyle kimle çıkarılırsa çıkarılsın, Türk tarafının Annan planıyla da 'zımnen' kabul görmüş olan (eşit olmasa bile mesela elde edilecek gelirden % 35-40 oranında pay alması-tamamen salladım abi) hak ve menfaatlerinin korunduğu herhangi bir anlaşmaya hayır denmeyecektir...Bu işin bir şeklide çıkmaza girmesi durumunda KKTC'nin Türkiye'ye ilhakı gündeme gelecektir...Ki, ara ara kısık sesle de olsa bu minvalde açıklamalar oluyor biliyorsunuz...
    Gönlümüzden geçen tabi işlerin sizin dediğiniz gibi gerçekleşmesi.
    Umarım 15 Milyar $ için ulusal çıkarlarımızdan feragat ettiğimiz bir duruma düşürmezler bizi. Çünkü mazallah bunun önü bir kere açıldı mı hep emsal teşkil eder, olan ülkeye olur. (gerçi ülkenin afyon verilmiş gibi şuursuz halde olan kısmına verilmesi gereken bir hesap hiç bir zaman olmadı, bu olası fecaat durumunda da bir şey değişeceğini sanmıyorum)

3. Umarım abi...Sonuçta Devlet dediğimiz şey insanlar tarafından yönetilen bir çeşit aygıt ve tarihin çöplüğünde öyle devletler var ki, o günün şartlarındaki organizasyon, imkan ve kabiliyetlerine bakıldığında "bu devlet nasıl batmış yahu" diyesi geliyor insanın...Naçizane görebildiğim şu ki; özellikle 15 Temmuz sonrası ülke yönetimindeki ağırlığı giderek artan "askeri sinerji" sayesinde bir süre daha kimse bize bulaşmaya cesaret edemez...Zaten Erdoğan'ın da güç aldığı nokta burası...Son günlerde Ergenekon üzerinden bu sinerjiye başlatılmış cılız ataklar gözlemlemekteyim ancak bu konjonktürde bu işlerden ekmek çıkaramazlar...TSK'nın hiç tereddütsüz reddettiği şu hangi çeşit namaz kılalım kavgası da bu minvalde gelişmeler...Bu tür haberleri çıkaranlara hizmet edercesine doğruluğunu araştırıp etmeden oraya buraya kopyalayıp yapıştırmamak lazım...Elimizden gelen -olsa olsa- budur...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

4. En sonki video tartışmasından da anlaşılacağı üzere bu orspu evlatlarının halâ çalışır klikleri var TSK içerisinde...Ve tastamam nasıl temizlenecek bu hainler bilemiyorum abi...Ha, umutluyum o ayrı...

Devleti müdürlüklere adam atamayla yönettik zannedenler
    hükümet etmenin aynı anda hüküm altına girmek olduğunu anladılar.
    devlet denilen görünmez kuşatıcı bir güç sizi ele geçirir.
    bir süre sonra o gizli elin hizmetçisi olursunuz.
    TR devletini değiştirmek üzere gelenler bir süre sonra kendileri değişmiş olarak dönerler.
    çünkü gelenlerin hiçbirinin felsefesi yok.felsefeleri tepkiden ibaret.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

6. Açıkça görülüyor ki Trump ABD'si bugüne kadar neo-liberal bir iklimde işine yarayan Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslararası örgütlerin artık ayağına dolandığına ve kendi çıkarlarına hizmet etmediğine inanıyor...İsrail'i destekleyerek oradaki uluslararası hukuksuzluklar yoluyla başta BM olmak üzere diğer STK'lara -subliminal yöntemlerle- zarar verme mevzusu da aynı minvalde şeyler...2018 yılı raporlarında Rusya ve Çin'in "stratejik rakipler" olarak tanımlanmasının altındaki en önemli sebep de budur abi...Çünkü her iki ülke de benim küresel çete dediğim ve global düzeyde oldukça karmaşık ilişkiler ağına sahip güçler tarafından kurulmuş bu ve benzeri yapılar aracılığıyla alttan alttan palazlandırılan ülkeler...Kime karşı derseniz ABD'deki Pentagon destekli derin devlete karşı...Bu büyük sistemi tehdit edebilecek yegane güç orasıdır netekim...Ve an itibariyle bu güç Trump'la birlikte...Erdoğan'ın benzer şekilde askeri sinerjiyle yakınlaşması da bundan...Bu politikanın mucidi Putin değil elbette ama Gorbaçov sonrası Rusya'nın karşı karşıya kaldığı enkaz durumundan çıkış yolunu bulan kişi olduğunu da kabul etmek gerekir...Son birkaç yıldır Şi Jinping de aynı minvalde dikkat ederseniz...Hedeflenen uçak gemisi sayısını en az 6 olarak deklare ettiler daha bugün...

Esasen burada irdelenmesi gereken temel husus Trump ve ekibinin son dönemde uyguladığı taktiklerin bu stratejisini gerçekleştirmek için ne derece etkili olduğudur...Nitekim taktik başarı ve stratejik basarısızlığın aynı anda mümkün olduğu tarihteki sayısız örneklerle sabittir...Ki, profesyonel strateji eğitiminin en çok odaklandığı dinamiklerden birisi de budur zaten...Çünkü taktik demek “sahada” kullandığınız yöntem ve yaklaşımları ifade eder...Strateji ise “siyasi amaç” yolunda taktik ve operasyonlara yön verme aracınızdır...Taktiksel başarı “saha”nın bir kısmında ya da tümünde rakibi bertaraf etmek suretiyle stratejik başarıya yol açar gibi gözükse de aslında öyle olmayadabilir...Ancak şu kesin bir gerçektir ki; stratejide yapılan hataları taktikle çözmek pek mümkün değildir...Devletleri yıkan da budur...

Dönem dönem Trump'ın satranç tahtasındaki çark etme hamlelerini buna bağlıyorum abi...Oyunu kaybetme riski yüksek hamleleri oyunun en başında uygulamak çoğu zaman hezimetle sonuçlanmıştır...Özellikle Türkiye ile ilgili hamleleri bu türden ve Erdoğan açısından oldukça rahatsız edici...

Bahçeli başta olmak üzere Malazgirt konuşmalarında verilen mesajlardan çıkarımım budur...

7. İran yargı erki sözcüsü Ejei, Babek Zanjani’nin neden hala idam edilmediğine yönelik soruya şu yanıtı verdi: “Kendisi iran dışında parası olduğunu söyleyip bu paraların tahsili için vekalet verdi ama bir gelişme yok. Kendisine ihtiyaç kalmadığı zaman idam cezası infaz edilecek.â€
    Yalan söylüyor...Zarrab davasında ABD'ye şirin gözükmek için TR'ye karşı bir koz olarak tutuyorlar bu herifi...Büyük ihtimal elinde çok ciddi bilgi ve belgeler var...Bildiğin ajan bu adam...

Sayfa 455/1032 İlkİlk ... 355405445453454455456457465505555955 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •