Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 456/918 İlkİlk ... 356406446454455456457458466506556 ... SonSon
Arama sonucu : 7338 madde; 3,641 - 3,648 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1. benim yazdığım yorum neden silindi? şikayet mi var anlamadım

2. Dolar bence kritik bir eşik olan 5.10 ları geçti. Bu dakkadan sonra;
    Döviz borcu olan açığı olan ihracatı olmayan yurt içi çalışan şirketlere kırmızı selektör çakıyor, gözüne gözüne.
    ---///
    Bu dönemde benim fikrim döviz artısı olan ihracatçı şirketlerde bir nebze güvenli liman olabilir.
    Bilançolarda döviz artısı gördüklerim
    Eczacı ilaç
    Egeen
    Soda
    Kutpo
    Enka
    Alkim
    Goodyear
    --///
    Bunun 2. Çeyrek nasıl gelir, döviz artmış mı eksilmiş mi bilemem))) muhasebecinin Allah korkusuna bağlı )))
    Lakin ben kar zarar bakmadan bilanço öncesi vericem.
    Eğer rahmani gelirse tekrar trene binerim.
    Eğer rahmani olursa tahminim 30 üstü kar. Bu gelirse yüksekten bile olsa trene binicem.
    2. Çeyrek referansım ama öncesi risk almıycam.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by temelreisim Yazıyı Oku
    Dolar bence kritik bir eşik olan 5.10 ları geçti. Bu dakkadan sonra;
    Döviz borcu olan açığı olan ihracatı olmayan yurt içi çalışan şirketlere kırmızı selektör çakıyor, gözüne gözüne.
    ---///
    Bu dönemde benim fikrim döviz artısı olan ihracatçı şirketlerde bir nebze güvenli liman olabilir.
    Eczacı ilaç
    Egeen
    Soda
    Kutpo
    Enka
    Alkim
    Goodyear
    --///
    Bunun 2. Çeyrek nasıl gelir, döviz artmış mı eksilmiş mi bilemem))) muhasebecinin Allah korkusuna bağlı )))
    Eğer rahmani olursa tahminim 30 üstü kar. Bu gelirse yüksekten bile olsa trene binicem.
    Yazdıklarınıza katılıyorum, şuanda kurunun yanında yaş da yanıyor formasyonu var, normalde bazı avantajlı hisseler de aradan sıyrılmalı hatta sıyrılanlar var, Soda gibi, Algyo gibi.
    O hisselerden 3 tanesi var ben de, kafam rahat. Somut koşulların somut tahlilerine göre pozisyon almak elzemdir.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

4.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Yazdıklarınıza katılıyorum, şuanda kurunun yanında yaş da yanıyor formasyonu var, normalde bazı avantajlı hisseler de aradan sıyrılmalı hatta sıyrılanlar var, Soda gibi, Algyo gibi.
    O hisselerden 3 tanesi var ben de, kafam rahat. Somut koşulların somut tahlilerine göre pozisyon almak elzemdir.
    Evet. Algyo bilmiyorum. Enka biliyorum. Bütün işleri yurt dışı, döviz bazlı. Lakin fiyat hep stabildi eskiden. Şu an nasıl bilmiyorum.
    Biraz genel bir analiz yapayım...

Bence Reis in 3 reformu acil devreye sokması lazım.
    1.Borsa-vergi reformu
    2.Spor reformu
    3.Yerli para ihale reformu.
    ---///
    Maliye-Hazine vs devletin borcu çok yok. Bankacılık sektörü 90 larda ki gibi değil. Tek zayıf karnımız özel sektörün dolar borcu ve devletin ihaleleri döviz olarak çıkması.Misal yeni köprüden dolar bazlı geçiş gibi... bunlar acil tl ye çevrilmeli.
    ---///
    Borsa-vergi reformu: Kar ı düşük gösteren az vergi verenlere bilanço ile oynayanlara Abd de avrupada ki gibi adli ceza sistemi gelmeli. Şirketler bilanço ile oynuyorlar. Hisseyi yükseltmek istedikleri zaman ayrı, düşürmek istedikleri zaman ayrı bilanço. Patron insiyatifinde bilançolar geliyor. Tek çözüm yurt dışında ki gibi sahte bilanço ve vergi kaçırana cezaevi modeli.Yurt dışında vergi kaçıran patrona adamlar terörist muamelesi yapıyor. Bizde habire yeniden yapılandırma, af, matrah arttırımı. Böyle olmaz. Cezai müeyyide olursa, muhasebeciler, mali müşavirler patron istedi yaptım diyemezler. Ayrıca giderden değil, gelirden vergi alınmalı. Bizde gider de düşüldükten sonra vergi veriliyor. Üçkağıtçı şirketler araya sahte fatura koyup gideri şişiriyor. Maliye nin tek işi vergiyi toplamaktan ziyade patlak naylon faturaları aramak bulmak ile geçiyor.
    2.Spor reformu: Spor kuluplerinin borcu avro bazlı. Ve çok uçuk rakamlar. Çözüm
    Sözleşmeleri tl bazlı yapacaksınız kanunundan başkası değil.
    Ayrıca kulubü borçlandıran bilinçsiz harcama yapan yönetimlere adli soruşturma.
    Bu alanda Ülke ekonomisinin zayıf karnı.
    3.Yerli para ihale reformu.: 2017 de sanki böyle bir kanun çıkmıştı. Lakin bazen görüyorum ve de duyuyorum.Hala şirketler avro dolar bazlı ihale kazanıyor. Kesinliklikle iptal edilip tl bazlı olmalı tüm ihaleler.
    ---///
    Hafızamız zayıf, o yüzden bazen eskiyi okuyup ders çıkarmakta fayda var.
    Bu forum üstünden toplumsal mesajlar verelim))) 3-5 kişi de okusa fayda. Böyle böyle bir gün sesimizi duyururuz belki)))
    Bunlar yapılırsa coniyler istedikleri kadar essin gürlesin...

5.  Alıntı Originally Posted by temelreisim Yazıyı Oku
    Evet. Algyo bilmiyorum. Enka biliyorum. Bütün işleri yurt dışı, döviz bazlı. Lakin fiyat hep stabildi eskiden. Şu an nasıl bilmiyorum.
    Biraz genel bir analiz yapayım...

Bence Reis in 3 reformu acil devreye sokması lazım.
    1.Borsa-vergi reformu
    2.Spor reformu
    3.Yerli para ihale reformu.
    ---///
    Maliye-Hazine vs devletin borcu çok yok. Bankacılık sektörü 90 larda ki gibi değil. Tek zayıf karnımız özel sektörün dolar borcu ve devletin ihaleleri döviz olarak çıkması.Misal yeni köprüden dolar bazlı geçiş gibi... bunlar acil tl ye çevrilmeli.
    ---///
    Borsa-vergi reformu: Kar ı düşük gösteren az vergi verenlere bilanço ile oynayanlara Abd de avrupada ki gibi adli ceza sistemi gelmeli. Şirketler bilanço ile oynuyorlar. Hisseyi yükseltmek istedikleri zaman ayrı, düşürmek istedikleri zaman ayrı bilanço. Patron insiyatifinde bilançolar geliyor. Tek çözüm yurt dışında ki gibi sahte bilanço ve vergi kaçırana cezaevi modeli.Yurt dışında vergi kaçıran patrona adamlar terörist muamelesi yapıyor. Bizde habire yeniden yapılandırma, af, matrah arttırımı. Böyle olmaz. Cezai müeyyide olursa, muhasebeciler, mali müşavirler patron istedi yaptım diyemezler. Ayrıca giderden değil, gelirden vergi alınmalı. Bizde gider de düşüldükten sonra vergi veriliyor. Üçkağıtçı şirketler araya sahte fatura koyup gideri şişiriyor. Maliye nin tek işi vergiyi toplamaktan ziyade patlak naylon faturaları aramak bulmak ile geçiyor.
    2.Spor reformu: Spor kuluplerinin borcu avro bazlı. Ve çok uçuk rakamlar. Çözüm
    Sözleşmeleri tl bazlı yapacaksınız kanunundan başkası değil.
    Ayrıca kulubü borçlandıran bilinçsiz harcama yapan yönetimlere adli soruşturma.
    Bu alanda Ülke ekonomisinin zayıf karnı.
    3.Yerli para ihale reformu.: 2017 de sanki böyle bir kanun çıkmıştı. Lakin bazen görüyorum ve de duyuyorum.Hala şirketler avro dolar bazlı ihale kazanıyor. Kesinliklikle iptal edilip tl bazlı olmalı tüm ihaleler.
    ---///
    Hafızamız zayıf, o yüzden bazen eskiyi okuyup ders çıkarmakta fayda var.
    Bu forum üstünden toplumsal mesajlar verelim))) 3-5 kişi de okusa fayda. Böyle böyle bir gün sesimizi duyururuz belki)))
    Bunlar yapılırsa coniyler istedikleri kadar essin gürlesin...
    Evet öyle yaparsa hem devletin kasasına daha çok vergi girer hem yatırımcı kazanacağı için borsaya olan güven de artar.
    Bir de şu şirketlerin demirbaşlarında yer alan gayrimenkullerin her sene adil değerleme kuruluşlarınca değerleri tespit edilip kamuoyuna sunulması lazım.
    Bak o zaman kimlerin ne kadar çok mal varlığı var, hepsinin değerleri bilmem kaç tarihindeki değerlerde.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

6. Ekonomik olarak zor zamanlardan geçiyoruz.
    Hisse olarak 1-2 hissede zarar yazsamda totalde epeyce artıdayım. 5-6 ay önce bugünleri hayal ettiğim için tek hisseye düşmüştüm. Bunda da aralarda ufak tefek al sat tut yapıyorum kendimce. Seçim öncesi bir dostum sorduğunda 5.5 larda doları görürüz demiştim. Umarım görmeyiz lakin gidiyor zalim...
    Bunları niye yazdım. X tv ekonomi kanalında a bc yatırım analist uzmanları bağlanıyor yok 4.80 geçilşrse 4.82 aşılırsa şimdi de 5.01 geçilirse bilmem ne. Ya hala neyi anlatıyorlar. Bu işlerin yok o geçilirse si şusu busu olmaz.
    Cari açık, enflasyon, borç, faiz, mali disiplin bunları hayal edeceksin, düşmüyorsa dövize talep olur. Bu kadar basit. Bu teknik taktik analizle sadece para kaybedersiniz))) dolar alan dostumda destek direnç grafik derken epeyce para kaybetmiş borsada, şimdi dövizde stabil. Destek direnç bilmeniz size birşey kazandırmaz. Önemli olan ileriyi hayal edebilmek. Genel resmi görüp okuyabilmek ona göre hareket tarzı belirlemektir. Büyük resmi görebilmeniz için işin mantelitesini temelini görmeniz lazım.
    Şu an çoğu hisse F/K ve HD/DD açısından bedava ucuz. Lakin yabancı; no matter price demiş. Yani fiyatın ucuz pahalı olması önemli değil. Adamlar genel resme bakıyor, ne zaman ortam düzelir, tekrar alıma başlarlar. Ne teknik ne taktik; bakın yazıyorum
    Faiz, enflasyon, borç, cari açık birinden biri düzelmeye başlasın, mali disiplin başlasın, gavurlar tekrar alıma geçer hem de acımazsızca alırlar. O zaman dolar da düşmeye başlar. ))) heee buralardan borsayı alan illa ki kar ı görür, illa bi yerden döviz döner düşmeye; borsa çıkmaya başlar ama ne zaman? 3 ay 1 ay 9 ay 2 yıl? Para kaybetmezler vakit kaybederler.
    F/k sı 5 ve altı Hd/dd 1 ve altı, ihracatçı döviz artısı olan patronu düzgün şirket hisselerini şimdiden toplayan ileride parayı bulur ama ne zaman))) o kadar bekler mi. Artık iş psijolojide...
    Hiçbirşey sonsuz düşmez, sonsuz çıkmaz.

7. Şuan ülkede hiç bir ekonomik gösterge normal şartlarda değil. Bu ortamda yorum yapmak sanırım pek hayırlı olmayacaktır. Olayların ve ekonomik gidişatın nereye evrileceğini görmek gerekiyor. Hakkımızda hayırlısı demekten başka bir şey demek gelmiyor içimden.

8.  Alıntı Originally Posted by temelreisim Yazıyı Oku
    Dolar bence kritik bir eşik olan 5.10 ları geçti. Bu dakkadan sonra;
    ---///
    Eczacı ilaç
    Egeen
    Soda
    Kutpo
    Enka
    Alkim
    Goodyear
    --///
    Borsada şirketin artı döviz pozisyonu var söylemlerini geçtik. Toplu sorun var hem de görülmediği kadar büyük.
    KP de borç yok, döviz var. Peki 200 m ‘a yaklaşan alacak ne olacak? Bu şartlarda ne kadar fireyle tahsil olacak?
    Allah sonumuzu hayretsin.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Sayfa 456/918 İlkİlk ... 356406446454455456457458466506556 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •