Sayfa 455/537 İlkİlk ... 355405445453454455456457465505 ... SonSon
Arama sonucu : 4294 madde; 3,633 - 3,640 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    arkadaşlar yanlış hatırlamadıysam üretim %10 civarlarında artmış....ama ürün fiyatlarındaki düşüşten dolayı ciro düşmüştür...burada üretim miktarı önemlidir...hala üretiyor ve bunları satabiliyorsa sıkıntı yoktur....ürün fiyatı ise ekonomik şartlar iyileştiğinde düzelecektir....

kardemir d nin 1 milyardan fazla zarar ettiğini söylüyorlar...demek ki ortam gerçekten de çok kötü...kocar bu ortamda kar ediyorsa da sevinmek lazım...70 tl den 39 lara düşmesi bana göre bu bilançoları fiyatladığını gösteriyor...döviz de yüzde 10 çıktığına göre en kötüsü yaşanmış olması lazım...tabi diğer çelik fiyatları ..vb şartları da görmek lazım...
    Sn Keko,

Şirket yetkilisi Orhan Timurhan ekranlarda surekli biz Kocaer olarak demir/çelik fiyatlarinin yukselis ve düşüşlerinden çok etkilenmiyoruz şeklinde aciklamalar yapiyordu.Yani çizdikleri imaj sektordeki krizlerden biz etkilenmiyoruz seklindeydi.Her türlü önlemimizi aldık katmere değere yöneldik vs aciklamalariyla beklentiyi çok artırdilar.

Tabiki kötü sektörün yine iyilerinden olarak degerlendirebilir gelen sonuçlar ama olusturduklari yüksek beklentinin suana kadar altini dolduramadiklarini düşünüyorum.2026 yılında %75 katmer değer orani sözleri vardı.Suan bu oran %38 e gelmis sanırım.2 senede bu seviyeye gelebilecekler mi bakalım.Bugun alıp minimum 2-3 sene bekleyeni yine ihya edebilir ama 2024 yıl sonuna kadar yine baskilayarak geçecek gibi görünüyor.

Linki aşağıya bıraktım.
    15 dk itibaren izleyebilirsinizki sirketi yakindan takip edenler izlemiştir daha öncede zaten bu tarz aciklamalarini.
    23.20-24.20 dk arasında da yukarda bahsettiğim (demir-celik ham maddesinin inis cikislarindan etkilenmiyoruz)aciklamayi yapiyor.

https://youtu.be/2Z4GhhnaIQ0?feature=shared

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

2. Onca iş kap’ları ama sonuç geçen seneye göre ciddi hasılat düşüşü..

3.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Sn Keko,

Şirket yetkilisi Orhan Timurhan ekranlarda surekli biz Kocaer olarak demir/çelik fiyatlarinin yukselis ve düşüşlerinden çok etkilenmiyoruz şeklinde aciklamalar yapiyordu.Yani çizdikleri imaj sektordeki krizlerden biz etkilenmiyoruz seklindeydi.Her türlü önlemimizi aldık katmere değere yöneldik vs aciklamalariyla beklentiyi çok artırdilar.

Tabiki kötü sektörün yine iyilerinden olarak degerlendirebilir gelen sonuçlar ama olusturduklari yüksek beklentinin suana kadar altini dolduramadiklarini düşünüyorum.2026 yılında %75 katmer değer orani sözleri vardı.Suan bu oran %38 e gelmis sanırım.2 senede bu seviyeye gelebilecekler mi bakalım.Bugun alıp minimum 2-3 sene bekleyeni yine ihya edebilir ama 2024 yıl sonuna kadar yine baskilayarak geçecek gibi görünüyor.

Linki aşağıya bıraktım.
    15 dk itibaren izleyebilirsinizki sirketi yakindan takip edenler izlemiştir daha öncede zaten bu tarz aciklamalarini.
    23.20-24.20 dk arasında da yukarda bahsettiğim (demir-celik ham maddesinin inis cikislarindan etkilenmiyoruz)aciklamayi yapiyor.

https://youtu.be/2Z4GhhnaIQ0?feature=shared

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
    üretim miktarlarında bir düşüş değil ,%10 dan fazla bir artış var...krizden etkilenmiyoruz demek ile satış sorunumuz yok demek istemiş olmalı...onun dışında ürünün nihai fiyatına müdahale etme imkanları yok...çelik fiyatları + belli bir bir kar marjı koyarak satıyorlar...satışları da dövizle...

bu durumda çelik fiyatlarının ve döviz kurunun artması ile her şey yoluna girecektir....üçüncü çeyrekte döviz %10 artmış da...

gelecekte ise jes santrali bittiğinde enerjinin maliyetinin sıfırlanması ile net kar marjı daha da artacak...bana göre bu bilanço fiyatların içinde...en kötüyü de atlatmış ihtimali de yüksek görünüyor bana...tabi bunu netleştirebilmemiz için diğer faktörleri de tek tek incelemek gerek...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. Bunun derdi bilanço falan değil, taşeronların operasyon hissesi olmuş, aylardır zaten aynı hareketler hep aşağı.
    Bu duruma seyirci olan kocaer yönetimi sorumludur, bizim dahlimiz yok diyemez, tahtayı batıran kim SPK'ya bidir, halka açıp ne hali varsa gör olmaz.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

5. fed faizleri 50 baz puan indir..bu durum başta demir çelik,bakır, altın,petrol gibi emtiyaları olumlu etkiler..bu ürünlere talep artar...talebin artması ile de bu işlerle meşgul olan şirketlerin kar marjları olumlu etkilenir...kocaerde bence buraları diptir...artık geleceği fiyatlamaya başlayacaktır...en kötüsünü bana göre atlatmıştır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. borsalar için de en kötüsü bitti...artık piyasa geleceği satın almaya başlayacak...borsanın giderek iyiye gitmesini bekliyorum...tabi en geç ekim ayında bizim merkez bankası da faiz indirmeye başlayacaktır...

Sayfa 455/537 İlkİlk ... 355405445453454455456457465505 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •