Sayfa 454/1032 İlkİlk ... 354404444452453454455456464504554954 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,625 - 3,632 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Gezdik geldik abi...Şükürler olsun...Kamp bu sene biraz daha sakindi ama, fiyatlarda da gözle görülür artışlar olmuş...Mesela geçen yıl Alakart'ta balık yanında 1 kadeh rakı 13 TL idi, soğuk mezesiz...Şimdi 16 TL...Enflasyon bardakta durduğu gibi durmamış yani...Şaka maka % 23...Aauuu !...

*

Gayet tabiki böylesi 'elit' bir forumda "Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim" diyen rahmetli ATATÜRK'ün "Düstûr-u halasımız olan Misak-ı Milliyi safai tarihe yazan milletin demir elidir" mirası ve dahi "Bir gün Türk birliğinin gerçekleşeceğine inanıyorum" vasiyetini Kadir Mısıroğlu denen bir meczuba atfedenlere, iş bu atıfları alıntılayıp yorum yapanlara rastlamayı büyük talihsizlik olarak addediyorum...Kaldı ki bu yazdıklarıyla o zat'a kendisinin bile tahayyül edemeyeceği bir paye verdiklerinden bile bihaber bu zavallılar ve ben bunu bilgisizliklerine veriyorum abi...Sonuçta bağışlamanın ve bağışlanmanın kurban kanının rezonansına kodlanarak talep edildiği günlerden geçmekteyiz...Ve rabbim affedicidir...

Bu vesileyle herkesin bayramını kutluyorum...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    @byccx
    Lutfen bilgi paylasanlari yipratmayin gereksiz yere. Burasi Halk Bankasi topigi. Once hisseye katkida bulunun. O yazi hisse ile ilgili de deme, onu yazan sayfalarca burda hisse ile ilgili de yazdi, su anda banka ve siyaset ic ice. Oteki turlusu trolluk oluyor maalesef.
    Bilakis...O yazılanlar uluslararası jeoekonomik perspektifler içeren ciddi bilgiler ve tamamıyla hisse ile ilgiliydi...Sen bile böyle düşünüyorsan yazık etmişim kendime yaw…

Ben kaçar abi...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

3.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Doğu Akdeniz'deki Kıbrıs münhasır alanında kalan bölgelerle ilgili İtalyan ENİ ile anlaşma yapmıştı GKRY...Geçen günlerde GKRY, İsrail, Yunanistan ve İtalya'nın planladığı EAST-MED Boru Hattı'nın Türkiye'nin kıta sahanlığı içerisinden geçeceği için, BMGHS'nin 79.3 fıkrasına göre bilgi verilip rızası alınması gerektiği alınmazsa uluslararası hukuka aykırı davrandığı için müdahale hakkı doğacağı felan tartışılmıştı...Hatta bizim savaş gemilerimiz o civarda 1-2 tur atınca da tırsıp gitti ENİ firması hatırlayalım...

Şimdi aynı bölgeye Exxon Mobiel'i davet ettiler...Ve İngiliz şirketleri bundan gayet rahatsız...Sonuçta garantör olarak bulundukları yerde birileri (buna Rusya ve -özellikle- İsrail de dahil) resmen cirit atıyor...Ama ne yazık ki sağlam tek 1 uçak gemileri vardı o da tamire alındı...Silahlı Kuvvetler diye bir şey yok ellerinde...

Bu açığı kimle kapayacaklar, Çin mi yoksa Türkiye ile mi göreceğiz...Afrika'daki tercihleri TR oldu...Ortadoğu'da ise biraz daha temkinliler bu konuda sonuçta buranın horozu her daim biz olmuşuz tarih boyunca ve bu gerçek sıkıntı verici onlar için...Ankara Anlaşmasına göre başka çareleri kalmayacak bana sorarsanız, en geç 2026...Tarih yaklaştıkça kokusu çıkar bu yazdıklarımın, şimdiden bir yere not edin bunları...Diğer bir konu, Çin yönetimi henüz bu tür bir aksiyona hazır olmadığını -hatta daha dün süper güç olma niyetimiz yok, kimseye meydan okumuyoruz- açıklamalarıyla sık sık deklare ediyor zaten...

Son olarak, geçenlerde İtalya'da yaşanan köprü/viyadük olayından da feci şekilde kıllanıyorum...O taşıyıcılara bir şeyler enjekte edipte direnç zayıflaması gibi bir şeyler yapmadılarsa bende bir şey bilmiyorum...Bu i.nelerin işi bu çünkü...
    https://www.al-monitor.com/pulse/afp...-us-qatar.html
    https://www.usnews.com/news/business...urkeys-dissent
    https://www.dailysabah.com/energy/20...ng-in-east-med

Bunlara ne diyorsunuz peki?
    Katardan geleceği söylenen 15 milyar $ yatırım karşılığında sus pus olup ENI, ExxonMobil ve Qatar Petroleumun Güney Kıbrıslılara bir olup bölgede gaz çıkartmalarına göz mü yumacağız dersiniz?

Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Bilakis...O yazılanlar uluslararası jeoekonomik perspektifler içeren ciddi bilgiler ve tamamıyla hisse ile ilgiliydi...Sen bile böyle düşünüyorsan yazık etmişim kendime yaw…

Ben kaçar abi...
    Dogru ama konuyu basindan sonuna takip etmeyenler icin baglanti kurmanin zor olabilecegini de gozonunde bulundurmakta fayda var. Ayrica benim anlama kabiliyetime fazla guvenme derim, "pacala" bile "capal" dedik. 100 kelime ile goturuyoruz durumu.

5. Günaydın, uzun zamandır yazmıyorum çünkü yazacak dişe dokunur birşey yok. Naçizane 4 - 4,5 senaryoları gündemdeyken iki kelam edeyim dedim. 2012 den beri borsadayım, çok eski sayılmam ama bu zaman zarfında malumunuz üzere rusya krizi terör saldırıları ve darbe girişimine hep kağıtta yakalandım. Elimde pegasus vardı 20 maliyetle, kağıt 11 küsürleri gördü. Aynı zamanda THY 4.5 liralarda idi. O zamanda senaryolar benzerdi THY için 3 hatta 2 liralar konuşuluyordu. Ne oldu ? Su aktı yolunu buldu... pegi 38 thy 20 küsür lirayı gördü. Tek bir gerçek, tek bir kesin netice var dolar bazında % 90 dan fazla ucuzlamış kağıt elbet ederini bulacak ama ne zaman? Meçhul... herkesin bildiği şeyleri yazıyorum biliyorum ama beklemekten başka yapacak birşey yok. Kol kesme zamanını kaçırdık. Yetkisiz abime sayın 666 ya ve tüm diğer yorumculara sonsuz teşekkürler. Allah hepimize sabır versin...

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın Yetkisiz ve 666
    Halk Bankasının ödenmiş sermayesi 1.250.000 iken Vakıfbankın 2.500.000 . Gerek F/K gerekse D/D nerede ise eşit. Halk Bankasında işin cilvesi döviz bazlı riskli döviz kullandırılması yok. Avantaj. Vakıf Bankasında da basına intikal eden yeniden yapılandırmada sadece Bereket enerjiyi gördüm. Halk bankasında kağıtlar malum dava ile dağıtıldı. Yabancı sayışı çok oldu. Yüxde 50 ye kadar satıldı. Toplanması çok zaman alır belirsizlik kalksa da. Halk Bankasının yüzde 49 olan halka açıklığı , Vakıfbankasında yüzde 25 . Vakıf Bankasının kağıtlar toplu ilk 5 kurum yüzde 90 larda ve satış olmadı. Yabancı çıkmadı. Halk Bankasının iştirakleri ve iştirak gelirleri çok güçlü. Bu konu yabancı değerlendirmelerde de yer aldı. Vakıfbankında fena sayılmaz. Roketsana yüzde 10 ortaklık payı varki, sonderece hızlı güçlenen bir şirket. VakıfBankasının çoüunluk hissesi Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı iken bir süre önce sessiz sedasız Hazineye satışı yapılarak A grubu hisseler Hazine genel Müdürlüğüne devredildi. Bu durum ömgöremediğim bir süreçte ,VakıfBankın yabancı bir bankaya satışı beklentisini ihtimal dahilinde olarak bende oluşturdu.Bu değerlendirmelerle endekse tepki verecek senetlerin başında olur diye düşünüyorum. Bu yüzden tercihimi Vakıf Bankasından yana koyuyorum. Kimseye de yatırım tavsiyesinde bulunmuyorum. Öngöremediğim bir çok şey oldu, son 6 aydır çünkü.
    Yorumlarınızı almak isterim. Selamlar.
    Sn. Ayan, Karax arkadasimiz da Is Bankasi tercihi yapti mantikli nedenlerden dolayi. Benim gorusumu sorarsaniz Halk Banki ozel yapan durum oteki bankalarin da asiri deger kaybiyla artik bir avantaj olmaktan cikti. Yani sonucta hangi banka olursa olsun iyi kazandiracaktir uzun surede, ama tasima maliyetleri acayip asiri arttigi icin kazancili olacak mi olmayacak mi soru isareti. Sadece bankalar icin degil, genel borsa icin de durum boyle aslinda.

Vakif Bankasi ile ilgili tespitlerin cok dogru. Hem halka aciklik oraninin az olmasindan, hem de mallarin toplu olmasindan dolayi cok daha hizli toparlayacaktir Halka gore, mantiksal olarak bakarsak. Sonucta Halk Bankas cok dagitildi. Belki bankalar arasinda bolup portfoy yapmak daha mantikli olabilir Halk'taki parayi. Mesela Halk, Vakif, Isc, Yapi Kredi seklinde. Sn. pilavli onu yapiyordu, gerektiginde bazisini azaltip, otekisini artirarak. Sahsen benim portfoyde cesitlilik oldugu icin banka portfoyu yapmayi dusunmuyorum. Islem yapa yapa burda devam.

7. Sv. Ayan dostum, 666'nın görüşlerine katılıyorum...Bu konudaki değerlendirmemi tekrar edecek olursam; HALKB an itibariyle tüm haberlere en duyarlı banka hissesi...Ki, papaz mevzusunda bile (bu davanın HALKB ile doğrudan hiç bir bağlantısı yok, AKBNK ile ne kadar ilişkili ise o kadar) en sert reaksiyon gösteren hisse olduğunu defalarca gözlemledik...Dediğin gibi FK lar ve PD/DD ler neredeyse eşitlendi...Buradaki en önemli gerçek olası iyi bir haberde bankacılık hisselerinin (hatta endeksin) tavşan atletinin HALKB olacağı gerçeğidir...Gayet tabiki o derece riski de var olası "kallavi bir" ceza durumunda...Şahsen ben bu 2nci seçeneğe ihtimal vermiyorum ve Kasım seçimleri öncesinde de bu konuda bir gelişme yaşanacağına ilişkin bir beklentim yok...

8.  Alıntı Originally Posted by Eng16 Yazıyı Oku
    https://www.al-monitor.com/pulse/afp...-us-qatar.html
    https://www.usnews.com/news/business...urkeys-dissent
    https://www.dailysabah.com/energy/20...ng-in-east-med

Bunlara ne diyorsunuz peki?
    Katardan geleceği söylenen 15 milyar $ yatırım karşılığında sus pus olup ENI, ExxonMobil ve Qatar Petroleumun Güney Kıbrıslılara bir olup bölgede gaz çıkartmalarına göz mü yumacağız dersiniz?
    Şunu iyi ayırt etmek lazım...Türkiye'nin bu bölgedeki doğalgazın çıkarılmamasına ilişkin bir stratejisi yok...Buradaki sorun işbu rezervler üzerinde tek başına hak iddiasında bulunan GKRY'nin tutumu...Haliyle kimle çıkarılırsa çıkarılsın, Türk tarafının Annan planıyla da 'zımnen' kabul görmüş olan (eşit olmasa bile mesela elde edilecek gelirden % 35-40 oranında pay alması-tamamen salladım abi) hak ve menfaatlerinin korunduğu herhangi bir anlaşmaya hayır denmeyecektir...Bu işin bir şeklide çıkmaza girmesi durumunda KKTC'nin Türkiye'ye ilhakı gündeme gelecektir...Ki, ara ara kısık sesle de olsa bu minvalde açıklamalar oluyor biliyorsunuz...

Sayfa 454/1032 İlkİlk ... 354404444452453454455456464504554954 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •